Τι σημαίνει ο τίτλος της νέας ταινίας James Bond, Spectre και γιατί εμφανίστηκε τώρα

Και πιο σημαντικό απ’ όλα: τι αυτοκίνητο θα οδηγεί ο Bond, James Bond
Τι σημαίνει ο τίτλος της νέας ταινίας James Bond, Spectre και γιατί εμφανίστηκε τώρα



Τέλεια. Μάθαμε τους νέους ηθοποιούς που θα συνοδεύσουν τον Daniel Craig στην 24η ταινία James Bond (ακόμη αναρωτιέμαι τι έγινε με την Penelope Cruz και γιατί δεν ανακοινώθηκε τελικά ως Bond girl) και πήραμε και δυο προτάσεις ως σύνοψη της υπόθεσης, αλλά τι στο καλό είναι το Spectre και τι θα γίνει στην ταινία;

Οι φανατικοί του βρετανου πράκτορα γνωρίζουν ήδη ότι το Spectre είναι η πιο γνωστή παγκόσμια τρομοκρατική οργάνωση στην ιστορία του James Bond. Ο τίτλος της σημαίνει: Special Executive Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion και έχει κάνει την εμφάνιση της σε αρκετές ταινίες του franchise. Dr. No, Thunderball, From Russia With Love και Diamonds are Forever, όλες οι ταινίες είχαν σαν κοινό παρανομαστή κακούς που προέρχονταν από την οργάνωση.

Η γερμανική Spectre μάλιστα διοικείται από τον μεγαλύτερο κακό που έχει αντιμετωπίσει ο Bond, τον Blofeld που μοναδικό σκοπό έχει να προκαλέσει χάος ανάμεσα στις υπερδυνάμεις ώστε να τις εκμεταλλευτεί ύστερα. Fan fact: ο κύριος αυτός είναι η έμπνευση πίσω από τον Dr. Evil του Austin Powers.

Παρά το γεγονός ότι έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε αρκετές ταινίες, η Spectre εξαφανίστηκε όταν οι παραγωγοί έχασαν τα δικαιώματα, αλλά παραμένει αγαπημένη των fans, οι οποίο ήλπιζαν ότι η οργάνωση κρύβεται πίσω από τα γεγονότα του Casino Royale και του Quantum of Sollace. Το οποίο δεν αποκλείεται, αν και έχουμε δει ότι η οργάνωση στο Quantum απλά ονομαζόταν Quantum.

Τώρα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις ο ηθοποιός που ταιριάζει γάντι στον ρόλο του Blofeld, Christopher Waltz θα υποδυθεί τον Obenhauer, που στα βιβλία του Ian Fleming είναι μια πατρική φιγούρα για τον Bond που εξαφανίζεται μυστηριωδώς στην Αυστία. Αλλά ποιον δουλεύουμε; Είναι σαν να έχει ανακοινωθεί ήδη ότι στην πραγματικότητα ο Obenhauer είναι ο Blofeld.

Πάντως, μέσα στον όλο ενθουσιασμό για τον δρόμο που θα πάρουν προφανώς οι επόμενες ταινίες του Bond κάποιοι είδαν με σκεπτικό μάτι την στιγμή της εμφάνισης της τρομοκρατικής οργάνωσης. Ναι, τώρα πήραν ξανά τα δικαιώματα οι παραγωγοί ,αλλά ας μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία 5 τουλάχιστον χρόνια μια άλλη γερμανική τρομοκρατική οργάνωση από το σύμπαν της Marvel έχει κατακλύσει τις ταινίες του studio, αλλά και τις τηλεοπτικές σειρές του. Η HYDRA και η Spectre έχουν πολλά κοινά και σίγουρα υπάρχει μια σύνδεση με την επιτυχία των ταινιών της Marvel που υποβόσκει.

Βέβαια μέχρι τον Νοέμβριο του 2015, που θα δούμε το Spectre θα έχουμε μάθει πολλά περισσότερα.

Μέχρι τότε, απολαύστε το καινούριο αμάξι του James Bond, την 2015 Aston Martin DB10 και την αφίσα του Spectre, που δεν το ξέρετε, αλλά σας το λέμε εμείς, περιέχει το σύμβολο της Spectre.