Κάνουμε ένα ταξίδι στη Μαδέρα της Πορτογαλίας;

Το νησί με τις απίστευτες παραλίες και το φημισμένο κρασί...
Κάνουμε ένα ταξίδι στη Μαδέρα της Πορτογαλίας;



Μας αρέσουν πολύ τα ταξίδια! Ειδικά σε εξωτικούς προορισμούς, που έχουν να προσφέρουν όχι μόνο μια αξέχαστη εμπειρία διακοπών, αλλά και μια καταπληκτική ομορφιά! Ένας τέτοιος προορισμός είναι και τα νησιά Μαδέρα της Πορτογαλίας, ή απλώς Μαδέρα. Πρόκειται για μια ομάδα νησιών στον Ατλαντικό ωκεανό, τα οποία ανήκουν στην Πορτογαλία. Το μέρος αυτό είναι πάντα γεμάτο από τουρίστες, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, οι οποίοι μαγεύονται από τη φυσική ομορφιά του τοπίου της, αλλά και από το ξακουστό κρασί της Μαδέρας, που είναι ευρέως γνωστό.

Το νησί, βρίσκεται στη μέση του ωκεανού, χιλιάδες χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Λισαβόνας και 700 χιλιόμετρα από την Αφρική. Η ομορφιά του νησιού οφείλεται κατά πολύ στο μαγευτικό τοπίο που προσφέρει το ηφαίστειο, αλλά και στο εξαιρετικά γόνιμο έδαφος. Οι μπανάνες και οι διάφορες ποικιλίες σταφυλιών, έχουν την τιμητική τους στο μέρος αυτό, όπως επίσης και τα διάφορα και ξεχωριστά φυτά και λουλούδια, τα τροπικά φρούτα, το εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης κρασί, η ζεστή θερμοκρασία των θαλασσών, τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία και ο πλούσιος πολιτισμός. Αυτό το ηφαιστειακό νησί, αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για τις διακοπές σου.

Η Μαδέρα, είναι το μεγαλύτερο της ομάδας των νησιών και από τα λίγα που κατοικούνται. Το ηφαίστειο είναι ανενεργό εδώ και 6.500 χρόνια, αλλά το τοπίο που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας του είναι μοναδικό. Από τη μία το ηφαίστειο και από την άλλη τα πανύψηλα βουνά που φτάνουν τα 1.862 μέτρα και τα πλούσια, τροπικά δάση και οι όμορφες παραλίες, συνθέτουν ένα μοναδικό, γεμάτο αντιθέσεις τοπίο.

Πέρα από το μαγευτικό τοπίο, η Μαδέρα προσφέρει έντονη νυχτερινή ζωή, υπέροχο φαγητό, θαλάσσιες δραστηριότητες για τους λάτρεις των water sports και ιδανικό, μισοτροπικό κλίμα (23-30 C το καλοκαίρι και περίπου 16 C το χειμώνα). Όποια εποχή του χρόνου κι αν επιλέξεις να την επισκεφθείς, δεν θα σε απογοητεύσει και θα την απολάυσεις το ίδιο. Οι περισσότερες παραλίες του νησιού καλύπτονται με μαύρη, ηφαιστειακή άμμο κι αυτό τις κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακές.

Μιας και μία εικόνα αντιστοιχεί σε χίλιες λέξεις, δες τις παρακάτω φωτογραφίες...

Δες ΕΔΩ τις πιο εντυπωσιακές ταράτσες της Νέας Υόρκης