Η Jennifer Lawrence παραμένει η μεγαλύτερη star του Hollywood

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι γυναίκες κερδίζουν στο box office.
Η Jennifer Lawrence παραμένει η μεγαλύτερη star του Hollywood



Wow, το star power της Jennifer Lawrence ανεβαίνει διαρκώς. Μόλις κυκλοφόρησαν τα στοιχεία για το αμερικανικό box office του 2014 και βλέπουν την ίδια εικόνα με το 2013. Δηλαδή την Jennifer Lawrence σε ταινία των Hunger Games να βρίσκεται στην κορυφή. Το Mockingjay: Μέρος 1ο, χωρίς καλά καλά να έχει ολοκληρώσει την παρουσία τους στις αίθουσες, έφτασε τα 333.2 εκ. δολλάρια σε εισπράξεις και ξεπέρασε το μεγάλο hit του καλοκαιριού, τους Φύλακες του Γαλαξία. 

Ακριβώς το ίδιο είχε καταφέρει πέρσι το Catching Fire, με εισπράξεις βέβαια που έφτασαν στα 425 εκ. δολλάρια και ξεπερνώντας άλλη μια ταινία της Marvel, το Iron Man 3. Αν σκεφτούμε ότι η Lawrence παίζει σε ένα από τα δυο franchise της Marvel Comics, που δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν τα Marvel Studios, το X-Men, νιώθω ότι η Lawrence θα γίνει ο νούμερο 1 εχθρός της Marvel. 

Το ρεκόρ της βέβαια είναι ακόμα μεγαλύτερο, αφού το Hunger Games έγινε η πρώτη ταινία franchise στην ιστορία που βρέθηκε δυο συνεχόμενες χρονιές στην 1η θέση. Κάτι που δεν κατάφεραν ούτε το Harry Potter, ούτε το Lord of The Rings. Βάλε και ότι είναι η 2η συνεχόμενη χρονιά που μια γυναίκα ηθοποιός κατέκτησε το box office, καταλαβαίνετε τι σημαίνουν όλα αυτά για τις διαπραγματευτικές ικανότητες της JLaw. 

Θα γινόταν το Hunger Games τόσο μεγάλη επιτυχία χωρίς την Jennifer Lawrence; Προφανώς όχι, γιατί οι ταινίες κερδίζουν όχι μόνο γιατί είναι πολύ καλές, αλλά επειδή οι υποκριτικές ικανότητες της μικρής Jennifer μας πείθουν για όλα αυτά που θέλουν να πουν τα βιβλία, αλλά και επειδή η διαδρομή της στα βραβεία, τους δίνουν μια αίγλη παραπάνω.