Η Ματίνα Δεμελή ζει το Halloween στη Νέα Υόρκη και περιγράφει... Boo!

Η Ματίνα Δεμελή ζει το Halloween στη Νέα Υόρκη και περιγράφει... Boo!



Όταν πριν από χρόνια ήρθα στην Αμερική για δουλειά, τέλη Οκτωβρίου, ζήλεψα για ακόμη μία φορά που δεν έμενα εδώ. Halloween. Mια γιορτινή ατμόσφαιρα που κρατάει σχεδόν όλο τον Οκτώβριο και σου φτιάχνει την διάθεση σε φόντο..πορτοκαλί. Θυμάμαι μόλις είχα έρθει, πήγα να φάω κάτι σε ένα εστιατόριο. Ξαφνικά, τα τέρατα που ήταν στολισμένα  στους τοίχους άρχισαν να βγάζουν κραυγές. Ο σερβιτόρος έβαλε τα γέλια βλέποντας την τρομάρα που πήρα!
 
Όλα παίρνουν γεύση κολοκύθας.Ο καφές, οι πίτες, τα γλυκά.  Το πρωί θα πιεις Pumpkin Spice Latte από το Starbucks και θα πάρεις τις αγαπημένες σου καραμέλες σε συσκευασία με σήμα την κολοκύθα. Pumpkin βούτυρο, pumpkin ψωμί, pumpkin pancakes, pumpkin cream cheese! Ουφ..
 
Στολισμός απαραίτητος. Ακόμη και στο πιο μικρό σπιτάκι, ένα τερατάκι, ένα πορτοκαλί λαμπάκι θα το δεις έξω από την πόρτα.
 
Όλα τα σπίτια -εντάξει τα περισσότερα- στολίζονται με spooky τρομακτικά ανθρωπάκια, μάγισσες, σκελετούς, αραχνούλες και άλλα συμπαθητικά έντομα καθώς και με φωτάκια σε σχήμα κολοκύθας. Αν δε, βρεθείς στα προάστια, θα δεις υπερπαραγωγή. Οι αυλές των σπιτιών είναι στολισμένες με ό,τι μπορείς να φανταστείς. Μέχρι και ιστούς αράχνης έξω από τις εισόδους. Κάτι τέτοιο είχα δει στα προάστια της Ουάσινγκτον. Θυμάμαι ο ιστός είχα "αγκαλιάσει" το σπίτι γύρω γύρω ενώ το γκαζόν "φιλοξενούσε" τάφους και νεκροκεφαλές. 
 
Την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα θα γίνει η καθιερωμένη πλέον παρέλαση στο Μανχάταν -για 41η φορά παρακαλώ- με θέμα: The garden of earthly delights. Η ημέρα είναι η χαρά του παιδιού ή αλλιώς η ..μάχη της καραμέλας. Χιλιάδες παιδιά κρατώντας σακουλάκια, πουγκιά, κουβαδάκια, θα ξεχυθούν στους δρόμους της πόλης για το γνωστό "Trick or Treat". Κάτι ανάλογο με τα κάλαντα αλλά με καραμέλες.
 
Γι' αυτό και θα δεις πολλά παιδιά να κυκλοφορούν μόνα τους... Γιατί ποιός θα κλέψει καραμέλες; Oι μάγισσες ή οι νυχτερίδες;
 
Από τη Νέα Υόρκη, Ματίνα Δεμελή