Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι: Όλες οι διαφορές ανάμεσα στο βιβλίο και την ταινία

Ποιες ερωτικές σκηνές δεν θα δούμε ποτέ
Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι: Όλες οι διαφορές ανάμεσα στο βιβλίο και την ταινία



Κανείς δεν περίμενε να δει όλες τις ακραίες σκηνές του βιβλίου στην κινηματογραφική μεταφορά του Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι, γιατί καταλαβαίνετε ότι σε τέτοια περίπτωση θα βλέπαμε μια πλήρως ακατάλληλη ταινία. Και αυτό θα είχει αρνητικές επιπτώσεις στις εισπράξεις της ταινίας. Όμως κάποιοι θεατές με τρόμο ήδη ανακάλυψαν ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές στο βιβλίο και την ταινία. Όσο σημαντικές μπορεί να είναι για την πλοκή ενός αυστηρά ερωτικού μυθιστορήματος.

Αν έχετε διάθεση να γεμίσετε spoilers για την ταινία – και δεν έχετε πρόβλημα να διαβάσετε για όλες τις σεξουαλικές δραστηριότητες του ζευγαριού - , προχωρήστε.

Οι κανόνες για το φαγητό και την γυμναστική

Ο κύριος Grey στο βιβλίο είναι ιδιαίτερα απαιτητικός σχετικά με την διατροφή και την γυμναστική της Anastazia. Σε κάθε ευκαιρία την ρωτάει αν έχει φάει και τι και απαιτεί να τρώει μπροστά του, ενώ είναι υποχρεωμένη βάσει συμβολαίου να τρώει από συγκεκριμένη λίστα τροφίμων. Ευτυχώς, στην ταινία κάτι τέτοιο απουσιάζει.

Το πρώτο «ράπισμα εις τα οπίσθια»

Σοβαρά, αυτή είναι η επίσημη μετάφραση του spanking. Τόσο στο βιβλίο, όσο και στην ταινία αυτό συμβαίνει την πρώτη φορά που του δίνει ένα περίεργο βλέμμα. Στην ταινία γίνεται μετά την αποφοίτηση της, ενώ στο βιβλίο ακολουθεί σεξ, που δεν βλέπουμε ποτέ στην ταινία.

 Δεν υπάρχουν μπαλάκια Ben Wa

Δεν θα πω τι είναι ακριβώς τα μπαλάκια Ben Wa, υπάρχει το Google και αν η σχέση σας με τον υπολογιστή και το Internet είναι καλύτερη από της Ana, τότε μπορείτε να το ψάξετε μόνες σας. Στο βιβλίο πάντως ο Gray τοποθετεί τα μπαλάκια μέσα στην Ana και την χτυπάει, με αποτέλεσμα να φτάσει σε οργασμό. Τα μπαλάκια αγνοούνται στην ταινία και μπορούμε όλοι να φανταστούμε γιατί.

Ο Christian έχει έναν τεράστιο καθρέπτη πάνω από το κρεβάτι του

Στην ταινία τουλάχιστον και έμαθα ότι δεν έχει κάνει ποτέ σεξ στο κρεβάτι του, παρά μόνο με την Ana. Οπότε όλοι καταλαβαίνουμε τι βλέπει στον καθρέπτη του ο Christian…

Η Ana φοράει εσώρουχα στο σπίτι των Grey

Στο βιβλίο ο Grey της κλέβει τα εσώρουχα πριν το δείπνο στο σπίτι των γονιών του. Σε άλλες περιπτώσεις θα το ονόμαζα τον απόλυτο εφιάλτη, αλλά εδώ που φτάσαμε, μάλλον της άρεσε της Ana. Στην ταινία πάντως δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο.

Απουσιάζει η ταινία με το tampon

Οπότε, ναι, το κάνουν και αυτό στο βιβλίο. Αλλά ο σκηνοθέτης είχε ξεκαθαρίσει αρκετά νωρίς ότι δεν συζητήθηκε καν το ενδεχόμενο να είναι αυτή η σκηνή στην ταινία.