Ψηλοτάκουνα: Χρήσιμες συμβουλές για τις αρχάριες του σπορ

Θες αέρα μοντέλου;
Ψηλοτάκουνα: Χρήσιμες συμβουλές  για τις αρχάριες του σπορ



Προσωπικά, τα γόνατά μου πάνε πρώτα και στη συνέχεια ακολουθεί το υπόλοιπο σώμα. Αν δε, παρατηρήσει κάποιος το πρόσωπό μου θα δει την απόγνωση ζωγραφισμένη στα μάτια. Θα καταφέρω να σταθώ όρθια; Θα κατέβω τις σκάλες χωρίς κακώσεις; Θα αντέξω άλλα δέκα λεπτά περπάτημα; Σε όλα αυτά τα αναπάντητα ερωτήματα, η απάντηση είναι ναι. Αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω «σταθερά» βήματα.

Φόρα τα ψηλοτάκουνα που αγαπάς
Έχεις κάμποσα στην ντουλάπα σου (άγνωστο το γιατί, αφού κυκλοφορείς όλη την ώρα με All Star), αλλά εκείνο που πήρες πριν τρία χρόνια για το γάμο της κολλητής. Είναι το αγαπημένο σου. Καιρός να το βγάλεις από το κουτί του. Το πιο σημαντικό για να αντέξεις τη διαδικασία είναι να την κάνεις για κάτι που αγαπάς. Όπως και στη ζωή άλλωστε!

Τρίψε τις σόλες
Όχι, το μασάζ δεν βοηθάει γι’αυτό ας το διευκρινίσουμε. Η διαδικασία είναι απλή. Πάρε μία ελαφρόπετρα και  τρίψε με αυτήν ελαφρώς τη σόλα του παπουτσιού. Δεν είναι καθόλου κρίμα. Αυτό θα την κάνει λίγο πιο τραχιά με αποτέλεσμα να είναι πιο σταθερή.

Κάνε μικρά βήματα
One step at a time, που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι. Όσο μικρότερος είναι ο βηματισμός σου, τόσο πιο σταθερή και σίγουρη θα νιώθεις.

Πρώτα το τακούνι μετά τα δάχτυλα
Τι έλεγα πριν, ότι πρώτα πάνε τα γόνατα και μετά το υπόλοιπο σώμα; Αυτό είναι το λάθος που κάνω εγώ, αλλά και η πλειοψηφία. Όταν περπατάς θα ακουμπάει πρώτα το τακούνι το έδαφος και μετά το υπόλοιπο πέλμα. Ό,τι δηλαδή κάνεις ασυναίσθητα, φορώντας τα κανονικά σου παπούτσια. Βέβαια, όταν ανεβαίνεις σκάλες, η διαδικασία πάει αντίστροφα. Πρώτα τα δαχτυλάκια και μετά το τακούνι.

Κάνε practice
Ακούγεται κλισέ αλλά ισχύει. Φόρα τα μέσα στο σπίτι και περπάτα. Γράψε χιλιόμετρα. Και τις γάμπες σου γυμνάζεις και μαθαίνεις τις ισορροπίες σου. 

Στήσε σωστά το σώμα σου
Απλή φυσική. Χαλάρωσε τα πόδια και τους γλουτούς σου, σφίξε κοιλιά, πίσω οι ώμοι και το κεφάλι ψηλά. Είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις το περπάτημα.

Αν εφαρμόσεις τα παραπάνω tips τύφλα να έχει η Naomi. Εσύ είσαι η επόμενη γαζέλα.   
   

Διάβασε εδώ τα 10 στυλιστικά tips για να δείχνουν τα πόδια σου πιο ψηλά.