Η Ακαδημία πέρασε μια ηθοποιό του Selma για μια άλλη

Το τραγικό λάθος της Ακαδημίας, που χτυπάει πίσω στα Oscars
Η Ακαδημία πέρασε μια ηθοποιό του Selma για μια άλλη



Σε περίπτωση που δεν το είχατε καταλάβει μέχρι σήμερα, η Ακαδημία Κινηματογράφου έχει σοβαρό πρόβλημα σχετικά με την ποικιλία των νικητών και των υποψηφιότητών των Oscars. Για την ακρίβεια σε όλα τα χρόνια των βραβείων μόλις 14 μαύροι ηθοποιοί έχουν νικήσει στις κατηγορίες των Α' και Β' ρόλων και παρά τις ανακοινώσεις και διαβεβαιώσεις των μελών, ότι προσπαθούν να αναζητούν ποικιλία σε απόψεις και φωνές, δεν έχουν πείσει και πολλούς. 

Το ότι η σκηνοθέτης του Selma, Ana DuVernay δεν είναι ανάμεσα στις υποψηφιότητες Σκηνοθεσίας, αν και η ταινία της είναι υποψήφια για την Καλύτερη Ταινία, δεν έχει βοηθήσει και πολύ τα πράγματα φέτος. Αλλά το χειρότερο το έκαναν αυτές τις ημέρες, με το τεράστιο λάθος σε έναν από τους social media λογαριασμούς τους. Το Σάββατο η Ακαδημία ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram μια φωτογραφία από το Selma, για να συγχαρεί τους συντελεστές για την υποψηφιότητα της ταινίας και στο caption της φωτογραφίας αναφέρεται με hashtag η ηθοποιός Carmen Ejogo, ενώ η φωτογραφία δείχνει την ηθοποιό Tessa Thompson. Μόλις κατάλαβαν το λάθος βέβαια κατέβασαν την φωτογραφία, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει. 

Ήδη κυκλοφορεί το hashtag #OscarsSoWhite, αφού φέτος είναι η πρώτη χρονιά μετά το 1998 που όλοι οι υποψήφιοι ηθοποιοί είναι λευκοί και το συγκεκριμένο λάθος δεν βοήθησε καθόλου την κατάσταση. Δηλαδή, καταλαβαίνουμε την ανάγκη για ταχύτητα και αμεσότητα στα social media, αλλά ψάχνουμε και κανένα όνομα...