O Matt Damon επιστρέφει (επιτέλους) στις ταινίες Bourne

Δεν πρόκειται για εικασία. Το ανακοίνωσε ο ίδιος.
O Matt Damon επιστρέφει (επιτέλους) στις ταινίες Bourne



Πάνω πολλά χρόνια από τότε που ο Matt Damon έπαιξε στην τελευταία ταινία της τριλογίας Bourne. Ήταν το 2007 όταν βγήκε στις αίθουσες το Bourne Ultimatum και ο Damon είχε δηλώσει ότι το franchise είχε τελειώσει για εκείνον, παρά το γεγονός ότι στην ουσία ήταν αυτό που τον έκανε a –lister. Αν και ποτέ δεν σταμάτησαν οι προσπάθειες των παραγωγών για να τον πείσουν να επιστρέψει, αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στην επόμενη λύση: να επαναφέρουν το franchise με άλλον ηθοποιό και ήρωα. Και εγένετο The Bourne Legacy με τον Jeremy Renner να εμφανίζεται ως ένας από τους υπόλοιπους στρατιώτες του πειράματος που γέννησε τον Bourne. 

Δεν θα πω ψέματα. Η ταινία δεν ήταν κακή, αλλά δεν ήταν και Bourne. Υπάρχει περίπτωση να ήταν ο Matt Damon εκείνος που έκανε την διαφορά και κυρίως εκείνος που έκανε τον ήρωα.

Τι χρειαζόταν για να επιστρέψει; Ο ίδιος ο Damon είχε δηλώσει ότι θέλει οπωσδήποτε τον σκηνοθέτη των 2 τελευταίων ταινιών Bourne, Paul Greengrass, να επιστρέψει μαζί του, αλλά και την κατάλληλη ιστορία για να έχει νόημα η επανεμφάνιση του. Προφανώς τα βρήκε όλα, αφού την Παρασκευή δήλωσε ο ίδιος ότι επιστρέφει και ότι η νέα ταινία θα βγει στις αίθουσες το καλοκαίρι του 2016. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι ταινίες με τον Renner δεν έχουν μέλλον, αφού προβλέπεται να εξαφανιστεί ξανά ο Damon από το σύμπαν του Bourne.