O George Clooney υπερασπίζεται την Sony και κατηγορεί τα Media για την απόσυρση του The Interview

Μήπως έχει δίκιο;
O George Clooney υπερασπίζεται την Sony και κατηγορεί τα Media για την απόσυρση του The Interview



Εδώ και τρεις εβδομάδες συζητάμε συνεχώς για το hack που υπέστη η Sony Pictures από την Βόρεια Κορέα, με βασικό στόχο την απόλυτη καταστροφή της ταινίας The Interview. Χθες το studio απέσυρε τελικά την ταινία (αν και δεν είναι ακριβώς αυτή η ιστορία) και φυσικά όλοι έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της Sony.

Ο George Clooney πάλι, που έχει συμβόλαιο με την Sony, πριν από μια εβδομάδα προσπάσθησε να ενώσει τους διάφορους συντελεστές του Hollywood, ώστε να υπογράψουν μια αίτηση και να στηρίξουν ενωμένοι την Sony. Όπως φαντάζεστε λίγοι ήταν εκείνοι που τελικά συμμετείχαν και μ’ αυτά και μ’αυτά η οργή του ηθοποιού έφτασε στα όρια της.

Σε συνέντευξη του στο website, Deadline, ανέφερε λοιπόν ότι τα media έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για ό,τι συνέβη, καθώς πέρασαν αρκετό καιρό αναρωτώμενοι αν κρύβεται η Βόρεια Κορέα πίσω από την επίθεση, ενώ θα χρειαζόταν ελάχιστη δουλειά για να ανακαλύψουν ότι όντως ήταν η Βόρεια Κορέα.  Ύστερα επιτέθηκε και στους executive του Hollywood που το έβαλαν στα πόδια αντί να στηρίξουν την Sony ενάντια στην επίθεση κατά της ελευθερίας της έκφρασης και της προσωπικής ελευθερίας.

Ωστώστο είναι και από τους ελάχιστους που αναρωτιούνται τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. «Μιλάμε για μια πραγματική χώρα που αποφασίζει ποιο περιεχόμενο θα προβληθεί. Αυτό δεν επηρεάζει μόνο τις ταινίες, αλλά κάθε δραστηριότητα μας. Τι θα συμβεί αν μια ειδησεογραφική εκπομπή αποφασίσει να δημοσιεύσει μια ιστορία και μια χώρα ή ένα άνθρωπος ή μια εταιρία αποφασίσει ότι δεν της αρέσει;»

Στην ουσία, αυτό που αναφέρει συνεχώς ο Clooney, είναι ότι θα έπρεπε να έχουν αποφασίσει από κοινού οι μεγάλοι οργανισμοί που έχουν και την δύναμη, να μην υποπέσουν στην δύναμη της ιστορίας και να να δημοσιεύσουν με πολύ πιο αυστηρά κριτήρια τα άρθρα τους. Χωρίς να καννιβαλίζουν τα δεδομένα που εκλάπησαν από την Sony.

Από την άλλη, σχετικά με την απόσυρση της ταινίας από τις αίθουσες, αναφέρει ότι δεν ήταν η Sony που έλαβε αυτήν την απόφαση, αλλά οι ίδιοι οι αιθουσάρχες, οι οποίοι θα ήταν και νομικά υπεύθυνοι σε περίπτωση κάποιας επίθεσης. Εννοείται ότι η αλήθεια κρύβεται κάπου στη μέση, αφού η Sony με αυτόν τον τρόπο άφησε τους αιθουσάρχες να αποφασίσουν μόνοι τους αν θα βγάλουν τα μάτια τους, αλλά είχε δηλώσει εξ αρχής ότι είναι στα χέρια τους και η ίδια δεν είχε πρόθεση να ακυρώσει τις προβολές της ταινίας.

Αυτό που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε όλη αυτήν την ιστορία, είναι η απουσία της Αμερικανικής Κυβέρνησης.