Τι είναι το φαγόπυρο και γιατί να το βάλεις στη ζωή σου

Μία μαγική τροφή για την υγεία σου!
Τι είναι το φαγόπυρο και γιατί να το βάλεις στη ζωή σου



Αν έχετε βαρεθεί να κάνετε δίαιτες, να πεινάτε όλη την ώρα και να μην βλέπετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε μην απελπίζεστε γιατί η λύση είναι μια, το Φαγόπυρο. Τι είναι το φαγόπυρο θα μου πείτε και γιατί μιλάω για αυτό σαν να είναι κάτι μαγικό .. Γιατί είναι! Μόλις σας πω πόσο καλό κάνει στην υγεία άλλα και στο σώμα μας θα το λατρέψετε και σίγουρα θα το εντάξετε στο καθημερινό διαιτολόγιο σας.

Οι διατροφολόγοι κατατάσσουν το φαγόπυρο στα δημητριακά , γιατί μαγειρεύεται όπως αυτά και οι σπόροι μοιάζουν με αυτούς των δημητριακών. Ανήκει στην κατηγορία των υπερτροφών γιατί έχει πρωτεΐνη και όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, για αυτό και αυτομάτως θεωρείτε η καλύτερη δυναμωτική τροφή που παράλληλα λειτουργεί και σαν αντικαταθλιπτικό ( βιταμινών του συμπλέγματος Β που περιέχει)

Το φαγόπυρο είναι πλούσιο σε μέταλλα και περιέχει ασβέστιο, σίδηρο, χαλκό, μαγνήσιο, ψευδάργυρο. Επίσης σταθεροποιεί τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης υψηλής πίεσης του αίματος και την μείωση της υψηλής χοληστερόλης. Παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει από διάφορες αρρώστιες.

Οι ειδικοί λένε πως μπορείς να χάσεις υγιεινά έως και 5 κιλά την εβδομάδα με το φαγόπυρο με συγκεκριμένες δίαιτες που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο. Εκτός των άλλων, η κατανάλωση τους, προστατεύει από τον καρκίνο του γαστρεντερικού συστήματος και συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου για αυτό και θεωρείτε φαγητό που αδυνατίζει. Η κατανάλωση του βοηθούν τη μνήμη, αλλά αυξάνουν και την διάρκεια ζωής.

Σας το έλεγα πως είναι κάτι μαγικό…

Προσωπικά φροντίζω να μην λείπει από το μεσημεριανό μου γιατί εκτός από το ότι δίνει άλλη γεύση στο φαγητό μου , το φαγόπυρο προσφέρει κορεσμό, μας χορταίνει δηλαδή ευκολότερα. Είτε το πιστεύετε είτε όχι από τότε που το ανακάλυψα το τρώνε όλοι οι φίλοι μου και αν μπορούσα θα το έβαζα σε όλα τα σπίτια.

Μετά από όλα αυτά που σας είπα ακόμα να το δοκιμάσετε; Βάλτε το στην ζωή σας και θα με θυμηθείτε.