10 ηθοποιοί που παραλίγο να πάρουν τους σημαντικότερους ρόλους του 2015

Και για ποιους λόγους δεν θα τους δούμε στις μεγάλες ταινίες που έρχονται
 10 ηθοποιοί που παραλίγο να πάρουν τους σημαντικότερους ρόλους του 2015



Το casting να ξέρετε είναι βάναυσο πράγμα. Είναι αυτό που μπορεί να φτιάξει ή να χαλάσει μια ταινία. Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν ο Anthony Hopkins δεν ήταν ο Hannibal Lecter ή αν ο Robert Downey Jr. δεν ήταν ο Iron Man. (Στην δεύτερη περίπτωση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην είχαμε δει την πρώτη φάση του σύμπαντος της Marvel, όπως το απολαύσαμε).  Καλώς ή κακώς, αλλαγές στους πρωταγωνιστές γίνονται συνεχώς και το αποτέλεσμα φαίνεται αρκετούς μήνες μετά την όποια ανακοίνωση. Οπότε δεν μπορούμε να κρίνουμε ακόμα, αν είναι κρίμα που οι συγκεκριμένοι ηθοποιοί έχασαν τόσο μεγάλους ρόλους, αλλά μπορούμε να αναρωτηθούμε από τώρα.

Joseph Gordon-Levitt – Ant Man

Το 2013 η Marvel ήταν ανάμεσα στον Levitt και τον Paul Rudd για τον ρόλο του μικροαπατεώνα που μετατρέπεται σε μικροσκοπικό υπερήρωα, Ant Man. Λίγο αργότερα ο ίδιος ο Levitt είπε ότι όλα αυτά ήταν μόνο φήμες και ο ρόλος πήγε στον Rudd. Το πιο πιθανό είναι ότι Levitt και Marvel δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν σε αρκετά πράγματα και μ’ αυτόν τον τρόπο αποστασιοποιήθηκε από τον ρόλο. Και μάλλον καλύτερα, αφού ο Levitt είναι πιο πολύ DC χαρακτήρας και ο Ant Man χρειάζεται το κωμικό στοιχεί του Rudd.

Michael B. Jordan – Star Wards Episode VII: The Force Awakens

Εδώ και μήνες συζητάμε για τον άγνωστο βρετανό ηθοποιό John Boyega που υποδύεται τον νέο χαρακτήρα ενός Stormtrooper που μάλλον παρατά την υπηρεσία του. Ο Jordan όμως (ο οποίος έχει κερδίσει τους κριτικούς με ταινίες όπως το Fruitvale Station) είχε περάσει audition για τον ρόλο και μάλλον θα τον προτιμούσαμε. Όμως ο J.J. Abrams προτιμάει σχετικά άγνωστους ηθοποιούς στις ταινίες του και σε περίπτωση που ο Jordan έπαιρνε τον ρόλο, θα υπήρχε πρόβλημα με τα γυρίσματα, αφού είχε ήδη ξεκινήσει την παραγωγή του Fantastic Four.

Josh Brolin – Jurassic World

Από την αρχή η Universal αναζητούσε νέους ηθοποιούς για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο rebook του Jurassic Park και γι’ αυτό αρκετοί αναρωτήθηκαν πως βρέθηκαν να συζητάνε με τον Josh Brolin. Σύντομα βέβαια οι συζητήσεις έφτασαν σε αδιέξοδο και τον ρόλο πήρε ο Chris  Pratt, που προερχόταν από την επιτυχία του Φύλακες του Γαλαξία. Για κάποιον λόγο θα προτιμούσα τον Brolin, γιατί νιώθω ότι θα έφερνε κάτι λιγότερο ανάλαφρο σε μια ταινία που έχει συνδεθεί με την παιδική μας ηλικία. Μην ξεχνάμε ότι ο Sam Neill ήταν βασικό στοιχείο της πρώτης ταινίας άλλωστε.

Tom Hardy – Terminator Gennisys

Ειλικρινά δεν ξέρουμε τι πήγε λάθος εδώ, αλλά θα θέλαμε να διορθωθεί αμέσως. Ο Tom Hardy έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανεβάσει το κύρος μιας ταινίας, ακόμα κι όταν αυτή είναι –ευγενικά – απαίσια. Ο Hardy θα υποδυόταν τον ρόλο του Kyle Reese, του επαναστάστη που επιστρέφει στον χρόνο για να προστατεύσει την μητέρα του John Connor, όμως έχασε τόν ρόλο από τον σχετικά άγνωστο Jai Courtney. Ο δε σκηνοθέτης βέβαια ήθελε τον Hardy για τον ρόλο του Connor, αλλά τίποτα από τα δυο δεν συνέβη.

