Πες μου το ζώδιό του να σου πω πώς αγαπάει!

Πώς αγαπάει κάθε ζώδιο (και πώς το δείχνει)!



Ας ξεκινήσουμε με ένα δεδομένο: είμαστε όλοι μοναδικοί, ξεχωριστοί, ασύγκριτοι. Το ένα και ανεπανάληπτο δισεκατομμυριοστό, από τα δισεκατομμύρια που ζουν στον πλανήτη. Έχουμε διαφορετικό σωματότυπο, πρόσωπο, ύψος, βάρος, χρώμα, τρόπο σκέψης, παρελθόν και σίγουρα μέλλον.

Έχουμε και διαφορετικούς τρόπους να συνδεόμαστε, να ερωτευόμαστε, ν’ αγαπάμε. Τουλάχιστον τόσους όσους και οι εκπρόσωποι του Ζωδιακού Κύκλου.

ΚΡΙΟΣ

Η αλήθεια είναι ότι έχεις τη φήμη ότι δεν σου αρέσει η… βαρεμάρα. Διότι για σένα σχέση σημαίνει αδρεναλίνη, πάθος, διέγερση. Αν δεν υπάρχουν όλα αυτά, τι σχέση είναι αυτή; Βεβαίως, δεν σου λείπει ούτε ο αυθορμητισμός ούτε τα ειλικρινή και ενθουσιώδη αισθήματα, για όσο διαρκούν δηλαδή κι αυτά. Αρκεί να μπορείς να τα μοιραστείς με κάποιον που θα σε εξιτάρει, θα σου τραβά συνεχώς την προσοχή, θα σε ανταγωνίζεται με κάποιον τρόπο. Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο για κάποιους άλλους, για σένα αγάπη σημαίνει πόλεμος! Ίσως γιατί δίνεις την εντύπωση του αδιάφορου. Μήπως αυτός που αγαπάς τελικά μέσα από τους άλλους είναι ο εαυτός σου; Tip: Δίνεις την αμέριστη προσοχή σου. Ανοίγεις δρόμους. «Σπρώχνεις» σε ξεκινήματα. Έτσι αγαπάς εσύ και σε όποιον αρέσει.

ΤΑΥΡΟΣ

Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς συναίσθημα, χωρίς δυνατά πάθη, φυσική επαφή και αισθησιασμό. Είσαι από τους ανθρώπους που ελκύεις χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, που θέλεις χρόνο για να δείξεις την αγάπη σου, αν και μερικές φορές αγγίζεις τα όρια της παθητικότητας. Σου αρέσει να φροντίζεις τους άλλους πρακτικά και ζητάς το ίδιο και από εκείνους. Δεν είναι τυχαίο που ένα από τα πράγματα που σ’ αρέσει να κάνεις για τον αγαπημένο σου είναι να του χαρίζεις δώρα. Γήινα πράγματα δηλαδή. Από την άλλη, η αφοσίωση, η σταθερότητα και η ασφάλεια είναι ζωτικής σημασίας. Όποιος στέκεται δίπλα σου το ξέρει καλά. Και το απολαμβάνει.Tip: Μην τα μπερδεύουμε. Ζήλια, κτητικότητα, ξεροκεφαλιά ΔΕΝ είναι δείγματα αγάπης.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Το φλερτ είναι δική σου επινόηση Δίδυμε. Το ’χεις τελειοποιήσει μάλιστα τόσο καλά που δικαιολογημένα σου ’χουν κολλήσει τη ρετσινιά του «Πεταλούδα». Τώρα τι γίνεται με τα πιο βαθιά σου συναισθήματα, ένας Θεός ξέρει. Ασφαλώς υπάρχουν, μόνο που «φιλτράρονται» τόσο πολύ από εκείνο το πολυμήχανο και αεικίνητο μυαλουδάκι σου που χάνονται κάπου στη... μετάφραση. Διότι, συναίσθημα είναι αυτό, αν αρχίζεις να το «κάνεις» συζήτηση και διασκέδαση, και ελευθερία, και κοινωνικότητα, και διπλά ταμπλό, άσ’ τα, βράσ’ τα. Από την άλλη, αυτός είναι ο δικός σου τρόπος να δείξεις την αγάπη σου: με μια ανάλαφρη κουβέντα, μια έξυπνη ατάκα, μια βόλτα, ένα ταξιδάκι, μια πληροφορία.Tip: Κάνεις, λέει, καλύτερη παρέα απ’ ό,τι σχέσεις. Πφφφ, κακίες του κόσμου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Είναι γνωστό ότι λειτουργείς περισσότερο με το ένστικτο παρά με τη λογική. Πράγμα που συχνά σε παρασύρει σε συναισθηματικές μεταπτώσεις, περνώντας διαρκώς από διαφορετικές «φάσεις», ακριβώς όπως και η Σελήνη, ο κυβερνήτης σου. Αγαπάς πολύ την οικογένεια, τα παιδιά και την ασφάλεια που σου πρσφέρει ένα ζεστό σπιτικό. Είναι μάλιστα τόσο μεγάλη αυτή η ανάγκη για θαλπωρή, στοργή και προστασία, που τείνεις πολλές φορές να προσκολλάσαι στους άλλους ή να τους νταντεύεις υπερβολικά για να μην τους χάσεις. Μια αγκαλιά, ένα πιάτο καλομαγειρεμένο φαγητό, μια ρομαντική βραδιά, μια ανάμνηση, είναι ο δικός σου τρόπος ν’ αγαπάς. Ουαί κι αλίμονο σε όποιον δεν το εκτιμήσει! Tip: Ακόμη κι αν δεν σου φαίνεται, η αναζήτηση της αδερφής ψυχής είναι πάντα ο ευσεβής σου πόθος.

