Τα ζώδια της εβδομάδας: Ρευστότητα, φαντασία και συναίσθημα σε πρώτο πλάνο!

Πώς θα κυλήσει η εβδομάδα σου;



Το μότο του Φεβρουαρίου θα μπορούσε να είναι «Δεν έχει σημασία το πόσο αργά πηγαίνεις σημασία έχει να μην σταματάς». Περνάμε λοιπόν σε έναν μήνα όπου τα πράγματα γίνονται πιο ρευστά και θα πρέπει ό,τι γίνεται να είναι προμελετημένο καλά. Συναίσθημα, φαντασία, ιδεαλισμός, καλλιτεχνικότητα από τη μία. Χάος, σύγχυση, απογοητεύσεις, κυκλοθυμία από την άλλη. Αχ, ρευστότης ρευστοτήτων, τα πάντα ρευστότης...

ΚΡΙΟΣ: Έλκεις σαν μαγνήτης. Επηρεάζεις, αποφασίζεις, δρας. Είναι λίγο σαν να ξυπνάς πρόωρα από μια χειμερία νάρκη που κράτησε καιρό. Η θολούρα που σε χαρακτηρίζει γίνεται τώρα πεντακάθαρη ματιά. Χαρά, αυτοπεποίθηση, δημιουργικότητα. Tip: Μήνας ξεκινημάτων, δράσης, πρωτοβουλιών. Επαγγελματικών και μη.

ΤΑΥΡΟΣ: Οι φίλοι σού ανοίγουν ορίζοντες. Τους βοηθάς και βοηθιέσαι. Γενικά, σού βγαίνει κάτι πολύ δημιουργικό και χαρούμενο τούτο τον μήνα: οργανώνεις τις παρέες σου, διασκεδάζεις με φίλους, ηγείσαι σε ομάδες, συλλόγους και οργανώσεις πάσης φύσεως. Παράλληλα, σκέφτεσαι πολύ το μέλλον, βάζεις στόχους, δίνεις ζωή στα σχέδιά σου. Tip: Αν ασχολείσαι με τεχνολογία, επιστήμες, διαδίκτυο, «φαίνεσαι» από παντού.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Ζητάς αναγνώριση, επιβράβευση, θαυμασμό. Και μια θέση στην κοινωνία, μια καριέρα που θα σου χαρίσει αυτονομία, αξιοπρέπεια και prestige. Όχι και λίγα, ε; Αλλά όχι και ακατόρθωτα. Γιατί ούτε οι επαφές με άτομα εξουσίας θα λείψουν ούτε η δημιουργικότητα ούτε η αυτοπεποίθηση για να τα κυνηγήσεις. Tip: Δείχνεις πρόσωπο με κύρος, πείσμα, ισχύ. Για να το εκμεταλλευτούμε λίγο!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Συγγραφή, διδασκαλία, σπουδές, νομικές υποθέσεις, ταξίδια στο εξωτερικό, επαφές με ξένους, εκδόσεις. Αυτές είναι λίγο πολύ οι πηγές από όπου θα αντλήσεις ενέργεια και δημιουργικότητα ολόκληρο τον επόμενο μήνα. Εξερευνάς, μοιράζεσαι εμπειρίες και απόψεις, βλέπεις ποια είναι η φιλοσοφία ζωής που θέλεις ν’ ακολουθήσεις. Κι όλο αυτό για σένα είναι το νόημα...Tip: Σημαντικό να βλέπεις το δάσος αντί για το δέντρο. Αισιοδοξία, ανοίγματα.

ΛΕΩΝ: Υπάρχει ο «αφρός». Δηλαδή οι οικονομικές δοσοληψίες: δάνεια, εφορία, τράπεζες, συντάξεις, κληρονομιές, διατροφή, επενδύσεις, «χορηγίες» πάσης φύσεως. Και υπάρχει και ο «βυθός». Που περιλαμβάνει όλα εκείνα τα συναισθηματικά και τα ενεργειακά ρεύματα που σε συνδέουν με τους άλλους. Όπως η σεξουαλική ενέργεια, για παράδειγμα. Φως πέφτει σε μυστικά και «τυφλά» σημεία. Tip: Καλή περίοδος για ψυχανάλυση. Ψάξε τα κίνητρα, τα δικά σου και των άλλων.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Ο Ήλιος απέναντί σου μιλά για ένα μήνα με έντονη κοινωνική ζωή και έμφαση στις σχέσεις. Νιώθεις ζωντανός και δημιουργικός μέσα από τον άλλον – σύντροφο, ενδεχομένως και κάποιον στενό συνεργάτη. Κινείσαι με χάρη, ευγένεια, διπλωματία. Οπότε και μια και δυο και τρεις ματιές, μη σου πω, θα πέσουν πάνω σου, δεν γίνεται. Φλερτάκια, τσαχπινιές, αναποφασιστικότητα. Tip: Οι ισορροπίες στο επίκεντρο. Σκέφτεσαι, μετράς, προσπαθείς να κρατήσεις μπαλάντζα.

