O Jared Leto είναι ο νέος Joker στο Suicide Squad

Οι Will Smith,Tom Hardy, Margot Robbie θα συμπληρώσουν την ομάδα των κακών που πρωταγωνιστούν στην νέα ταινία της DC
O Jared Leto είναι ο νέος Joker στο Suicide Squad



15.000 κακά, πολύ κακά πράγματα μου έρχονται στο μυαλό αυτήν την στιγμή.  Δεν μπορώ να καταλάβω – όπως και εκατοντάδες άλλοι fans – τι προσπαθεί να κάνει η DC τα τελευταία χρόνια, αλλά μου φαίνεται ότι προσπαθεί να προσποιηθεί ότι έχει ένα κάποιο σχέδιο, όπως η Marvel. Μόνο που η Marvel προγραμματίζει στρατηγικά τις ταινίες της εδώ και μια δεκαετία, ενώ η DC κάνει σπασμωδικές κινήσεις για να φέρει λεφτά στο ταμείο.

Όλο αυτό ξεκίνησε όταν χθες αργά το βράδυ κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο Jared Leto θα είναι ο νέος Joker στην ταινία Suicide Squad, με τον Will Smith να υποδύεται τον επαγγελματία δολοφόνο Deadshot, τον Tom Hardy να υποδύεται τον Rick Flag (να’ ναι καλά η Wikipedia γιατί πραγματικά μου είχε περάσει αδιάφορος τόσα χρόνια) και την Margot Robbie (του Ο Λύκος της Wall Street) να υποδύεται την Harley Quinn, μια από τους πιο γνωστούς και αγαπημένους κακούς του Batman.

Οπότε, ναι, πρόκειται για ταινία superhero, μόνο που δεν υπάρχουν superheroes, μόνο κακοποιοί οι οποίοι δέχονται μια πρόταση από την κυβέρνηση: να δουλέψουν μαζί τους και να αναλάβουν αποστολές τόσο επικίνδυνες που κανείς άλλος δεν θα αναλάμβανε, με αντάλλαγμα μια υποψία ελευθερίας ή να παραμείνουν φυλακισμένοι.

Αν σας μοιάζει πολύ με την προσπάθεια της Marvel και τους Φύλακες του Γαλαξία, είναι επειδή όντως μοιάζουν, αλλά δεν είναι καν εκεί το θέμα. Μια δόση χαράς μάλιστα, την νιώθω για την ταινία. Γίνεται όλο και πιο κατανοητό ότι οι ενδιαφέροντες κακοί απουσιάζουν. Υπάρχει ο Loki στον Thor και τους Avengers και φυσικά οι Magneto όλων των  X-Men, αλλά από πότε έχουμε να δούμε έναν κακό που θα μπορούσε να μας καθηλώσει; Α, ναι. Από τον Σκοτεινό Ιππότη και τον Joker του Heath Ledger.

Μπορώ να περάσω ώρες αναφέροντας γιατί ο Heath Ledger ήταν ο απόλυτος Joker και σε μεγάλο βαθμό, θα αναφέρω και το όραμα του Christopher Nolan για την πρώτη ταινία superhero που όντως λειτουργεί σαν κοινωνικοπολιτική μελέτη, ακριβώς όπως τα πειράματα του Joker στην ταινία.  Αλλά το πρόβλημα εδώ είναι ένα. Όταν έχεις παρουσιάσει έναν τόσο επιτυχημένο χαρακτήρα, δεν του κάνεις recasting 6 μόλις χρόνια μετά. Όσο καλός κι αν είναι ο Jared Leto, κι ας προέρχεται από μια οσκαρική χρονιά, θα γίνει ο στόχος για αμέτρητα αρνητικά σχόλια απλά και μόνο επειδή πήρε τον ρόλο. Και να μην πιάσω στο στόμα μου τον Will Smith.