ΛΕΩΝ

Ο αστικός μύθος λέει ότι αν δεν έχεις αγαπηθεί από ένα Λιοντάρι, δεν ξέρεις τι θα πει αγάπη. Δηλαδή, εδώ που τα λέμε, και ποιος δεν θα ’θελε να είναι στο πλευρό σου, ή μάλλον στο βάθρο που θα τον τοποθετήσεις  για να τον λατρέψεις σαν θεό; Ποιος δεν θα ’θελε να αγαπηθεί με τόσο ενθουσιασμό, αφοσίωση και γενναιοδωρία ψυχής, όπως εσύ τα προσφέρεις απλόχερα στο ταίρι σου; Εντάξει, πολλές φορές θα γίνεις και καταπιεστικός, και ολίγον δεσποτικός, και ξεροκέφαλος. Ή θα δραματοποιήσεις τόσο την κατάσταση που ο άλλος θα νομίζει ότι βλέπει αρχαία τραγωδία. Ε, ας μην έμπλεκε με τον βασιλιά! Tip: Ζεστασιά, σταθερότητα, τρυφερότητα, πατρικότητα, ακριβά δώρα. Έτσι αγαπάς, τελεία και παύλα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Το δικό σου πρίσμα μέσα από το οποίο «βλέπεις» την αγάπη είναι λιγάκι περίεργο. Τουλάχιστον για όσους πιστεύουν ότι έρωτας σημαίνει απαραιτήτως συναίσθημα, λουλουδάκια, αγκαλίτσες, τρυφερότητες και τα τοιαύτα. Εσύ πάλι προτιμάς να δείχνεις την αγάπη σου με πράξεις, ενίοτε και κριτική. Τρελαίνεσαι να γίνεσαι χρήσιμος στους άλλους. Τυπικός και εξυπηρετικός και χωρίς συναισθηματικές εξάρσεις, που δεν είναι άλλωστε και της ιδιοσυγκρασίας σου. Βέβαια, οι άλλοι συχνά θα βλέπουν την εικόνα ενός ανθρώπου συγκρατημένου, «κρύου», που βάζει τα πάντα στο μικροσκόπιο. Που βάζει τους τύπους και τις συμβάσεις πάνω από την ελεύθερη έκφραση των συναισθημάτων. Ε, τι να κάνουμε, καθείς με τον τρόπο του. Tip: Όταν δίνεσαι, κάν’ το αγνά. Χωρίς συμφέρον, αρνητικότητες, προσδοκίες για ανταπόδοση. Αλλιώς τι «υπηρεσία» είναι;