Charlie Hunnam – Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι

Και ποιος δεν ξέρει την ιστορία πια...Ο Hunnam, του Sons of Anarchy, κέρδισε τον ρόλο του Christian Grey, αλλά έναν μήνα μετά αποχώρησε, υποτίθεται λόγω προβλημάτων στον προγραμματισμό των γυρισμάτων. Όλοι σχεδόν γνωρίζουμε ότι στην πραγματικότητα είχε πρόβλημα με τις έντονες αντιδράσεις και την προσοχή που απέκτησε, σε ελάχιστες ημέρες μετά το casting του.

Leonardo DiCaprio – Kingsman

Αν και η ερώτηση DiCaprio ή Samuel L. Jackson είναι δύσκολη, θα ήθελα πραγματικά να δω πως θα αντιμετώπιζε τον εκκεντρικό ρόλο του Valentine στο Kingsman: Η Μυστική Υπηρεσία. Κανείς δεν ξέρει για ποιον λόγο δεν πήρε τελικά τον ρόλο, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Το πιο πιθανό είναι ότι τον αρνήθηκε εκείνος.

Tatiana Maslany – Terminator Gennisys

Αν έρχεσαι μετά την Linda Hammilton, όπως και να σε λένε είναι εξαιρετικά δύσκολο να ικανοποιήσεις τους fans του Terminator ως Sarah Connor. Η Daenerys Emilia Clarke, νίκησε αρκετές άλλες ηθοποιούς για να πάρει τον ρόλο, αλλά η μεγάλη μου απορία είναι γιατί νίκησε την Tatiana Maslany του Orphan Black; Η τελευταία έχει αποδείξει ότι μπορεί να υποδυθεί διαφορετικούς κλώνους σε κάθε επεισόδιο της σειράς, γιατί όχι και την Sarah Connor;

Jack O’ Connell – Fantastic Four

Ο ηθοποιός που κέρδισε την καρδιά της σκηνοθέτιδος Angelina Jolie στο Unbroken, έχασε τον ρόλο του Mister Fantastic από τον Miles Teller (του Whiplash, ανάμεσα σε άλλα). Όταν έκανε δοκιμές για τον ρόλο βέβαι ο O’Connell  δεν είχε χαρεί την επιτυχία ούτε του Unbroken, ούτε του 71, οπότε είναι απολύτως λογική η τελική επιλογή. Όπως επίσης ήταν λογική η απόρριψη των Kit Harington και Richard Madden (γνωστοί και ως τα αδέρφια Stark).

Saoirse Ronan - Star Wards Episode VII: The Force Awakens

Το εκνευριστικό μικρό από το Atonement  μεγάλωσε και ήθελε να πάρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο καινούριο Star Wars. Ευτυχώς η επίσης άγνωστη Daisy Ridley κέρδισε τον ρόλο της κοπέλας, που όλοι υποθέτουν ότι είναι η κόρη του Han Solo και της Πριγκίπισσας Leia. Η Ronan όμως μάλλον έχασε τον ρόλο γιατί μίλησε δημοσίως για την audition πριν καλά καλά πραγματοποιηθεί και όλοι γνωρίζουμε την μανία του J.J. Abrams με την μυστικότητα.

Christian Bale –Jobs

Και ποιος δεν ήταν να υποδυθεί τον Steve Jobs στην ταινία για τον ιδρυτή της Apple. Ο Bale ήταν υποψήφιος όσο σκηνοθέτης ήταν ο David Fincher. Όταν εκείνος αποχώρησε, αποχώρησε και ο Bale. Ύστερα ήρθε ο Danny Boyle, ο οποίος ήθελε τον Leonardo DiCaprio, αλλά όταν εκείνος αρνήθηκε, ο Boyle πήγε και πάλι στον Bale, ο οποίος δέχτηκε τον ρόλο, αλλά μετά παρατήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο. (Κουράστηκα). Τελικά, για να μην μπερδέυστε τον Steve Jobs θα τον υποδυθεί ο Michael Fassbender. (Αν και όλοι φαίνεται ότι προτιμούσαμε τον Bale).