Η Rooney Mara δηλώνει ότι δεν θα υπάρξει νέα ταινία για το Κορίτσι με το Τατουάζ

Τουλάχιστον από τον David Fincher
Η Rooney Mara δηλώνει ότι δεν θα υπάρξει νέα ταινία για το Κορίτσι με το Τατουάζ



Όλοι έχουμε αγαπήσει μια ή δυο ή και τρεις ταινίες του David Fincher. Είναι άλλωστε ο κύριος που μας έδωσε το Se7en και γι' αυτό θα του είμαστε πάντα ευγνόμωνες. Όμως με το Κορίτσι με το Τατουάζ δεν τα κατάφερε και τόσο καλά. Κυρίως επειδή η αυθεντική σουηδική ταινία ήταν τόσο καλή και την είχαν δει τόσο πολλοι θεατές, ελάχιστα χρόνια πριν, που ήταν εξαιρετικά δύσκολο να την ξεπεράσεις. Ειδικά χωρίς την πρωταγωνίστρια του, Noomi Rapace.

Στην αρχή όλοι είχαν μεγάλα σχέδια και ελπίδες για την αμερικανική διασκευή. Η Sony είχε δώσει εκατομμύρια για να αποκτήσει τα δικαιώματα και ο Fincher ήταν περιχαρής με το όραμα του. Ωστόσο έπρεπε να παλέψει για κάθε του απόφαση ενάντια στο studio και τα προβλήματα άρχισαν από νωρίς. Το μεγαλύτερο όλων ότι κανείς δεν πίστευε στην δύναμη της πρωταγωνίστριας της αμερικανικής εκδοχής, Rooney Mara, εκτός από τον ίδιο τον Fincher. Βλέποντας το αποτέλεσμα θα έλεγα ότι αυτή η διαμάχη έκλεισε: Fincher - ολόκληρος ο κόσμος = 0-1. Γιατί μπορεί τα ονόματα να σας μπερδεύουν, αλλά η Mara δεν είναι Rapace. 

Από την άλλη, εισπρακτικά η ταινία πήγε μέτρια. Περίπου 280 εκ. εισπράξεις παγκοσμίως, την στιγμή που το σουηδικό με πολύ μικρότερο παραγωγή και budget έφτασε τα 108 εκ. παγκοσμίως. Ίσως έχει να κάνει με το γεγονός ότι (όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό για τον Fincher) η αμερικανική εκδοχή ήταν αρκετά πιο soft από την σουηδική. Ίσως με το ότι στρέφεται πολύ περισσότερο στον δημοσιογράφο, απ' ό,τι στο ίδιο το κορίτσι του τίτλου. Όπως και να'χει, η απόδοση του δεν κρίθηκε άξια συνέχειας.

Και σαν να μην έφταναν οι υποψίες μας, που πηγάζουν από τα προβλήματα, η ίδια η Rooney Mara δήλωσε πρόσφατα ότι δεν το βλέπει να συμβαίνει, ενώ ο Finhcer το έχει ρίξει στην τηλεόραση και ετοιμάζει 3 σειρές για τα Netflix και HBO.

Το αστείο είναι, ότι οι 2η και 3η σουδικές ταινίες είναι κατώτερες της 1ης και θα θέλαμε να δούμε πως θα τις βελτίωνε ο Fincher.