ΖΥΓΟΣ: Εργασία και χαρά. Δηλαδή θα ’χεις και όρεξη και κουράγιο να ασχοληθείς με τη δουλειά και τη ρουτίνα της, να βάλεις τάξη, να οργανώσεις την καθημερινότητά σου. Αν επίσης σε πιάσει μια ακατανίκητη επιθυμία να τρίψεις πατώματα, να πλύνεις πατζούρια, να κατεβάσεις κουρτίνες καταχείμωνα, μην εκπλαγείς, είναι μέσα στα ενδεχόμενα. Λίγη γκρίνια επίσης. Tip: Ιδανικός μήνας να έρθεις σε επαφή με το σώμα σου. Θέματα υγείας/διατροφής.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Το «παιδί που παίζει» είναι ακόμη εδώ. Ζωντανό και ορεξάτο για ένα μήνα δημιουργικό, χαρούμενο, εξωστρεφή, παιχνιδιάρικο. Για τη βαριά ιδιοσυγκρασία σου, είναι πραγματική όαση αυτός ο μήνας. Κυρίως γιατί νιώθεις πιο ανεβασμένος. Πιο λαμπερός, πιο σπουδαίος, πιο ξένοιαστος, πιο ερωτικός. Βγαίνεις έξω, φλερτάρεις, απολαμβάνεις μια ωραία ταινία, μια ωραία παράσταση. Tip: Σπορ, χόμπι.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Τον επόμενο μήνα εστιάζεις στην οικογένεια. Το σπίτι, τις λειτουργικές του ανάγκες, αλλά και τις ανάγκες των δικών σου ανθρώπων. Η αλήθεια είναι ότι θέλεις να δώσεις εκεί όλη σου την προσοχή, την αγάπη, τη φροντίδα. Και καλά θα κάνεις δηλαδή. Βοηθούν και τα συναισθήματα, τώρα που τα βλέπεις καθαρά.Tip: Φως στο παρελθόν και τις ρίζες. Ενασχόληση με τον πατέρα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Βολτίτσες, ταξιδάκια, μαθηματάκια, συζητήσεις, πληροφορίες, επικοινωνία με αδέλφια, συγγενείς, γείτονες. Ο μήνας προμηνύεται ανάλαφρος. Κι εσύ μια επικοινωνιακή, ευφυέστατη, φιλοπερίεργη πεταλουδίτσα που ζουζουνίζει από λουλούδι σε λουλούδι, ζωηρή και ευδιάθετη. Εποχή να κοιτάξεις το όχημα για ένα σέρβις και το κινητό ή όποια άλλη συσκευή επικοινωνίας αν χρειάζεται αλλαγή ή επισκευή.Tip: Εντυπωσιάζεις με τις γνώσεις, τις ιδέες, την εξυπνάδα σου!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Η ασφάλεια, συναισθηματική και οικονομική, έρχεται στο επίκεντρο. Πώς θα την κατακτήσεις άραγε; Απάντηση: επιστρατεύοντας τη δημιουργικότητά σου. Αξιοποιώντας ταλέντα. Αναπτύσσοντας αρετές όπως η δύναμη, το θάρρος, η αξιοπρέπεια, η πηγαία χαρά, η αίσθηση ότι είσαι ξεχωριστός. Ανεξαρτήτως από τον τραπεζικό σου λογαριασμό, έτσι θα νιώσεις ότι πατάς γερά στη γη. Ότι αξίζεις.Tip: Ξυπνάει το καταναλωτικό κτήνος μέσα σου. Ωραίες αγορές.

ΙΧΘΥΕΣ: Ανοίγει αυλαία ένας μήνας που θα έχει μεγαλύτερη εσωστρέφεια. Θες να απομονωθείς σε μια γωνιά, να γλείψεις τις πληγές σου, να ευχαριστηθείς ύπνο, να κλείσεις κύκλους. Δες πώς λειτουργεί το υποσυνείδητο, άνοιξε κεραίες, χρησιμοποίησε τη διαίσθησή σου. Προσοχή στις αυταπάτες.Tip: Φως στα «φαντάσματα» του παρελθόντος. Πιάσε τον φακό και... έφυγες!