Βιβλίο που σε εξιτάρει (προσοχή: θα πάθεις εμμονή): Το κορίτσι του τρένου

Η συγγραφέας φαινόμενο επιστρέφει και είναι συγκλονιστική. Μετά το “Το Κορίτσι Που Εξαφανίστηκε” και το “Αμνησία” η Paula Hawkins γράφει μια ιστορία που θα τριγυρνά στο μυαλό σου για πολύ.
Βιβλίο που σε εξιτάρει (προσοχή: θα πάθεις εμμονή): Το κορίτσι του τρένου



 

«Σε αυτή τη γραμμή υπάρχει ένας ελαττωματικός σηματοδότης, στα μισά περίπου της διαδρομής. Υποθέτω πως είναι ελαττωμα- τικός, γιατί σχεδόν πάντα είναι κόκκινος· σταματάμε σε αυτόν τις περισσότερες μέρες, μερικές φορές απλώς για λίγα δευτερό- λεπτα, άλλες για αρκετά ατελείωτα λεπτά. Αν κάθομαι στο βα- γόνι Δ, πράγμα που συνήθως κάνω, και το τρένο σταματήσει σε αυτό τον σηματοδότη, πράγμα που συνήθως κάνει, έχω την τέ- λεια θέα προς το αγαπημένο μου σπίτι: τον αριθμό δεκαπέντε». Και τότε γίνεται κάτι μοιραίο που τα αλλάζει όλα και ανεβάζει την αδρεναλίνη σου, σχεδόν ακούς τις ράγες του τρένου να στριγγλίζουν καθώς απομακρύνεται από ΕΚΕΙ.

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ

Συγγραφέας: Paula Hawkins

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Ένα συγκλονιστικό θρίλερ που έκανε τον μετρ του είδους, Steven King, να μείνει ξάγρυπνος ως το πρωί αναζητώντας μέχρι τη τελευταία του σελίδα τη λύση του μυστηρίου! Αν σε εντυπωσιάζουν οι αριθμοί, θα σου πω ότι το βιβλίο πούλησε σε έναν μήνα 1.000.000 αντίτυπα στην Αγγλία και έμεινε 20 συνεχόμενες εβδομάδες στη πρώτη θέση των πωλήσεων (περισσότερο από κάθε άλλο βιβλίο στην ιστορία της χώρας) ενώ για οκτώ συνεχόμενες εβδομάδες ήταν Νο1 στην απαιτητική New York Best Seller List! Η πρωτοεμφανιζόμενη Λονδρέζα συγγραφέας θεωρείται the next best thing της αστυνομικής λογοτεχνίας και φυσικά το Hollywood έχει αγοράσει ήδη τα δικαιώματα του βιβλίου (DreamWorks) με την Emily Blunt θα ενσαρκώνει το κορίτσι του τρένου (Rachel). Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές είναι ο σύζυγος της Jennifer Aniston, Justin Theroux, αλλά και το λατρεμένο μας «φιλαράκι» Lisa Kudrow!

Αν είσαι λάτρης των ψυχολογικών θρίλερ δεν πρέπει να αφήσεις αυτό το βιβλίο στο ράφι… Η Ρέιτσελ παίρνει το ίδιο τρένο κάθε πρωί. Ξέρει ότι θα σταματήσει στον ίδιο σηματοδότη, την ίδια ώρα, και θα αντικρίσει τα ίδια σπίτια δίπλα στις ράγες. Αρχίζει, μάλιστα, να νιώθει οικεία με το ζευγάρι που ζει σ’ ένα από αυτά. «Τζες» και «Τζέισον» τους αποκαλεί. Και μια μέρα βλέπει κάτι που τη σοκάρει. Κρατάει μόλις μία στιγμή μέχρι να ξεκινήσει και πάλι το τρένο, αλλά είναι αρκετό. Κι αυτό αλλάζει τα πάντα… Διάβασέ το!