Τα βιβλία της εβδομάδας: Διαβάζουμε Stephen King, ρομαντικές νουβέλες και J.K. Rowling αλλιώς!

Μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά το Finder Keepers ο κι έχουμε ξετρελαθεί.
Τα βιβλία της εβδομάδας: Διαβάζουμε Stephen King, ρομαντικές νουβέλες και  J.K. Rowling αλλιώς!



Καλοκαίρι με ένα βιβλίο του Stephen King στα χέρια, όλοι γύρω σου να γελάνε και να διασκεδάζουν τις πρώτες ζέστες  της εποχής κι εσύ να νιώθεις την καρδιά σου να χτυπάει σαν τρελή από φόβο και αγωνία για το τι σε περιμένει μόλις γυρίσεις σελίδα! Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο; 

Από την Κατερίνα Ιωακείμ 

Λίγες μέρες πριν το τελευταίο βιβλίο της τριλογίας με τις περιπέτειες του ντετέκτιβ Bill Hodges κυκλοφορήσει στην Αμερική με τίτλο End Of Watch (λανσάρισμα 7/6) οι εκδόσεις Bell μας δίνουν μεταφρασμένο στα ελληνικά το δεύτερο μέρος! Και είναι εντελώς σίγουρο πως ένα ακόμη καλοκαίρι μας θα το περάσουμε αγκαλιά με τα βιβλία του δαιμόνια ταλαντούχου Αμερικανού συγγραφέα. 

Το «Ό τι βρεις δικό σου» (μετάφραση του Finder Keepers) είναι φυσικά ένα αγωνιώδες, αιχμηρό και με εντελώς απρόβλεπτη πλοκή μυθιστόρημα που δεν θα σε απογοητεύσει στιγμή, ακόμη κι αν δεν έχεις διαβάσει ακόμη το πρώτο βιβλίο («Ο Κύριος Μερσέντες» κυκλοφορεί από τις ίδιες εκδόσεις). 

Η ιστορία ξεκινά το 1978 όταν η εμμονή του Μόρις Μπέλαμι με τον διάσημο συγγραφέα Τζον Ρόθστιν είναι τόσο μεγάλη, που δε θα διστάσει να σκοτώσει για να αποκτήσει τα πολύτιμα σημειωματάριά του που περιέχουν τουλάχιστον ένα ανέκδοτο μυθιστόρημα. 31 χρόνια μετά, ο Ο Πιτ Σάουμπερς, ένα αγόρι του οποίου ο πατέρας επέζησε από το μακελειό που προκάλεσε ο διαβόητος Δολοφόνος με τη Μερσέντες, ανακαλύπτει κοντά στο σπίτι του ένα θαμμένο μπαούλο που περιέχει πολλά χρήματα και τα σημειωματάρια του Ρόθστιν. Το 2014 όμως η πόρτα της φυλακής ανοίγει, ο Μόρις είναι ελεύθερος και απολύτως αποφασισμένος να βρει τον θησαυρό του. Και όποιος μπει στο δρόμο του, θα το μετανιώσει. Η ζωή του Πιτ κινδυνεύει. Οι μοναδικοί που μπορούν να τον βοηθήσουν να γλιτώσει από τη δολοφονική οργή του Μόρις είναι ο πρώην αστυνομικός Μπιλ Χότζες, η Χόλι Γκίμπνι και ο Τζερόμ Ρόμπινσον. Αλλά… 

Διάβασε το βιβλίο και μετά θα τρέξεις να παραγγείλεις το End of Watch (το τρίτο μέρος της τριλογίας) που μόλις κυκλοφόρησε (θα το βρεις μόνο σε ξενόγλωσση έκδοση αλλά φυσικά αξίζει τον κόπο). Καλό… περιπετειώδες καλοκαίρι! 

Ο ΤΙ ΒΡΕΙΣ ΔΙΚΟ ΣΟΥ 
Συγγραφέας: Stephen King
(Εκδόσεις: Bell, Σελ. 512, Τιμή: 7,90)

Η ΚΛΕΦΤΡΑ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ 
Συγγραφέας: Carol Ann Duffy 
(Εκδόσεις: Α.Α.Λιβάνη, Σελ. 40, Τιμή: 8.90)
Κάθε βράδυ, λίγο πριν από το δείπνο και λίγο πριν από τον ύπνο, τρυπώνει στην πόλη έχοντας έναν ασημένιο αδιάβροχο σάκο κρεμασμένο στην πλάτη της. Κανείς δεν μπορεί να τη δει, γιατί είναι αόρατη, ούτε να την ακούσει, γιατί φορά μεταξωτά παπούτσια που είναι τελείως αθόρυβα. Η Κλέφτρα των Δακρύων μαζεύει στον σάκο της τα δάκρυα από κάθε παιδί που κλαίει. Τι κάνει με όλα αυτά τα δάκρυα; 

Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΑΣΤΩΝ
Συγγραφέας: Pablo Simonetti 
(Εκδόσεις: Πατάκη, Σελ. 318, Τιμή: 4,97) 
Μια δυνατή υπέροχη ιστορία γεμάτη συναισθήματα, γραμμένη αριστοτεχνικά σε έναν ιλιγγιώδη ρυθμό! Στο τέλος θα μείνεις να αναρωτιέσαι μαζί με τους ήρωές του αν το πάθος είναι αρκετά γα να δικαιολογήσει τον έρωτα και θα θέλεις να το διαβάσεις ξανά για να βρεις την κρυμμένη απάντηση… Η ισορροπία στις σχέσεις ενός νεαρού ζευγαριού διαταράσσεται όταν στη ζωή τους εμφανίζεται ο Ντιέγο Λίρα, ιδιοκτήτης φιλόδοξης διαδικτυακής εφημερίδας. Η λαχτάρα τους να ξεφύγουν από τη ρουτίνα τους οδηγεί να καταστρέψουν τις συμβάσεις που τους χάριζαν σιγουριά.


 

Η ΣΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ 
Συγγραφέας: Robert Galbraith 
(Εκδόσεις: Ψυχογιός, Σελ. 648, Τιμή: 18,80) 
Το τρίτο βιβλίο των περιπετειών του Κόρμοραν Στράικ και της Ρόμπιν Έλακοτ είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσεις ξανά την JK Rowling και να την ερωτευτείς για εντελώς διαφορετικούς λόγους (καλά κατάλαβες, η συγγραφέας του Harry Potter γράψει αστυνομικά μυθιστορήματα με ψευδώνυμο)! Όταν η Ρόμπιν  ανοίγει το μυστηριώδες πακέτο τρομοκρατείται καθώς αντικρίζει ένα ακρωτηριασμένο γυναικείο πόδι. Το αφεντικό της, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Κόρμοραν Στράικ, είναι πιο ψύχραιμος. Υπάρχουν τέσσερα άτομα από το παρελθόν του που θα μπορούσαν να ευθύνονται γι’ αυτό.

ΟΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΦΕ
Συγγραφέας: Agnes Martin-Lugand 
(Εκδόσεις: Μάτι, Σελ  247, Τιμή: 11,00)
Έχεις αισθανθεί ποτέ ότι ζεις παγιδευμένη στις αναμνήσεις σου επειδή δεν θέλεις να αντιμετωπίσεις το παρόν; Αντέχεις να διαβάσεις μια σκληρή ιστορία; Πάρε αυτό το βιβλίο στα χέρια σου πριν γίνει ταινία. Δεν θεωρρείται τυχαία το νέο εκδοτικό φαινόμενο της Γαλλίας (αν και το βιβλίο αρχικά τυπώθηκε με δικά της έξοδα) Η Ντιάν χάνει ξαφνικά τον άντρα και την κόρη της σε τροχαίο δυστύχημα. Από εκείνη τη στιγμή, τα πάντα παγώνουν μέσα της. Τα πάντα, εκτός από την καρδιά της, που συνεχίζει να χτυπάει.

ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΝΟΣ ΜΑΥΡΙΤΑΝΟΥ 
Συγγραφέας: Leila Lalami 
(Εκδόσεις: Αίολος, Σελ. 488, Τιμή: 18,00) 

Ένα πολυβραβευμένο μυθιστόρημα (American Book Award, φιναλίστ στα Pulitzer, Καλύτερα βιβλία Financial Times, Σημαντικά βιβλία The New York Times) που παραδίδει μαθήματα ζωής και ελευθερίας. Αν δεν έχεις διαβάσει ακόμη τη συγγραφέα, τρέξε στο βιβλιοπωλείο! Αξίζει... «…Τα πάντα είχαν χαθεί. Όμως, μια φωνή μέσα μου έλεγε όχι – όχι τα πάντα. Εξακολουθούσα να έχω κάτι. Την ιστορία μου. Είχα άρχισει να γράφω τη δική μου αφήγηση. Για κάθε ψέμα που είχα ακούσει να λέγεται για την αυτοκρατορική αποστολή που μ’ έφερε στα πέρατα του κόσμου, εγώ θα έλεγα την αλήθεια...»

ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΓΩΝΙΑ
Συγγραφέας: Elizabeth Haynes
(Εκδόσεις: Gema, Σελ. 555, Τιμή: 17,90) 
Αγωνία, φόβος, ταύτιση. Θα νιώσεις πολλά δίπλα σε μια ηρωίδα που προσπαθεί να ξορκίσει τους δαίμονές της και να πείσει τον εαυτό της πως είναι ασφαλής. Και πάνω που θα ανασάνεις από ανακούφιση ότι τα κατάφερε ένα τηλεφώνημα θα τα αλλάξει όλα. Η Κάθριν απόλαυσε την εργένικη ζωή για αρκετό καιρό, ώστε να ξέρει ότι ήρθε η ώρα να μην είναι πια μόνη μόλις τον αντίκρισε για πρώτη φορά. Πανέμορφος, χαρισματικός και αυθόρμητος, ο Λη μοιάζει πολύ καλός για να είναι αληθινός. Και δεν είναι. 

Τρέξε στο βιβλιοπωλείο! 

ΠΗΓΗ: Περιοδικό DownTown