Τα βιβλία που θα διαβάσουμε αυτή την εβδομάδα (μπορεί και να τρομάξεις λίγο!)

Καλοκαίρι έρχεται... Ας τονώσουμε λίγο τα συναισθήματά μας!
Τα βιβλία που θα διαβάσουμε αυτή την εβδομάδα (μπορεί και να τρομάξεις λίγο!)



Αυτή την εβδομάδα διαβάζουμε υπέροχα βιβλία που θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη μας, θα μας κάνουν να νιώσουμε περίεργα συναισθήματα, να φοβηθούμε, να παθιαστούμε, να γίνουμε και πάλι παιδιά! Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου... Διάβασε ένα βιβλίο! 

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ

Συγγραφέας: Donato Carrisi

Εκδόσεις: Ωκεανίδα

Πόσες φορές στη ζωή σου έχεις ευχηθεί να μπορούσες να εξαφανιστείς; Να ξεφύγεις από όλους και από όλα; Κάποιοι άνθρωποι, ξέρεις, το τολμούν τελικά. Χάνονται στο σκοτάδι και κανείς δεν ξέρει γιατί. Η αστυνόμος Μίλα κάθε φορά που μπαίνει στο γραφείο της, στο Τμήμα Εξαφανισθέντων, νιώθει εκατοντάδες μάτια να την καρφώνουν από τους τοίχους που είναι καλυμμένοι με φωτογραφίες. Εκείνη έχει την εμμονή να αναζητά αυτούς που ο υπόλοιπος κόσμος έχει ξεχάσει. Δεν περνάει από το μυαλό της ότι κάποιοι μπορεί να επιστρέψουν με σκοτεινές προθέσεις;  Ίσως δείχνουν ακριβώς όπως παλιά, αλλά το κακό τους έχει αλλάξει. H ευρωπαϊκή, σκοτεινή, εκδοχή του αστυνομικού μυθιστορήματος. Θα το λατρέψεις!

ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ – ΤΟ ΞΩΤΙΚΟ ΚΑΙ Η ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ

Συγγραφέας: Μαρία Νομικού

Εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Μια φορά κι έναν καιρό… Πόσο έχεις ανάγκη να διαβάσεις μια ιστορία που ξεκινάει κάπως έτσι ε; Μια μαγική περιπέτεια με νάνους, νεράιδες, δράκους, μάγισσες και βασιλιάδες που μπερδεύουν τα παραμύθια με την αλήθεια, τρυπώνουν στην ζωή σου, την κάνουν άνω κάτω αλλά κατά βάθος το ξέρεις πως θα κοιμηθούν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Πόσο καθησυχαστικό και λυτρωτικό! Ο Μάλβης, το νεαρό ξωτικό από τη Σανδαλοχώρα, δε θέλει να ακολουθήσει το επάγγελμα του μπαμπά του, του παππού του και του προπάππου του. Η καρδιά του τον σπρώχνει να ακολουθήσει το όνειρό του, δηλαδή να ζήσει μια ζωή γεμάτη περιπέτεια, πολλή διασκέδαση και καθόλου δουλειά. Όταν όμως μια μέρα συναντήσει μια χορεύτρια, θα ανακαλύψει για τον εαυτό του κάτι που δε φανταζόταν…

ΜΙΣ ΠΕΡΕΓΚΡΙΝ - ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ (Θα χρειαστεί να το παραγγείλετε γιατί δεν βρίσκεται εύκολα) 

Συγγραφέας: Ransom Riggs

Εκδόσεις: Πλατύπους

Ήταν σχεδόν απίθανο αυτό το παράξενο βιβλίο με τις ασυνήθιστες αλληγορίες να μην γοητεύσει τον Tim Burton! Ανατριχιαστικό, ευφάνταστο, story που κινείται επιδέξια ανάμεσα στο φανταστικό και το πραγματικό, με φωτογραφίες που στοιχειώνουν το μυαλό σου για καιρό, αυτή η εκκεντρική ιστορία για παιδιά (!) θα είναι το πρώτο βιβλίο που θα θες να χαρίσεις αυτή την άνοιξη. 

