Χόρχε Μπουκάι: Ιστορίες να σκεφτείς... Ένα υπέροχο βιβλίο

Γιατί όπως λέει κι ο συγγραφέας "Με τις ιστορίες κοιμούνται τα παιδιά και ξυπνάνε οι μεγάλοι".
Χόρχε Μπουκάι: Ιστορίες να σκεφτείς... Ένα υπέροχο βιβλίοΉταν μια φορά... «μια φορά»
που από το πολύ που τη διηγήθηκαν
ακούστηκε τόσες φορές...
που έγινε πραγματικότητα.

Ο ίδιος ο Χόρχε Μπουκάι, λέει για τις "Ιστορίες να Σκεφτείς":

«Πάντα υποστήριζα ότι τα βιβλία μου αποτελούν, απλώς, ένα υλικό για το νου, ότι βοηθούν τον αναγνώστη να στοχαστεί για τον κόσμο και τον εαυτό του· να σκεφτεί τι δρόμο έχει χαράξει στη ζωή με όσα έκανε και όσα δεν μπόρεσε να κάνει· να αναλογιστεί όλα όσα συνέβησαν και, πάνω απ' όλα, πού οδηγείται ο ίδιος και πού θα ήθελε να οδηγηθεί.

Τό μόνο πράγμα που θέλω απ' τα βιβλία μου, είναι να χρησιμεύσουν στους άλλους όπως χρησίμευσαν σ' εμένα άλλα βιβλία· να μπορέσουν να γίνουν δρόμος για κάποιους, επιβεβαίωση για κάποιους άλλους, αφορμή για όσους θέλουν να βρουν μια σύντομη διέξοδο, να ξεφορτωθούν ένα βάρος, να δουν με νέα μάτια κάποιο παλιό τους πρόβλημα.

Το εργαλείο που χρησιμοποιεί αυτό εδώ το βιβλίο, είναι η μαγική τέχνη της αφήγησης μιας ιστορίας που σου ανοίγει πόρτες αγνοημένες, δυνατότητες που δεν τις είχες φανταστεί, δρόμους που δε βάδισες ακόμα».

Και κάποιες μεγάλες αλήθειες που μάθαμε από το συγκκεριμένο βιβλίο, θα μπορούσαν να περιοριστούν σε πέντε προτάσεις. Αυτό που είναι, είναι. Εγω είμαι αυτός που είμαι.Εσύ είσαι όπως είσαι. Τίποτα καλό δεν είναι δωρεάν. Ποτέ να μην κάνω αυτό που δεν θέλω.

Ένα βιβλίο που θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεσαι.