Η Έξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες

Ο Ridley Scott , ο σκηνοθέτης του Μονομάχου, σκηνοθετεί την επική ταινία Η Έξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες, μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς και φέρνει ξανά στις αίθουσες μετά από χρόνια την ιστορία του Μωυσή και της εξόδου από την Αίγυπτο.
Η Έξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες



Ο Christian Bale υποδύεται τον Μωυσή, τον προφήτη που ανέλαβε να διασώσει τους Εβραίους από την καταστροφή της Αιγύπτου. Η ταινία ξεκινάει με την αδερφική σχέση του Μωυσή με τον Ραμσή και συνεχίζει με τις 10 πληγές, που έστειλε ο σκληρός Θεός της Παλαιάς Διαθήκης για να καταστρέψει τον αμαρτωλό Φαραώ και τον λαό του.

Μόνο από το θέμα και τον τρόπο που επιλέγει να το προσεγγίσει ο Scott, έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις πριν καν βγει στις αίθουσες. Ο σκηνοθέτης επιλέγει να χρησιμοποιήσει ένα 10χρονο αγόρι για να παρουσιάσει τον Θεό στην ταινία. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι κίνητρο του ήταν να αποφύγει κλισέ απεικονίσεις. Όμως ειδικοί και καθηγητές αναφέρουν ότι δεν προκύπτει από κανένα σημείο της Παλαιάς Διαθήκης κάτι τέτοιο.

Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα για την προώθηση της ταινίας μέχρι στιγμής έχει προκύψει από την οργή πολλών για την επιλογή των ηθοποιών. Οι πρωταγωνιστές, Bale, Joel Edgerton και Sigourney Weaver είναι όλοι τους λευκοί, σε μια ιστορία η οποία διαδραματίζεται στην Αίγυπτο. Θεωρώντας λοιπόν το casting σχεδόν ρατσιστικό έχει κυκλοφορήσει μέχρι και hashtag στο Twitter που προτρέπει τον κόσμο να μποϊκοτάρει την ταινία.  Από την μεριά του βέβαια ο Ridley Scott έχει υπάρξει απολύτως ειλικρινής και δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει μια ταινία με άγνωστους ηθοποιούς.

Εμείς πάντως περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε όχι μόνο τις επικές σκηνές με τα εντυπωσιακά εφέ, αλλά και τον Christian Bale, που για να προετοιμαστεί για τον ρόλο του διάβασε κάθε βιβλίο και παρακολούθησε κάθε ταινία που αναφέρεται στον Μωυσή.