True Love: To βιβλίο του Άρη Μαραγκόπουλου για το σκληρό παιχνίδι των ερωτικών σχέσεων

Διασκεδαστικό και χειμαρρώδες, αθυρόστομο και πνευματώδες.
True Love: To βιβλίο του Άρη Μαραγκόπουλου για το σκληρό παιχνίδι των ερωτικών σχέσεων



Ήταν από εκείνες τις φορές που μπαίνεις στο βιβλιοπωλείο χωρίς σκοπό. Έτσι για τη μυρωδιά των βιβλίων, για να διαβάσεις κανένα οπισθόφιλο, για να χαζέψεις ενδιαφέροντα εξώφυλλα, για να κάνεις το "to buy list" σου. Το βλέμμα μου έπεσε πάνω στο True Love γιατί το εξώφυλλο του ήταν πολύ "Roy Lichtenstein". Το τράβηξα αμέσως από το ράφι. "Τrue Love" o τίτλος του συγγραφέα Άρη Μαραγκόπουλου. Cult stories έγραφε πάνω -πάνω κι ήταν αδύνατο να μην δω την υπόθεση. 

"Το True Love είναι ένα σκληρό παιχνίδι ερωτικών σχέσεων στην εποχή του Διαδικτύου, διασκεδαστικό για τον αναγνώστη αλλά συχνά επικίνδυνο για τους ήρωες του βιβλίου – στον απόηχο των Επικίνδυνων σχέσεων του Λακλό. Πρόκειται για μια σύγχρονη σάτιρα ηθών, με τους ήρωες σε υπαρξιακή κρίση. Ο συγγραφέας Μίμης, η φίλη του Σοφία, η διαφημίστρια Κική, η γραφίστας Ντίνα, ο φίλος του Μίμη, Στέλιος, η κομμώτρια Ντέζη, ο αστυνόμος Πορφύρης συγκρούονται ανελέητα μεταξύ τους, επειδή σε όλους λείπει το ίδιο πολύτιμο αγαθό – που μάταια διεκδικούν από τον πρώτο τυχόντα. 

Το True Love είναι ο ανεκπλήρωτος έρωτας από την πλευρά των αντρών. Η επιθυμία για συντροφικότητα από την πλευρά των γυναικών. Είναι η απελπισμένη αναζήτηση του Νοήματος, μέσα κι έξω από τα δεσμά της συμβίωσης.

Το θέμα του True Love ταιριάζει σε ροζ ιστορία. Αλλά δεν είναι. That goes without saying. Ο ρομαντισμός του είναι περιπαικτικός και οι γνωστές συμβάσεις του είδους μόνον ως χοντρά αστεία μπορούν να διαβαστούν. 

Το True Love είναι στην ουσία μια μαύρη κωμωδία, που σαρκάζει όσους κάνουν το λάθος να μπερδεύουν το μυαλό με την καρδιά τους· γεγονός που αφορά κάποιους διανοούμενους οι οποίοι, αν και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην αναζήτηση του Νοήματος, αγνοούν την πιθανότητα αυτό να βρίσκεται, στην κυριολεξία, αν όχι μέσα τους, οπωσδήποτε πολύ κοντά τους".

Το True Love είναι από εκείνα τα βιβλία που διαβάζονται "νεράκι". Στο μετρό, στον καναπέ σου μια καθημερινή απόγευμα, στην παραλία σε λίγους μήνες. Ευανάγνωστο, ερωτικό, υστερικό και εν τέλει χιουμοριστικό, είναι ένα βιβλίο που πρέπει να βρίσκεται στη βιβλιοθήκη σου.

Κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Τόπος, των οποίων ο Μαραγκόπουλος είναι ένα από τα ιδρυτικά στελέχη.

(Όχι. Αυτό το True Love δεν έχει καμία σχέση με το άλλο True Love της Jennifer Lopez).