Πως ψήφισαν τα μέλη της Ακαδημίας

10 τολμηροί αποκάλυψαν πως ψήφισαν και αυτά είναι τα αποτελέσματα
Πως ψήφισαν τα μέλη της Ακαδημίας



Αν και φτάσαμε, ένα βήμα (3 ώρες δηλαδή) πριν την αποκάλυψη των βραβείων, ωστόσο έχει ενδιαφέρον να δούμε πως έχουν ψηφίσει μερικά μέλη της Ακαδημίας. Το EW μίλησε με ηθοποιούς, σκηνοθέτες, παραγωγούς, συγγραφείς και άλλους χολιγουντιανούς συντελεστές και προσπάθησαν να προβλέψουν τα αποτελέσματα των 87 Βραβείων της Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η εικόνα δεν αλλάζει πολύ, αλλά κάποιες κατηγορίες παρουσιάζουν μια μικρή έκπληξη. Για παράδειγμα, η Καλύτερη Ταινία παίζει σαφώς ανάμεσα στο Boyhood και στο Birdman, αν και το πρώτο έχει ένα μικρό προβάδισμα. Η Julianne Moore, η Patricia Arquette και ο  J.K. Simmons έχουν σχεδόν κλειδωμένες τις νίκες τους και με πλειοψηφία.

Αυτό που δεν περίμενα όμως είναι να προηγείται ο Richard Linklater του Boyhood αντί του Alejandro G. Iñárritu στην κατηγορία Σκηνοθεσίας. Μέχρι στιγμής θεωρούσαμε δεδομένο ότι ο Iñárritu θα πάρει την Σκηνοθεσία, παρά το γεγονός ότι όλοι απορούν πως γίνεται να παίρνει μια ταινία την Καλύτερη Ταινία, αλλά να μην έχει την Καλύτερη Σκηνοθεσία. Μπορεί η απάντηση να έρθει (μετά από χρόνια βέβαια) με αυτήν την ανατροπή.

Το δεύτερο ενδιαφέρον αποτέλεσμα είναι ο Michael Keaton να κερδίζει τον Α’ Ανδρικό Ρόλο αντί του Eddie Redmayne (για την Θεωρία των Πάντων). Η κατηγορία παίζεται εννοείται, αλλά ακούγεται όλο και περισσότερο το όνομα του Keaton.

Μπορεί άραγε να δούμε καμιά ανατροπή ή θα είναι μια ακόμα αναμενόμενη βραδιά;