Αυτή είναι η νέα, πολύ μυστηριώδης ταινία των Christian Bale και Cate Blanchett

Το Knight of Cups είναι το πολύ καλά κρυμμένο μυστικό του Terence Malick
Αυτή είναι η νέα, πολύ μυστηριώδης ταινία των Christian Bale και Cate Blanchett



Καταρχάς να σχολιάσουμε λίγο τους ρυθμούς με τους οποίους βγάζει ταινίες ο Christian Bale. Δεν έχει περάσει μήνας από την στιγμή που βγήκε στις αίθουσες το Exodus: Gods and Kings και ήδη κυκλοφόρησε trailer με την επόμενη ταινία του. Κατά δεύτερον να δηλώσουμε χωρίς καμία ντροπή, ότι τίποτα δεν έχουμε καταλάβει για την ταινία. Κάτι το οποίο μας συμβαίνει με κάθε trailer ταινιών του Terence Malick (Tree of Life, The Thin Red Line) και το οποίο επιδίωξε προφανώς με την επίσημη σύνοψη που συνόδευσε το trailer.

«Κάποτε υπήρχε ένας νεαρός πρίγκιπας, ο πατέρας του οποίου , ο Βασιλιάς της Ανατολής, τον έστειλε κάτω στην Αίγυπτο για να βρει ένα μαργαριτάρι. Αλλά όταν ο πρίγκιπας έφτασε, οι άνθρωποι του έδωσαν να πιει από μια κούπα. Όταν ήπιε, ξέχασε ότι ήταν ο γιος του βασιλιά, ξέχασε για το μαργαριτάρι και έπεσε σε βαθύ ύπνο. Ο πατέρας του Rick (Bale) του διάβαζε αυτήν την ιστορία όταν ήταν μικρός. Ο δρόμος προς την Ανατολή προβάλλεται μπροστά του. Θα ξεκινήσει;».

Ε, δεν τα καταλάβατε όλα; Όσον αφορά στο ίδιο το trailer, το edgy και σχεδόν ονειρικό μοντάζ, γεμάτο γρήγορες σκηνές, με την κάμερα σε περίεργες γωνίες και τον Bale να παλεύει με την σύγχρονη πραγματικότητα της show business, πάλι δεν μας λέει τίποτα.

Ωστόσο κάτι όλα αυτά, κάτι η Cate Blanchett, κάτι η Natalie Portman, κάτι που ο Bale δεν θα είναι υπερήρωας, μας λέει ότι μπορεί και να έχουμε την επόμενη αγαπημένη μας ταινία μπροστά μας. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, τον Φεβρουάριο.