Επιστρέφει ο θρυλικός Scarface! Ποιοι είναι οι ιδανικοί για τον ρόλο του Al Pacino

Μετά από 32 ολόκληρα χρόνια ο "Tony Montana" ετοιμάζεται για μεγάλο comeback!
Επιστρέφει ο θρυλικός Scarface! Ποιοι είναι οι ιδανικοί για τον ρόλο του Al Pacino



Ο πραγματικά εκπληκτικών δυνατοτήτων ηθοποιός (και μακράν ο αγαπημένος μου) Al Pacino, κατάφερε να αφήσει το στίγμα του σε γενιές και γενιές παίζοντας τον ρόλο του gangster όχι μόνο ως “Scarface” και ως “Godfather” αλλά και ως Carlito με την ταινία “Carlito's Way" μένοντας στην ιστορία του σινεμά ως θρυλικός βαρόνος της νύχτας. Και να που σήμερα έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα ως Σημαδεμένος μιας και όλοι μιλάνε για το πιο πολυαναμενόμενο ριμέικ της 10ετίας!

Mετά την ανακοίνωση της Universal να αναθέσει στον Jonathan Herman το σενάριο από την αρχή και την σκηνοθεσία στον Pablo Larrain, επικρατεί μεγάλη αναστάτωση για το ποιοι θα συμπεριληφθούν στο νέο cast! 

Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής είναι πως το σκηνικό θα μεταφερθεί στο Los Angeles καταγράφοντας την πορεία μιας ομάδας μεταναστών στον εγκληματικό υπόκοσμο και πως μετά από 32 ολόκληρα χρόνια θα βγει ξανά στις κινηματογραφικές αίθουσες το remake του “Σημαδεμένου”.

O “Σημαδεμένος” του 1983, ήταν εξίσου remake της ταινίας του 1932 που ήταν βασισμένη στην άνοδο και την πτώση του Al Capone σε παραγωγή του Howard Hughes. Ωστόσο, o σκηνοθέτης Brian De Palma και ο σεναριογράφος Oliver Stone κατάφεραν με έναν αριστουργηματικό τρόπο να περιγράψουν την άνοδο και την πτώση ενός βαρόνου της κοκαϊνης. Όταν ο Κουβανός πρόσφυγας Tony Montana έφθασε στο Miami μετά από μαζική απέλαση προσφύγων από την χώρα του, κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες της νύχτας. Tα ναρκωτικά, τα λεφτά, οι γυναίκες, τα ξενύχτια, τα όπλα και η βία ήταν όλα όσα κυνηγούσε μετά μανίας ο θρυλικός Tony.

Μπορεί να ήταν κακός, μπορεί να είχε σκοτώσει πολύ κόσμο, μπορεί να ήταν βουτηγμένος στην παρανομία αλλά όσο και να θες δεν μπορείς να μισήσεις τον Tony Montana. Aντίθετα εμπνέεσαι από την στάση του και συμπάσχεις μαζί του. Είναι ψεύτης αλλά έχει ηθικές αξίες. Μπορεί να εξαπατά τους πάντες και να παίζει ύπουλα παιχνίδια πίσω από την πλάτη τους, όμως σε αυτούς που αγαπά μένει πιστός και λέει την αλήθεια.

Προσωπικά, δεν θα ήθελα κανέναν άλλον να ενσαρκώσει τον Tony Montana στο remake του Scarface εκτός από τον Al Pacino. Ο ρόλος είναι άπιαστος και κατά πάσα πιθανότητα κανείς δεν θα έπαιζε με το ίδιο πάθος. Άλλωστε ο Pacino είναι ο μοναδικός που φέρει το ιδανικό προφίλ του Michael Corleone (Godfather). Δεν μπορώ να φανταστώ σχεδόν κανέναν άλλον που θα πει με το ίδιο δολοφονικό βλέμμα την επική ατάκα “Say hello to my little friend” μια από τις πιο εμβληματικές φράσεις στην ιστορία του κινηματογράφου.

Mε την προοπτική όμως ότι ο Pacino σήμερα έχει φθάσει αισίως τα 74, κατά πάσα πιθανότητα ο ρόλος θα ανατεθεί σε κάποιον νεότερο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πιθανότητες να τον δούμε ξανά στον ίδιο ρόλο. Άλλωστε είναι ο ένας και μοναδικός. Από την άλλη, υπάρχουν αρκετοί ακόμα αξιόλογοι ηθοποιοί που έχουν τα φόντα για έναν αντίστοιχο ρόλο. Όμως, η πρώτη επιλογή είναι: 

Αl Pacino ξανά και ξανά

Έπειτα...

Sean Penn

O 54χρονος Sean Penn έχει κατ' αρχήν το προφίλ του κακού. Το βλέμμα του είναι σκοτεινό και η όψη του κάλλιστα θα μπορούσε να παραπέμψει σε βαρόνο της νύχτας. Άλλωστε έπαιξε επάξια δίπλα στον Al Pacino στην ταινία "Carlito's Way". 

Christian Bale 

Ίσως ο μοναδικός από τους νεότερους ηθοποιούς που μπορεί να παίξει τον αντίστοιχο ρόλο. O 40χρονος Βale έχει το ύφος του spycho και του εγκληματία. Κάτι που φυσικά απέδειξε με το παραπάνω στην ταινία "Αmerican Spycho" και στον ρόλο του στο "Αmerican Hustle". 

Armand Assante

Mπορεί να οδεύει για τα 65 όμως έχει το βλέμμα του δολοφόνου. Είναι "ψαρωτικός" και η εμπειρία του σε αντίστοιχους ρόλους τεράστια. Κάτι που απέδειξε και στην σχετικά πιο πρόσφατη από τις αμέτρητες ταινίες του "Αmerican Gangster". 

Joaquin Phoenix

Aπλά "το χει". Έχει το βλέμμα του "τρελού" και όλα όσα χρειάζονται. Είναι ο 40άρης που μπορεί να μην έχει παίξει ξανά τον gangster όμως κάλλιστα θα μπορούσε να δοκιμάσει και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. 

Benicio Del Toro

Ο 48χρονος Ισπανός έχει όλα τα προσόντα, αφού η συμμετοχή του σε αντίστοιχους ρόλους του "κακού παιδιού" είναι επικές όπως και στο νουάρ "Sin City" και στο "Τhe way of the gun". 

Andy Garcia

Tα λόγια είναι περιττά. Μπορεί πλέον να βαδίζει στα 58, όμως ο ρόλος του ως "Vincent Santino Corleone" στο θρυλικό "Godfather 3" ήταν επικός. Έχει τα φόντα και με το παραπάνω...