Τα Μυστικά του Δάσους

Γνωστοί κι αγαπημένοι ήρωες των παραμυθιών βρίσκονται μαζί στην νέα ταινία της Disney Τα Μυστικά του Δάσους, βασισμένη στο ομώνυμο μιούζικαλ του Broadway και με την Meryl Streep να υποδύεται μια μάγισσα και τον Johnny Depp τον γνωστό Λύκο των παραμυθιών.
Τα Μυστικά του Δάσους



Τα Μυστικά του Δάσους είναι μια διαφορετική διήγηση γνωστών παραμυθιών, όπως οι Κοκκινοσκουφίτσα, Ραπούνζελ, Σταχτοπούτα και Τζακ της Φασολιάς, οι ήρωες των οποίων συνδέονται μέσα από την ζωή ενός Φούρναρη και της γυναίκας του, της ανάγκης τους να κάνουν παιδί και της σχέσης τους με μια μάγισσα που τους καταράστηκε.

Αυτή η πολύ περίεργη ιστορία ανέβηκε στο Broadway το 1987, ύστερα από την συνεργασία του συνθέτη Stephen Sondheim και του συγγραφέα James Lapine και έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα μιούζικαλ όλων των εποχών. Οι δυο τους κατάφεραν να κάνουν κάτι που δεν είχε τολμήσει κανείς τα προηγούμενα χρόνια. Να μεταφέρουν τα παραμύθια σε ρεαλιστικό σκηνικό, να πουν τις ιστορίες των παραμυθιών που κανείς δεν έλεγε μέχρι τότε και να φτάσουν στο ουσιαστικό μήνυμα των ιστοριών.

Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που όλοι ενδιαφέρθηκαν να συμμετάσχουν στην ταινία. Ο σκηνοθέτης Rob Marshall, ο οποίος έχει ήδη σκηνοθετήσει μιούζικαλ όπως το Σικάγο και το Nine, άκουσε έναν λόγο του Barack Obama σχετικά με την 11η Σεπτεμβρίου και αποφάσισε ότι ήρθε η στιγμή να γίνει η ταινία, θεωρώντας ότι είναι ένα παραμύθι για την γενια της 11ης/ 9.

Η Meryl Streep, που στο παρελθόν έχει αρνηθεί αρκετούς παρόμοιους ρόλους, ήταν η πρώτη που έκλεισε την συμμετοχή της στην ταινία, επιθυμώντας να υποδυθεί την μάγισσα που αναζητά την ομορφιά και την συντροφικότητα. Η Anna Kendrick, η οποία υποδύεται την Σταχτοπούτα, αναφέρει ότι για πρώτη φορά κάποιος διηγείται την ιστορία όπως την είχαν φανταστεί οι αδερφοί Γκριμ. Με την Σταχτοπούτα να αφήνει επίτηδες πίσω της το γοβάκι για να δει αν την αγαπά ο Πρίγκιπας και τελικά να ανακαλύπτει ότι δεν χρειάζεται κάποιον άλλον για να αποκτήσει δύναμη.

Τα Μυστικά του Δάσους είναι η τελευταία από τις ταινίες παραμυθιών της Disney, η οποία τα πρόσφατα χρόνια προσπαθεί να εκσυγχρονίσει τους μονόπλευρους ήρωες που παρουσιάζε για δεκαετίες.