15 σκηνοθέτες που έχουν εμμονή με τους πρωταγωνιστές τους!

Δες ποιες διασημότητες έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ.



Υπάρχουν φορές που όταν ένας σκηνοθέτης συναντάει έναν ηθοποιό το αποτέλεσμα είναι μαγικό. Οπότε, για ποιο λόγο να μην ξανασυνεργαστούν; Τα αχώριστα κινηματογραφικά ζευγάρια που έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ θα δούμε σήμερα ένα προς ένα. 

Wes Anderson και Bill Murray

Αριθμός συνεργασιών: 8

O Anderson έχει σταθερούς συνεργάτες ηθοποιούς και ένας από αυτούς είναι ο Bill Murray. Όταν πρωτοσυνεργάστηκαν στην ταινία «Rushmore» το 1998 ο Murray συνέχισε να πρωταγωνιστεί στα έργα του Anderson. Και μπορεί στο «The Grand Budapest Hotel» ο διάσημος ηθοποιός να είχε ένα μικρό ρόλο αλλά εξακολουθεί να μετράει!

Ειδική μνεία: Στον Owen Wilson, ο οποίος πλησιάζει απειλητικά τον Murray με επτά ρόλους. 

Ridley Scott και Russell Crowe

Αριθμός συνεργασιών: 5

Ο Scott και ο Crowe δούλεψαν μαζί για πρώτη φορά το 2000 στην ταινία «Gladiator» και από τότε δεν σταμάτησαν να συνεργάζονται με σημεία κατατεθέν τα έργα «American Gangster» του 2007 και το «Robin Hood» του 2010. 

Steven Soderbergh και Matt Damon

Αριθμός συνεργασιών: 7

Ο Soderbergh επέλεξε για πρώτη φορά τον Matt Damon το 2001 για την ταινία «Ocean's Eleven» αλλά και για τα δύο sequels ενώ πρωταγωνίστησε και σε δύο ακόμα σημαντικές ταινίες όπως στο «The Informant» του 2009 Και την τηλεταινία του 2013 «Behind the Candelabra». 

Ειδική μνεία: Στον George Clooney, που πρωταγωνίστησε σε έξι ταινίες του Soderbergh. 

David Fincher και Brad Pitt

Αριθμός συνεργασιών: 3

Μπορεί αυτό το δίδυμο να έχει μόνο τρεις συνεργασίες αλλά όλες τους είναι αξέχαστες. Από το «Se7en» του 1995, το «Fight Club» του 1999 μέχρι το «The Curious Case of Benjamin Button» του 2008. 

Steven Spielberg και Tom Hanks

Αριθμός συνεργασιών: 3

Τρεις επίσης δυνατές συνεργασίες έκαναν ο Steven Spielberg και ο Tom Hanks: Saving Private Ryan (1998), Catch Me If You Can (2002) και The Terminal (2004). Ήταν επίσης συμπαραγωγοί σε δύο μίνι σειρές. 

Woody Allen και Mia Farrow

Αριθμός συνεργασιών: 13

Εντυπωσιακός είναι ο αριθμός συνεργασιών του Allen και της Farrow σε βάθος δεκαετίας, από το 1982. Οι ταινίες που δέχτηκαν τις πιο καλές κριτικές είναι το «Hannah and Her Sisters» του 1986 και το «Crimes and Misdemeanors» του 1989. Ήταν ζευγάρι και στην πραγματική ζωή και χώρισαν το 1992.

Tony Scott και Denzel Washington

Αριθμός συνεργασιών: 5

Η συνεργασία του Tony Scott και του Washington τελείωσε το 2010 με το «Unstoppable» αλλά οι δυο τους άφησαν το στίγμα τους επίσης με το «Man on Fire» του 2004 και το «Crimson Tide» του 1995. 

John Carpenter και Kurt Russell

Αριθμός συνεργασιών: 5

Συναντήθηκαν για πρώτη φορά για την τηλεταινία «Elvis» του 1979 και συνέχισαν να κάνουν διάφορες κλασικές ταινίες δράσεις όπως το «Escape From New York» (1981) και το «Big Trouble in Little China» (1986).

Pedro Almodóvar και Penélope Cruz

Αριθμός συνεργασιών: 5

Οι δύο καλλιτέχνες με καταγωγή από την Ισπανία ξεκίνησαν να δουλεύουν μαζί το 1997 για την ταινία «Live Flesh» και από τότε δεν έχουν σταματήσει. Το πιο πρόσφατο project τους, το «Ι’ m So Excited» κυκλοφόρησε το 2013. 

Alfred Hitchcock και Grace Kelly

Αριθμός συνεργασιών: 3

Η έλξη του Hitchcock προς τις «κρύες» ξανθιές γυναίκες είναι γνωστή και καμία δεν ήταν τόσο σαγηνευτική όσο η Kelly. Μαζί έκαναν τρεις ταινίες μεταξύ των οποίων την «Rear Window». 
was known for his affinity for icy blondes, and none were as entrancing as Kelly. The two made three movies together, including Rear Window.

Αδελφοί Coen και Frances McDormand

Αριθμός συνεργασιών: 7

Η έναρξη της συνεργασίας των αδελφών Coen με τον McDormand χρονολογείται το 1984 με την ταινία «Blood Simple» ενώ το 2016 θα σφραγίσει την 8 συνεργασία τους με το «Hail Ceasar». 

Ειδική μνεία: Στον Steve Buscemi, που συμμετείχε σε έξι ταινίες των αδελφών Coen.

Quentin Tarantino και Samuel L. Jackson

Αριθμός συνεργασιών: 5

Όταν ο Jackson δεν προσπαθεί να σώσει τον κόσμο με τους «The Avengers» μάλλον δουλεύει με τον Tarantino. Μαζί έχουν κάνει μερικές κλασικές ταινίες μεταξύ των οποίων το «Pulp Fiction» του 1994 και πρόσφατα το «Django». Το 2015 θα προστεθεί στο βιογραφικό τους μία ακόμα συνεργασία για την ταινία «The Hateful Eight».

Martin Scorsese και Leonardo DiCaprio

Αριθμός συνεργασιών: 5

O Scorsese λατρεύει να παίρνει υπό την προστασία του τους ηθοποιούς και ο Di Caprio είναι ένας από τους εκλεκτούς του. Ξεκίνησαν με το «Gangs of New York» του 2002 και συνέχισαν την πορεία τους μέχρι το 2013 με το «The Wolf of Wall Street». 

Ειδική μνεία: Στον Robert De Niro, με τον οποίο ο Scorsese έκανε οκτώ ταινίες.  

Paul Thomas Anderson και Philip Seymour Hoffman

Αριθμός συνεργασιών: 5

Μεταξύ άλλων ταινιών, αυτό το ζευγάρι συνεργάστηκε στις ταινίες Boogie Nights (1997) και Magnolia (1999. Η τελευταία ταινία που έκαναν μαζί πριν ο Hoffman φύγει από τη ζωή ήταν το «The Master» το 2012 που του χάρισε μία υποψηφιότητα για Όσκαρ. 

Tim Burton και Johnny Depp

Αριθμός συνεργασιών: 8

Αυτό το δίδυμο έχει γράψει ιστορία ενώ μαζί προσέφεραν στους θεατές μερικούς από τους πιο αξέχαστους χαρακτήρες του κινηματογράφου για τις ταινίες «Ed Wood» (1994), «Sweeney Todd» (2007), και «Alice in Wonderland» (2010).

Πηγή: popsugar.com