«Με ρούφηξαν και με στοίχειωσαν αυτόματα οι μυστηριώδεις εικόνες της ιστορίας που έγραψε ο Ransom Riggs και ήξερα από την πρώτη στιγμή, πως θέλω πολύ να διηγηθώ κι εγώ την ιστορία αυτών των παιδιών», λέει ο Burton και  περιγράφει τους ήρωες του ως «Ένα κορίτσι, πιο ελαφρύ κι από τον άνεμο, ένα αγόρι στο στομάχι του οποίου κατοικούν μέλισσες, μια γυναίκα που μεταλλάχθηκε σε πτηνό – ήταν ξεκάθαρα ένας κόσμος τον οποίο ήθελα να εξερευνήσω. Έτσι έκανα μια ταινία για όλους αυτούς».

Μέχρι την πρώτη προβολή (η οποία χαρακτηρίστηκε ήδη καταραμένη λόγω των απανωτών αναβολών) του Σεπτεμβρίου διάβασε το βιβλίο και ταξίδεψε στο μυστηριώδες νησί των ακτών της Ουαλίας όπου βρίσκεται το εγκαταλειμμένο ορφανοτροφείο εκεί όπου έπειτα από μια φρικτή οικογενειακή τραγωδία οδηγείται και ο δεκαεξάχρονος Τζέικομπ. Θα ανακαλύψεις μαζί του τα ετοιμόρροπα χαλάσματα της Στέγης για Ασυνήθιστα Παιδιά της Μις Πέρεγκριν. Καθώς ο Τζέικομπ εξερευνά τα εγκαταλειμμένα υπνοδωμάτια και τους διαδρόμους, συνειδητοποιεί ότι τα παιδιά της Μις Πέρεγκριν ήταν κάτι περισσότερο από ασυνήθιστα. Μπορεί να ήταν επικίνδυνα. Μπορεί δικαιολογημένα να βρίσκονταν σε καραντίνα σε ένα ερημονήσι. Και με κάποιο τρόπο –όσο αδιανόητο κι αν μοιάζει– μπορεί να είναι ακόμη ζωντανά.

ΟΙ ΤΣΙΓΑΡΟΥΔΙΣΣΕΣ

Συγγραφέας: Στέλλα Στεργίου Βασιλάτου

Εκδόσεις: Momentum

Η πρώτη μου σκέψη όταν πριν πολλά χρόνια γνώρισα τη συγγραφέα σε μια κοινή παρέα συναδέλφων ήταν πως αυτή η γυναίκα πραγματικά θα μπορούσε να είναι ένα ξωτικό. Ένα δυναμικό, ευαίσθητο ξωτικό με κόκκινα μαλλιά που χωρίς να καταλαβαίνεις ακριβώς πώς σε κάνει να νιώθεις ωραία. Όταν έπιασα στα χέρια μου αυτό το βιβλίο κατάλαβα πόσο δίκιο είχα τελικά! Μετά την τελευταία αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας της νεαρής Έλενας, η δυναμική μητέρα της, τη στέλνει στη γιαγιά της στο Γαλαξίδι. Εκεί οι τέσσερεις "νεράιδες τσιγαρούδισσες" αναλαμβάνουν να τη μυήσουν στα αληθινά μυστικά της ζωής. Με ένα τσιγάρο στο χέρι, η Λένη, η Γιαννιώ, η Αθηνά και η Χαρούλα, θα αποδείξουν στην Έλενα αλλά και σε όλες εμάς, ότι ο κόσμος μπορεί να είναι όμορφος.

ΤO KΑΣΤΡΟ

Συγγραφέας: Βαγγέλης Γιαννίσης

Εκδόσεις: Διόπτρα

Η αλήθεια δεν είναι πάντα αυτή που νομίζουμε, ακόμα κι αν όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τη σκέψη μας. Η ζωή του επιθεωρητή Άντερς Οικονομίδη έχει ανατραπεί. Έπειτα από μια έκρηξη θυμού, η καριέρα του παίρνει την κάτω βόλτα και η οικογένειά του διαλύεται. Οι εμμονές του τον στοιχειώνουν, αποτελούν ωστόσο τη μοναδική του ελπίδα για να λύσει την υπόθεση μαζικής δολοφονίας –για την οποία η αστυνομία νομίζει το θύτη νεκρό- και ταυτόχρονα να σώσει την οικογένειά του από έναν αόρατο κίνδυνο.