Τα βιβλία της εβδομάδας: Πέντε συν ένα βιβλία για να διαλέξεις το αγαπημένο σου

Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου! Θα νιώσεις καλύτερα, θα χαλαρώσεις και θα απολαύσεις τέλειες καλοκαιρινές βραδιές στο μπαλκόνι σου.
Τα βιβλία της εβδομάδας: Πέντε συν ένα βιβλία για να διαλέξεις το αγαπημένο σου



Πόσες φορές σκέφτηκες "να είχα τώρα ένα καλό βιβλίο"; Ε, λοιπόν, κάθε βδομάδα θα επιλέγουμε για εσένα ενδιαφέροντα βιβλία, νέες κυκλοφορίες αλλά και πιο παλιές εκδόσεις, νουβέλες, αστυνομικά, θρίλερ και ρομαντικά μυθιστορήματα που θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα σε κάνουν να ξεχαστείς από οτιδήποτε σε αγχώνει! 

Για αυτή την εβδομάδα έχω επιλέξει πέντε μυθιστορήματα και μία έκπληξη που θα σου ξυπνήσει πολλές αναμνήσεις (αν είσαι στα 20s σου τότε κάνε τη Λιλίκα δώρο στη μαμά σου, θα ξετρελαθεί!):

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ (Συγγραφέας: Sophie Hannah, Εκδόσεις: Διόπτρα, Σελ. 432, Τιμή: 14,94) 

Η πολυβραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας μας βάζει στη διαδικασία να το σκεφτούμε πολύ καλά πριν ζορίσουμε ξανά  τις καταστάσεις από την αβάσταχτη περιέργεια να ανακαλύψουμε τα μυστικά των άλλων! Πολλές φορές άλλωστε ρωτάμε επίμονα και ψάχνουμε τις ζωές των ανθρώπων μας χωρίς να έχουμε δώσει ειλικρινή απάντηση στο ερώτημα: Σίγουρα θέλουμε να μάθουμε το μυστικό τους; Κολλημένη στην κίνηση, η Νίκι Κλέμεντς βλέπει από μακριά κάποιον που ήλπιζε πως δεν θα ξανάβλεπε ποτέ στη ζωή της. Για να τον αποφύγει, κάνει μία αναστροφή και ξεφεύγει. Έτσι πιστεύει, τουλάχιστον. Γιατί την επόμενη ημέρα ανακρίνεται για πιθανή εμπλοκή σε έναν φόνο! 

ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ: (Συγγραφέας: John Boyne, Εκδόσεις: Ψυχογιός, Σελ. 264, Τιμή: 12,20)

Ένα ιδιαίτερο βιβλίο από τον συγγραφέα του συγκλονιστικού παγκόσμιου best seller «Το αγόρι με τη ριγέ πιτζάμα» (πούλησε πάνω από πέντε εκατομμύρια αντίτυπα και μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη)! Αυτή τη φορά η ιστορία ξεκινάει όταν ο Πιερό χάνει τους γονείς του κι αναγκάζεται να μετακομίσει στο πλούσιο σπίτι που η θεία Μπίατριξ δουλεύει ως υπηρέτρια. Βρισκόμαστε στο 1935, λίγο πριν ξεσπάσει ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, και το πλούσιο σπίτι είναι η κατοικία του Αδόλφου Χίτλερ! Ο Πιερό γοητεύεται από τον Χίτλερ και μπαίνει άθελά του σ’ έναν επικίνδυνο κόσμο  τρομοκρατίας, μυστικών και προδοσίας. 

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ (Συγγραφέας: Λένα Μαντά, Εκδόσεις: Ψυχογιός, Σελ. 464, Τιμή: 17,70)

Αν αγαπάς τη Λένα Μαντά, με αυτό το βιβλίο θα περάσεις ολόκληρο το καλοκαίρι σου! Θα το διαβάσεις ξανά και ξανά, θα το χαρίσεις στις φίλες σου, θα το λατρέψεις! Ένα εικοσάχρονο κορίτσι σωριάζεται νεκρό την ώρα που δουλεύει. Κανένας δεν μπορεί να βρει την αιτία. Ο Άρης, ο αγαπημένος της, απελπισμένος, υπόσχεται να ανακαλύψει ποιος ευθύνεται για τον θάνατό της. Δίπλα του στέκεται η μητέρα του, η Γαλάτεια η οποία δεν ξέρει αν όσα υποψιάζεται ο γιος της ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Στο μέλλον, και με όσα θα αποκαλυφθούν, θα ευχόταν να ήταν έτσι…

Η ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ (Συγγραφέας: Matthew Quick, Εκδόσεις: Ίκαρος, Σελ: 312, Τιμή: 15,00) 

