Δεν Είμαι Τέτοιο Κορίτσι: Το βιβλίο των Girls της Lena Dunham

Δεν ήξερες ότι η αγαπημένη σου σειρά συνεχίζει τις περιπέτειές της και στις σελίδες ενός (must read) βιβλίου;
Δεν Είμαι Τέτοιο Κορίτσι: Το βιβλίο των Girls της Lena Dunham



Μια φορά κι έναν καιρό... Όχι. Οι ιστορίες της Lena δεν θα μπορούσαν να ξεκινούν έτσι γιατί είναι πολύ real για να προλογιστούν σαν παραμύθι. Αυτόν το ρεαλισμό που αγάπησες στη σειρά είναι ώρα να τον αγαπήσεις και στο βιβλίο (ίσως τώρα και λίγο περισσότερο).

Δεν είναι άλλη μια χολιγουντιανού τύπου φιοριτούρα. Αντιθέτως, είναι μια πραγματική περιγραφή, πραγματικών νέων ανθρώπων που παλεύουν να βρουν άλλοτε αστεία, άλλοτε δύσκολα, άλλοτε με χαρά κι άλλοτε με πόνο, τον δρόμο τους στη ζωή. Ένα βιβλίο γραμμένο ανθρώπινα για ανθρώπους. Καλογραμμένες προσωπικές ιστορίες με μπόλικο χιούμορ, που σου δίνουν απαντήσεις σε κάμποσα δικά σου ερωτήματα, περί ζωής, έρωτα, νιότης, επιλογών.

"H Lena Dunham, δημιουργός, παραγωγός και πρωταγωνίστρια της σειράς-φαινόμενο Girls υπογράφει μια ξεκαρδιστική, σοφή και επώδυνα ειλικρινή συλλογή προσωπικών ιστοριών, κερδίζοντας επάξια μια θέση ανάμεσα στα πιο πρωτότυπα κι ελπιδοφόρα συγγραφικά ταλέντα της σύγχρονης γενιάς.

Η  ρίχνει φως σε όλες εκείνες τις εμπειρίες που βιώνει ένα κορίτσι βγαίνοντας στον πραγματικό κόσμο: τον έρωτα, τη μοναξιά, την απογοήτευση του να είσαι δέκα κιλά υπέρβαρη παρότι τρέφεσαι μόνο με υγιεινές τροφές, την πίεση του να πρέπει να επιβάλεις τον εαυτό σου σε μια αίθουσα γεμάτη άνδρες με τα διπλά σου χρόνια, τη χαρά όταν γνωρίζεις τον πραγματικό έρωτα και, πάνω απ’ όλα, το αίσθημα της δικαίωσης όταν βρίσκεις τα κότσια να πιστέψεις ότι η ιστορία σου αξίζει να ειπωθεί.

Πληθωρικό, συγκινητικό, βαθιά στοχαστικό, το "Δεν Είμαι Τέτοιο Κορίτσι" αποτελεί μια ανταπόκριση από το αδυσώπητο μέτωπο που ονομάζουμε ενηλικίωση".

Ένα must read βιβλίο. 

Διάβασε εδώ για τον νέο κύκλο επεισοδίων του Girls, που προβάλλεται ήδη.