Τα βιβλία της εβδομάδας θα σε ταξιδέψουν!

ήγαινε μια βόλτα από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς, άσε την μυρωδιά των βιβλίων να σε ταξιδέψει και διάλεξε το μυθιστόρημα με το οποίο θα περάσεις το καλοκαίρι σου.
Τα βιβλία της εβδομάδας θα σε ταξιδέψουν!



Νέα εβδομάδα ξεκινά, μία ακόμα εβδομάδα που μας φέρνει πιο κοντά στις διακοπές, την θάλασσα, τους έρωτες και εκείνες τις υπέροχες ζεστές βραδιές στη βεράντα με παγωμένο τσάι, χαμηλή μουσική και ένα καλό βιβλίο... Κι αν χρόνο για τις θάλασσες δεν έχουμε ακόμα, απολύτως τίποτα δεν μας εμποδίζει να χαρούμε όλα τα υπόλοιπα! Πήγαινε μια βόλτα από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς, άσε την μυρωδιά των βιβλίων να σε ταξιδέψει και διάλεξε το μυθιστόρημα με το οποίο θα περάσεις το καλοκαίρι σου. 

Αυτές είναι οι δικές μας προτάσεις της εβδομάδας: 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Συγγραφέας: Nicci French

(Εκδόσεις: Διόπτρα, Σελ. 416, Τιμή: 16,60)

Η Νicci Gerrard και ο Sean French γράφουν και πάλι ένα συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ που θα σε κρατήσει δέσμιο της πλοκής του μέχρι να διαβάσεις και την τελευταία λέξη! Ας πούμε λοιπόν ότι ξυπνάς και βρίσκεσαι στο σκοτάδι, δεμένη και φιμωμένη. Εκείνος λέει ότι θα σε σκοτώσει - ακριβώς όπως όλες τις υπόλοιπες. Εσύ είσαι η Άμπι και κατά βάθος ξέρεις πως ακόμη κι αν καταφέρεις να γυρίσεις πίσω, στον κόσμο των ζωντανών, εκείνος θα εξακολουθήσει να βρίσκεται κάπου εκεί έξω, ψάχνοντας να σε βρει.

Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΜΥΓΩΝ

Συγγραφέας: William Golding

(Εκδόσεις: Καστανιώτη, Σελ. 172, Τιμή: 14,84)

Λένε πως ο -βραβευμένος με Νόμπελ- Golding έχει τη φαντασία των παιδιών με μια διαστροφή, όμως, που πλέκει ιστορίες αλλόκοτες, ανατριχιαστικές που σε στοιχειώνουν. Κι αυτό εδώ το πρώτο του από τα μυθιστορήματα έχει πλέον καταχωρηθεί στα κλασικά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Ένα αεροπλάνο πέφτει σε κάποιο απομονωμένο και ακατοίκητο νησί. Οι μόνοι επιζώντες είναι μια παρέα από σχολιαρόπαιδα που σύντομα ανακαλύπτουν πως σε αυτό τον τόπο με τα πανέμορφα πουλιά και βαθυγάλανα νερά, στο σκοτάδι της νύχτας, κρύβεται η απειλητική εικόνα ενός τρομακτικού τέρατος.

ΑΣ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΓΙΟΡΤΗ

Συγγραφέας: Niccolo Ammaniti

(Εκδόσεις: Καστανιώτη, Σελ. 352, Τιμή: 14,84)

Ο καλύτερος τρόπος να συστήσει κανείς αυτή τη σύγχρονη φάρσα του σατιρικού -και τόσο χαρισματικού- Ammaniti είναι ίσως το σχόλιο της La Repubblica: “Ένα γλυκόπικρο βιβλίο όπου γελάς γνωρίζοντας ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα να γελάσεις”... Στην καρδιά της Ρώμης, ο μεγιστάνας Σασά Κιάτι οργανώνει στη Βίλα Άντα μια χλιδάτη γιορτή.Βούλγαροι μάγειρες, πλαστικοί χειρουργοί, στάρλετ, πολιτικοί, αστέρες του ποδοσφαίρου και διανοούμενοι συναντιούνται στην καινούργια έπαυλη ενός αδίστακτου κερδοσκόπου. Η εντυπωσιακή βραδιά όμς πολύ σύντομα θα καταλήξει σε ένα αποκαλυπτικό χάος.

ΚΑΦΕΣ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ

Συγγραφέας: Μάρω Λεονάρδου

(Εκδόσεις: Κέδρος, Σελ. 232, Τιμή: 11,00)

Το νέο συγγραφικό εγχείρημα της δημοσιογράφου θα σε κάνει να χαμογελάσεις λυτρωτικά. Ίσως, σκεφτείς, ότι για όλα τα προβλήματα υπάρχει λύση και για όλες τις πικρές γεύσεις λίγοι κόκκοι ζάχαρη να τις απαλύνουν... Το όνομά της είναι Πλουμίνα-Ζαΐρα Ζωγραφιά. Μαζί με κάποιους από τους ήρωες του Σιγά, ρε φίλε, με έναν διευθυντή ορχήστρας που σκέφτεται με νότες, έναν διάσημο συγγραφέα και μια ασήμαντη φιλόλογο προχωρά στη ζωή ανακαλύπτοντας τη χαμένη μαγεία των συναισθημάτων και της ανθρώπινης ύπαρξης.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΑΪΒΙ

Συγγραφέας: Amy Engel

(Εκδόσεις: Ψυχογιός, Σελ. 336, Τιμή: 14,39)

Ένα από εκείνα τα βιβλία που αρέσουν σε όλες τις ηλικίες. Μια περιπέτεια που έγινε best seller και συνεχίστηκε με ένα δεύτερο τόμο (Η Επανάσταση της Αϊβι). Για ποιον λόγο θα σκότωνες, λοιπόν; Η Αϊβι Γουέστφαλ έχει αναλάβει μια σχετικά εύκολη αποστολή: Να σκοτώσει τον γιο του προέδρου και μελλοντικό σύζυγό της ώστε να πάρει η οικογένειά της την εξουσία. Αλλά βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο νομίζεις.

ΟΥΡΑΝΟΕΣΣΑ
Συγγραφέας: Κώστας Κρομμύδας 
(Εκδόσεις: Διόπτρα, Σελ.464, Τιμή: 17,70)
“Μυστηριακές τελετές λουσμένες φωτιά και πανσέληνο, και όρκοι σιωπής φορεμένοι σε ένα δαχτυλίδι, που παντρεύει θεούς και ανθρώπους σε ένα κοινό παρόν”! Ενδιαφέρον; Η ιστορία ξεκινά μετά το τέλος του πολέμου όταν ο αρχαιολόγος Ανδρέας Στάης ακολουθεί τα σημάδια που θα του αποκαλύψουν το πρόσωπο της θεάς που στοίχειωνε για χρόνια τα όνειρά του. Ταυτόχρονα αναζητά το όνομα της γυναίκας που σε μια νύχτα έγινε ολόκληρή του η ζωή… Στο σήμερα, ένας άλλος Ανδρέας, ερευνητής της Ιντερπόλ, αφήνει πίσω του την Αμερική και ταξιδεύει προς το νησί που καλύπτει με αναπάντητα ερωτήματα το παρελθόν της οικογένειάς του.

Καλή μας εβδομάδα!

ΠΗΓΗ: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ DOWNTOWN