Ένα ασυνήθιστο βιβλίο με εκκεντρικούς χαρακτήρες γεμάτους χίλια δυο ελαττώματα  που είναι αδύνατον να μην αγαπήσεις. Αστείο, συγκινητικό, παθιασμένο!  Επί τριάντα εννιά χρόνια ο Μπαρθόλομιου Νηλ έχει ζήσει προστατευμένος από τη μητέρα του. Όταν εκείνη πεθαίνει, καλείται να πάρει τη ζωή του στα χέρια του. Προσπαθώντας να αντλήσει αυτοεκτίμηση, αρχίζει να παίζει ένα παιχνίδι με τον εαυτό του προσποιούμενος ότι είναι ο Ρίτσαρντ Γκιρ. Ένας έκπτωτος αλκοολικός ιερέας, μια νεαρή βιβλιοθηκάριος και ο αθυρόστομος αδερφός της θα συνθέσουν μια ασυνήθιστη παρέα που θα τον βοηθήσει. Ένα ακόμα υπέροχο βιβλίο από τον συγγραφέα του Οδηγού Αισιοδοξίας που έγινε οσκαρική ταινία.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ:  (Συγγραφέας: Jojo Moyes, Εκδόσεις: Ψυχογιός, Σελ. 448, Τιμή: 16,60)

Αν έχεις διαβάσει το “Πριν έρθεις εσύ” δεν θα χρειαστούν πολλά λόγια για να σε πείσω να τρέξεις στο βιβλιοπωλείο. Η συνέχεια του παγκόσμιου best seller θα σε κάνει να γελάσεις, να κλάψεις και να αναρρωτηθείς πώς συνεχίζεις να ζεις αφού χάσεις τον άνθρωπο που αγαπάς; Και τι θα πρέπει να κάνεις αν εμφανιστεί ένας άνθρωπος από το παρελθόν σου τη στιγμή που εσύ το έχεις επιτέλους ξεπεράσει;  
Η Λουίζα Κλαρκ δεν είναι πια ένα συνηθισμένο κορίτσι. Ύστερα από τους έξι μήνες που πέρασε με του Γουίλ Τρέινορ, πασχίζει να τα καταφέρει χωρίς αυτόν. Όταν ένα απίστευτο ατύχημα την αναγκάζει να γυρίσει στο πατρικό της και στην οικογένειά της, αισθάνεται ότι είναι ακριβώς πίσω στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε. Το σώμα της αναρρώνει αλλά η ψυχή της θέλει βοήθεια. Κι έτσι η Λου καταλήγει στο υπόγειο μιας εκκλησίας με τα μέλη μια ομάδας ψυχολογικής στήριξης με τα οποία μοιράζεται σκέψεις, γέλιο και κλάμα. Εκεί θα γνωρίσει και τον Σαμ Φίλντινγκ, τον νοσοκόμο που την έσωσε, τον μόνο που μπορεί να την καταλάβει. Και τότε θα εμφανιστεί ένα πρόσωπο από το παρελθόν του Γουίλ και θα ανατρέψει τα σχέδιά της οδηγώντας την σ’ ένα διαφορετικό μέλλον… 

TIP: H Jojo Moyes είναι από τις λίγες συγγραφείς που έχουν κερδίσει το Romantic Novel of the Year Award και το βραβείο Romantic Novelists' Association!

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΛΙΛΙΚΑ (Συγγραφέας: Gilbert Delahaye, Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Σελ. 64, Τιμή 13,99) 

Θα μπορούσε να βρίσκεται στη στήλη με τα παιδικά βιβλία αλλά είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Είναι οι νύχτες που η μαμά σου διάβαζε ιστορίες όταν ήσουν παιδί, οι περιπέτειες που διάβαζε κι εκείνη σαν μικρό κοριτσάκι, ένας κόσμος από τα παλιά γεμάτος αναμνήσεις, εικόνες, μυρωδιές κι ατελείωτη αγάπη! Σχεδόν 60 χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης ιστορίας της στα ελληνικά, η Λιλίκα –η κλασική παιδική ηρωίδα πολλών γενιών- επιστρέφει σε μία συλλεκτική έκδοση με νοσταλγική εικονογράφηση και τρεις περιπέτειες  (η Λιλίκα στη θάλασσα, η Λιλίκα μαθαίνει χορό, η Λιλίκα μαθαίνει ποδήλατο). 

Καλή ανάγνωση! 

Αν θέλεις να σου προτείνω ένα βιβλίο που είναι πιο κοντά στο γούστο σου στείλε μου email στο kateioakeim@gmail.com και stay tuned...