ΖΥΓΟΣ

Ως παιδί της Αφροδίτης έχεις ασκηθεί στην τέχνη της αγάπης. Κυνηγώντας μονίμως την ιδεατή σχέση, την τέλεια συνύπαρξη, την αιώνια αρμονία, είσαι πάντα διατεθειμένος να κάνεις παραχωρήσεις και συμβιβασμούς, πολύ συχνά «θυσιάζοντας» τις προσωπικές σου επιθυμίες. Αυτονόητο, αν αναλογιστείς πόσο συχνά σκέφτεσαι τους άλλους, πόσο πολύ θέλεις να κρατήσεις τις ισορροπίες μαζί τους, πόσο πολύ σε απασχολεί να είσαι αγαπητός, ευγενικός, καλοσυνάτος. Τα συναισθήματά σου είναι ξεκάθαρα και διαυγή, αφού τα διυλίζεις πρώτα διανοητικά. Σε κάποιους αρέσει, άλλοι το θεωρούν «απρόσωπο». Όπως και να ’χει, αγάπη για σένα σημαίνει αλληλοσυμπλήρωση, ισορροπία, ειρήνη, δικαιοσύνη, ευγένεια. Αυτά ξέρεις, αυτά εμπιστεύεσαι. Και με αυτά «τρέφεις» το έτερον ήμισυ. Tip: Συγχωρείς εύκολα, υποχωρείς, ψάχνεις τη χρυσή τομή. Όλα καλά, μέχρι το σημείο της εξάρτησης.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Υπάρχει ένα δυναμικό μέσα σου τόσο ισχυρό που μπορεί να σηκώσει βουνά. Αυτό ισχύει και στον έρωτα. Όταν θελήσεις κάποιον, μπορείς πραγματικά να νιώσεις βαθιά, να δώσεις όλη σου την προσοχή στο αντικείμενο του πόθου σου, να αφοσιωθείς αληθινά. Το πρόβλημα ξεκινά όταν στη μέση μπαίνει το Εγώ. Το κοντρόλ. Η έντονη σεξουαλικότητα. Ναι, όταν τα πάθη, οι εμμονές και η ένταση καταλαμβάνουν τη θέση αυτή στην καρδιά σου, που είναι προορισμένη για προσφορά, αυτοθυσία και τρυφερότητα, όλα καταρρέουν. Και έτσι που ανακατεύονται όλα μετά (μίσος, αγάπη, καχυποψία, προσκόλληση), άντε να ξεκολλήσεις από πάνω σου τη στάμπα του ζηλόφθονου, του εγωιστή, του κτητικού. Γίνεται; Tip: Συνειδητά ή ασυνείδητα δημιουργείς κρίσεις. Τώρα αν πούμε στους άλλους ότι έτσι αγαπάς θα το πιστέψουν;

