Αυτές ήταν οι μεγαλύτερες ειδήσεις στην Αμερική των τελευταίων δεκαετιών

Το Variety σε συνεργασία με την Sony θυμάται ποιες ειδήσεις αποτέλεσαν τα μεγαλύτερα θέματα του entertainment από την δεκαετία των 60s.
Αυτές ήταν οι μεγαλύτερες ειδήσεις στην Αμερική των τελευταίων δεκαετιών



Το site κάνει μια βόλτα στο παρελθόν και μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τις μεγαλύτερες ειδήσεις των 60s, 70s, 80s, 90s και 00s, απλά μετακινώντας τον κέρσορα πάνω σ’ ένα ειδικό timeline που έχει ετοιμάσει.

Κάπως έτσι θυμηθήκαμε ότι τον Αύγουστο του 1962 η Marilyn Monroe βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της, σε ηλικία 36 ετών και ότι τον Ιανουάριο του 1967 έσπασε ρεκόρ εισπράξεων και ξεπέρασε και το Όσα Παίρνει ο Άνεμος. Που να φανταστούν τότε ότι θα υπήρχαν Τιτανικοί και Avatars.

Τον Σεπτέμβριο του 1975 προβλήθηκε για πρώτη φορά το Saturday Night Live,  η πρώτη σειρά που γράφτηκε μπροστά σε κοινό και η μακροβιότερη σειρά στην ιστορία της Αμερικανικής τηλεόρασης. Η είδηση ξεπέρασε σε σημασία την νίκη του Marlon Brando για το Βραβείο Α’ Ρόλου στα Oscar για τον Νονό το 1973 και τον θάνατο του Elvis το 1977. Λέμε κανένα αστείο.

Τα 80s σήμαναν την σημασία των blockbusters με τα E.T. και Top Gun να σπάνε ρεκόρ εισιτηρίων, αλλά οι περισσότεροι τα θυμούνται ως την δεκαετία που εμφανίστηκε το μεγαλύτερο φαινόμενο της pop. Ο Michael Jackson κυκλοφόρησε το Thriller το 1984.

Δυο πράγματα πρέπει να θυμάστε για τα 90s. 1997. Είναι η χρονιά που πέθανε η Πριγκίπισσα Νταϊάνα και η χρονιά που κυκλοφόρησε ο Τιτανικός για να σπάσει κάθε ρεκόρ εισιτηρίων μια χρονιά αργότερα.