Η Μελωδία της Ευτυχίας: 5 ιστορίες που δεν ήξερες για την εικονική ταινία

Η Julie Andrews θυμάται
Η Μελωδία της Ευτυχίας: 5 ιστορίες που δεν ήξερες για την εικονική ταινία



Υπάρχει λόγος που φέτος ακούτε παντού για την Μελωδία της Ευτυχίας. Το 2015 είναι η 50η επέτειος από την πρεμιέρα της ταινίας, που θα μείνει για πάντα στην ιστορία ως η Καλύτερη Ταινία του 1965.  Για την ιστορία, η ταινία ήταν το μεγάλο άγχος των studio, αφού ξεπέρασε τόσο πολύ το budget παραγωγής που όλοι νόμιζαν ότι θα είναι η μεγαλύτερη αποτυχία του κινηματογράφου μέχρι τότε.

Αφού λοιπόν συγκινήθηκε και εντυπωσιάστηκε από την ερμηνεία της Lady Gaga στα Oscars, η Julie Andrews θυμήθηκε και μοιράστηκε μερικές behind the scenes ιστορίες από τα γυρίσματα της ταινίας.

Για να γυριστεί η γνωστή σκηνή στους λόφους, όπου η Andrews χορεύει χαρούμενη το γνωστό τραγούδι, χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί ελικόπτερο, το οποίο έριξε επαναλειμμένως την ηθοποιό κάτω με το ρεύμα που σήκωνε όταν περνούσε πολύ κοντά της.

Οι ηθοποιοί και το υπόλοιπο cast είχαν την ευκαιρία να πιούν αυθεντικό schnapps, φτιαγμένο από τα χεράκια ενός αγρότη . Η συγκεκριμένη ιστορία μάλιστα ξεκίνησε μια φήμη εκείνη την εποχή ότι η Andrews ήπιε το schnapps για να καταφέρει να τραγουδίσει και να παίξει κιθάρα ταυτόχρονα, κάτι που την ταλαιπωρούσε. Η ίδια βέβαια η Andrews δηλώνει ότι απλά οι δυο ιστορίες έγιναν μια και καμία σχέση δεν είχε εκείνη η κρύα ημέρα γυρισμάτων όπου ο αγρότης τους έδωσε schnapps, με το πρόβλημα της. Ούτε καν με την φήμη ότι ο Christopher Plummer ήταν μεθυσμένος όταν γύριζε την σκηνή στο φεστιβάλ.

Ο σκηνοθέτης της ζήτησε να πέσει μπροστά στην σκηνή της βάρκας, για να πιάσει την μικρότερη ηθοποιό που έπαιζε την μικρή κόρη von Trapp και η οποία δεν ήξερε να κολυμπήσει. Όμως η βάρκα κουνήθηκε με τέτοιο τρόπο που τελικά έπεσε προς τα πίσω και η μικρή ηθοποιός ήπιε τόσο νερό που τελικά το... «έβγαλε» πάνω σε μια άλλη ηθοποιό. Όλες τις υπόλοιπες λήψεις η Andrews κατάφερε να πέσει μπροστά, όμως στην ταινία τελικά μπήκε η πρώτη φορά.

 

Ο Plummer και η Andrews δεν βρίσκονταν πολύ συχνά εκτός γυρισμάτων κατά την διάρκεια της διαμονής τους στην Αυστρία. Η Damme Julie πιστεύει ότι σε μεγάλο βαθμό τις φήμες ξεκίνησε ο ίδιος ο Plummer, ο οποίος ήταν μάλλον αγχωμένος για την συμμετοχή του σ’ ένα musical (ο ίδιος ήταν σεξπηρικός ηθοποιός). Η δε Andrews είχε μαζί της την νεογέννητη κόρη της, οπότε περνούσε μαζί της τον περισσότερο χρόνο. Ωστόσο πλέον οι δυο τους είναι πολύ καλοί φίλοι.

 

Η πραγματική Maria Von Trapp, στο βιβλίο της οποίας βασίζεται η ταινία, επισκέφτηκε μια μέρα τα γυρίσματα φορώντας την παραδοσιακή της στολή και έτσι απλά χρησιμοποιήθκε ως extra στην σκηνή του τραγουδιού I Have Confidence.