ΤΟΞΟΤΗΣ

Δύο πόρτες έχει η ζωή, αφήνεις και τις δύο ανοιχτές και μπαινοβγαίνεις σε όποια θέλεις. Αυτό μάλιστα. Είναι ένα μότο ζωής που πολύ σου πάει κι ας μην το αντέχουν όλοι. Διότι, για την ανεξάρτητη φύση σου, οι πολλές-πολλές αποκλειστικότητες χαλάνε τη συνταγή. Θέλεις να περνάς καλά, πώς το λένε; Και αν υπάρχει βέβαια ο Ένας, αυτός πρέπει να είναι σίγουρα κάποιος συναρπαστικός για να σε κρατήσει. Κάποιος που να κάνεις μαζί του πολλά πράγματα, τρέλες, περιπέτειες, ταξίδια, αναζητήσεις πνευματικές και φιλοσοφικές. Ίσως γιατί για σένα αγάπη σημαίνει επέκταση του ορίζοντα, γνώση και διεύρυνση, γενναιοδωρία, καλοσύνη, αισιοδοξία. Αλλιώς τι νόημα έχει; Tip: Τον κάνεις να γελά, να «ταξιδεύει», να νιώθει ελεύθερος; Αυτός είσαι! Τοξότης με τα όλα σου.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Τάξη, αξιοπρέπεια, νηφαλιότητα. Μπορεί να σου καταλογίζουν όλα τα κακά της μοίρας σου. Ότι είσαι ανασφαλής, συντηρητικός, μίζερος, τσιγκούνης συναισθηματικά, ψυχρός, προγραμματισμένος σαν ρομπότ, σοβαροφανής. Λίγοι όμως θα παραδεχτούν με πόση υπευθυνότητα βλέπεις την αγάπη. Με πόση προθυμία αφοσιώνεσαι και δεσμεύεσαι σε αυτόν που αγαπάς, με πόσο αγώνα και σοβαρότητα θα προσπαθήσεις να κερδίσεις τον άλλον. Εντάξει, μπορεί να υστερείς σε εκδηλωτικότητα, ζεστασιά, αυθορμητισμό. Μπορεί να «γειώνεις» τον άλλον σε χρόνο dt. Όταν έρθει η ώρα όμως για τα δύσκολα, ΕΣΥ θα είσαι εκεί. Να στηρίξεις, να οργανώσεις, να συμβουλέψεις, ν’ αναλάβεις ευθύνες. Και άσε τους άλλους να ζωγραφίζουν καρδούλες στα λευκώματα... Tip: Και ρομαντισμό έχεις, και προσπαθείς να του δώσεις σάρκα και οστά. Είσαι πολύ «μπροστά» λέμε!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Μόνο εσύ μπορείς να καταφέρεις το ακατόρθωτο για τους περισσότερους: να γυμνώσεις τον έρωτα από το πάθος σε τέτοιο βαθμό που η αγάπη να γίνει απρόσωπη, ψυχρή, λογική, φιλική. Η αλήθεια είναι ότι βγάζεις φλύκταινες με τους πολλούς συναισθηματισμούς, «πνίγεσαι» με την υπερβολική εκδηλωτικότητα. Οπότε, παίρνεις τις αποστάσεις σου, αυτοκυριαρχείσαι, περνάς και από το νοητικό σου φίλτρο οτιδήποτε μοιάζει με συναίσθημα και μετά απορείς που σε λένε απρόβλεπτο. Από την άλλη, αυτός είναι ο τύπος σου βρε αδερφέ. Όχου. Θέλεις το πράγμα να είναι αυθεντικό, ελεύθερο, ενίοτε και αντισυμβατικό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι είσαι μαγνήτης για πολλούς «περίεργους» τύπους. Τι, όχι; Tip: «Γυρίζω» τη φιλία σε έρωτα και τανάπαλιν. Δικαιωματικά, είσαι ο μετρ του είδους.

ΙΧΘΥΕΣ

Για σένα αγάπη είναι ένα «σωσίβιο» που θα σε «σώσει» ή που με αυτό θα «σώσεις» τον πολύτιμο άλλον. Αν ήταν στο χέρι σου και τον κόσμο ολόκληρο. Η αλήθεια είναι ότι μ’ αυτό τον ρόλο του «σωτήρα» πορεύεσαι σχεδόν σε όλη σου τη ζωή. Άσχετα αν με την ίδια ευκολία που φοράς τη στολή του Σούπερμαν την άλλη στιγμή ρίχνεις πάνω σου το «κουρέλι» του θύματος. Σαν η εντολή στον εγκέφαλο και στην καρδιά να λέει: «Πρέπει να υποφέρεις για την αγάπη, βασανίσου, πόνα, θυσιάσου». Εντωμεταξύ, εσύ νοσταλγείς την αδερφή ψυχή, την απόλυτη ένωση, μια Εδέμ όπου η αγάπη τα νικά όλα. Ζντουπ! Προσγείωση. Tip: Αν δεν ξέρεις εσύ τι σημαίνει θυσία, ανιδιοτέλεια, ευαισθησία, τότε ποιος ξέρει; Αφού έτσι «θρέφεις» τους άλλους.