Η Ώρα του Παιδιού: Ετοιμαστείτε για θέατρο!

Δες ποιες παιδικές παραστάσεις σου προτείνουμε για το Σ/Κ.
Η Ώρα του Παιδιού: Ετοιμαστείτε για θέατρο!



Αυτό το Σαββατοκύριακο θα κάνεις κάτι διαφορετικό με τα παιδιά σου. Πάλι παιδική χαρά, καφετέριες ή ψώνια σε κάποιο εμπορικό; Όχι! Σήμερα το πρόγραμμα έχει θέατρο! Και πίστεψε με θα το ευχαριστηθείτε οικογενειακώς, πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεσαι.

Χάνσελ και Γκρέτελ: Το Μυστικό του Σοκολατόδεντρου | Μικρό Παλλάς
Ο Στ. Στάγκος σκηνοθετεί τον Χάνσελ και τη Γκρέτελ, οι οποίοι έχοντας ξεφύγει από την κακιά μάγισσα, κάνουν πια “καριέρα” ως ζαχαροπλάστες. Έχοντας ανοίξει ένα ονειρικό ζαχαροπλαστείο,  τα δυο αδέλφια έχουν σκοπό να δημιουργήσουν «Το Σοκολατόδεντρο», το οποίο αντί για καρπούς κακάο, θα παράγει λαχταριστές σοκολάτες, έτοιμες για κατανάλωση. Ωστόσο και κάποιοι ήρωες άλλων γνωστών παραμυθιών, καταφεύγουν στο ζαχαροπλαστείο, ζητώντας λύσεις στα ποικίλα προβλήματα της ζωής που προκύπτουν όταν το παραμύθι τελειώνει.

Αληθινή μυρωδιά σοκολάτας, μαγεία και ταχυδακτυλουργικά κόλπα δημιουργούν το περιβάλλον που εξελίσσεται το παραμύθι.

Πάρτε κανένα σοκολατάκι μαζί σας γιατί μια λιγούρα στα μισά της παράστασης θα σας έρθει.

Πρωταγωνιστούν οι Αγγ. Καρυστινού, Π. Λύκος και Φ. Αθερίδου.

Σάββατο/Κυριακή:  11:30 

Διάρκεια: 95 λεπτά 

Είσοδος: 10€ 

Επικοινωνία με το θέατρο εδώ.

 

Το αστέρι της Λιλιπούπολης | REX, Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη»

Οι Ρεγγίνα Καπετανάκη και Βασίλης Ρίσβας, με μια μεγάλη ομάδα αξιόλογων ηθοποιών, ανεβάζουν στο Εθνικό, Το Αστέρι Της Λιλιπούπολης.

Ο Μπρίλης, ένα ξεχωριστό αστέρι του Ουρανού, γεννήθηκε χωρίς τη μία  αχτίδα του. Έτσι αποφάσισε να επισκεφτεί τη Γη. Φτάνοντας στη χώρα της Λιλιπούπολης, συνάντησε τα παράξενα πλάσματα που ζουν σε αυτήν. Μετά από πολλές περιπέτειες, κατέληξε στη θάλασσα όπου γνωρίστηκε με τον Αστερία και τον Μέμο το Χταπόδι.

Έτσι ξεκίνησε μία  ξεχωριστή φιλία. Αφού απέκτησαν μαζί συναρπαστικές εμπειρίες, αποφάσισαν να τον βοηθήσουν να γυρίσει πίσω στον ουρανό, προσφέροντας του ένα υπέροχο δώρο.

Σάββατο/Κυριακή:  11:30 

Διάρκεια: 120 λεπτά 

Είσοδος: 10-12€ 

Επικοινωνία με το θέατρο εδώ.

 

Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες| Μέγαρο Μουσικής
(Για παιδιά ηλικίας από 6 ετών και άνω)

Στη μουσικοθεατρική παράσταση της Τατιάνα Λύγαρη, O εκκεντρικός Φιλέας Φογκ έχει υπολογίσει ότι μπορεί να γυρίσει τον κόσμο σε 80 ημέρες. Γι’ αυτήν του την πεποίθηση στοιχηματίζει όλη του την περιουσία. Το ταξίδι του όμως είναι γεμάτο περιπέτειες. Θα καταφέρει τελικά να το πετύχει παρά τα εμπόδια;

Πρόκειται για μία συναρπαστική μουσικοθεατρική παράσταση με δράση, χιούμορ, ζωντανή μουσική από τους Vice Versa και διαδραστικές βιντεοπροβολές, από έναν πολυπρόσωπο θίασο.

Σάββατο/Κυριακή:  11:30 

Είσοδος: 12€

Επικοινωνία με το θέατρο εδώ.

Θα Φάμε Τα Μουστάκια Μας |Studio Μαυρομιχάλη
(Για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού)

Οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι, οι γάτες και τα ποντίκια, θα ξεκαθαρίσουν μια για πάντα τους λογαριασμούς τους στη σκηνή του Studio Μαυρομιχάλη. Αντιμέτωποι θα βρεθούν οι δύο αρχηγοί τους: ο Ζεράρ, ένας γαλλόφωνος γάτος ποιητής και ο Μήτσος, ένας ευθυνόφοβος ποντικός. Τι γίνεται όμως όταν οι λαοί ζητάνε πόλεμο και οι ηγέτες δεν θέλουν;

Να κάτι που δεν βλέπεις στην πραγματική ζωή. Πρόκειται ωστόσο για ένα αντιπολεμικό και αντιρατσιστικό έργο, το οποίο τάσσεται ξεκάθαρα κατά των διακρίσεων και υπέρ της αποδοχής του διαφορετικού.

Από την Ομάδα Μποέμ , σε σκηνοθεσία Λευτέρης Χαρέλλη και Φρύνης Θετάκη.

Κυριακή: 17:00

Διάρκεια: 70 λεπτά

Είσοδος: 5-7€ 

Επικοινωνία με το θέατρο εδώ.

Το Βιβλίο Των Θρύλων| Θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη»
Ο Δημήτρης Πιέτρης και η Έλλη Μερκούρη σκηνοθετούν μία πολύ ιδιαίτερη παράσταση του Εργοστάσιου Ονείρου. Έτος 2077 Η φύση και τα ζώα έχουν εξαφανιστεί λόγω της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας.  Οι άνθρωποι έχουν χάσει τη φαντασία, την επικοινωνία, τα όνειρα και το γέλιο τους. 

Μόνο ένα μικρό παιδί που ακόμη ονειρεύεται, γίνεται βοηθός του ασημένιου ιππότη Άσταναπάν και μαζί με τους υπόλοιπους ήρωες ανοίγουν το βιβλίο των θρύλων, το οποίο έρχεται για να θυμίσει αξίες που χάνονται. Αν δεν έχουν ήδη χαθεί.

Μία ιστορία που προκαλεί προβληματισμό και γέλιο με τους Βίκυ Σταυροπούλου, Γρηγόρη Αρναούτογλου  και Μαρία Μπακοδήμου σε ρόλους –έκπληξη. 

Κυριακή:  11:30 

Διάρκεια: 90 λεπτά 

Είσοδος: 8-10€ 

Επικοινωνία με το θέατρο εδώ.