Fury: Δεν θέλεις να χάσεις τη νέα ταινία του Brad Pitt

To Fury δεν είναι απλά η νέα ταινία του Brad PittΕίναι η νέα πολεμική ταινία, που παρουσιάζει την ιστορία πέντε αντρών κλεισμένων μέσα σ’ ένα τανκ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που έχει μείνει ήδη στην ιστορία ως μια από τις πιο σκληρές ταινίες των τελευταίων χρόνων.
Fury: Δεν θέλεις να χάσεις τη νέα ταινία του Brad Pitt



Τον Απίρλιο του 1945 ο λοχίας Γουόρνταντι και η πενταμελής ομάδα του ξεκινούν μια επικίνδυνη αποστολή, μέρος της τελευταίας αντεπίθεσης στην Ευρώπη. Μαζί μ’ έναν νεοσύλλεκτο, τον μοναδικό που αντιμετωπίζει ηθικά διλήμματα και ελάχιστα εφόδια προσπαθούν να διασχίσουν τη ναζιστική Γερμανία και να φτάσουν στο Βερολίνο.

Για μια ακόμη φορά ο Brad Pitt λειτούργησε ως καθοριστικός παράγοντας για να γυριστεί και να κυκλοφορήσει μια ταινία, η οποία αλλιώς δεν θα περνούσε ποτέ από τα μεγάλα studio. Μια ανεξάρτητη παραγωγή με τουλάχιστον έναν θαυμαστή, τον Brad Pitt. Ο ίδιος δήλωσε ότι το έχει βάλει σκοπό να προωθεί όλο και περισσότερες τέτοιες ταινίες.

Η ταινία βέβαια αδυνατεί να παρουσιάσει συγκεκριμένο σκοπό και μοιάζει σαν να μην οδηγεί πουθενά. Μικρές νίκες και μικρά εμπόδια, αλλά χωρίς να καταλάβουμε που πρέπει να φτάσουν οι ήρωες. Τους οποίος ο σκηνοθέτης έχει κρατήσει ανθρώπινους, παρά την ωμότητα και τις βίαιες σκηνές.

Ένας από τα ισχυρότερα πλεονεκτήματα της ταινίας είναι η ερμηνεία του Shia LaBeouf, τον οποίο έχουν χαρακτηρίσει οι κριτικοί σχεδόν εξαιρετικό. Ο οποίος βρέθηκε για άλλη μια φορά σε επίκεντρο, όταν ακούστηκε ότι χτύπησε τον Brad Pitt κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Κι όμως ήταν από τις λίγες φορές που τα νεύρα του ηθοποιού δεν ήταν πραγματικά. Ο σκηνοθέτης είχε παροτρύνει όλους τους ηθοποιούς να χτυπάει ο ένας τον άλλο καθημερινά, για να χτίσουν την σχέση τους.

Ένα από τα πράγματα που δεν έχουν ακουστεί για την ταινία, είναι μια σκηνή σεξ, όπου οι Αμερικανοί ουσιαστικά βιάζουν τις γυναίκες μιας πόλης που έχουν καταλάβει. Ωστόσο η ίδια η σκηνή δεν είναι βίαιη, αλλά ανατριχιαστική.
Το Fury είναι μια μελέτη της ανθρώπινης φύσης, που κερδίζει λόγω δυνατών ερμηνειών και φυσικά λόγω της παρουσίας του Brad Pitt.