Γιατί δεν πρέπει να πιστεύετε τόσο εύκολα το IMDB

Και τι σχέση έχει το Game of Thrones με αυτό...
Γιατί δεν πρέπει να πιστεύετε τόσο εύκολα το IMDB



Δεν είναι ότι θέλω να σας ταρακουνήσω ή να σας καταστρέψω μια σταθερά στην ζωή σας. Γιατί καταλαβαίνω την ανάγκη να πιστεύετε σε κάποια πράγματα. Το IMDB είναι σαν το Game of Thrones. Νιώθεις την ίδια σιγουριά ότι οι πληροφορίες του είναι σωστές, όπως ξέρεις ότι όλοι θα πεθάνουν στο GOT. Σωστά; Κι όμως, όχι.

Το IMDB, η μεγαλύτερη βάση δεδομένων για τον κινηματογράφο (και τις σειρές βέβαια) κάνει πολλά λάθη κι αυτό γιατί το περιεχόμενο του ανεβάζουν οι ίδιοι οι χρήστες του. Κάνω μια ταινία, την ονομάζω «Το Μεγάλο Αριστούργημα» και αποφασίζω ότι πρωταγωνιστούν η Meryl Streep και η δίδυμη αδερφήτης Meral Streep. Μέχρι να με καταλάβει κάποιος, έχω κερδίσει όση δημοσιότητα ήθελα.

Ακριβώς αυτό έχει συμβεί με τον σεναριογράφο John August, ο οποίος ανακάλυψε μέσω του  IMDB ότι συμμετείχε σε δυο project μικρού μήκους της Marvel, “Phil Coulson: Agent of SHIELD” και «Coulson’s Day Off”, όταν στην πραγματικότητα δεν είχε καμία σχέση με αυτά.

Τώρα, θα ήθελα να συνεχίσετε την ημέρα σας σαν να μην έχετε χάσει την γη κάτω από τα πόδια σας. Κι εγώ αυτό θα κάνω. Θα πάω να δουλέψω και το mantra μου θα είναι «No you didn’t, no you didn’t, no you didn’t”.  Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι δεν θα πιστέψω εκείνη την φήμη (που κυκλοφορεί χρόνια για να είμαι ειλικρινής) που θέλει την Catelyn Stark να επιστρέφει στο Game of Thrones ως Lady Stoneheart. Όπως φαίνεται από την λίστα στην σελίδα της ηθοποιού Michelle Fairley, όπου αναφέρεται το 10ο επεισόδιο της 5ης σεζόν.

Τώρα, αν αυτό αποδειχθεί πραγματικό, θα φάω τα λόγια μου και θα αλλάξω το mantra μου σε “IMDB you rock”.