Dustin Hoffman: Ο κινηματογράφος είναι στα χειρότερά του

Ο 77χρονος ηθοποιός έχει δυο καλούς λόγους που το πιστεύει.
Dustin Hoffman: Ο κινηματογράφος είναι στα χειρότερά του



Αν κάποιος δικαιούται να μιλάει για κινηματογράφο, αυτός είναι σίγουρα ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, Dustin Hoffman. Μίλησε λοιπόν, στην εφημερίδα "The Independent" και η προσέγγισή του, ήταν πολύ ενδιαφέρουσα.

Αναφερόμενος στο σινεμά σήμερα, είπε ότι ένας από τους βασικούς λόγους που δεν παράγονται καλές ταινίες, είναι ότι δεν δίνεται χώρος σε "μικρές" παραγωγές, όπως ήταν Ο Πρωτάρης. "Μια τέτοια ταινία σήμερα, θα ανήκε στον low-budget indie κινηματογράφο, θα πήγαινε σε κάποια φεστιβάλ ανά τον κόσμο κι αν είχε την τύχη, ίσως ανέβαινε και σε καμία θεατρική σκηνή.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως τα studio δεν δίνουν σήμερα χρήματα για μια ταινία που θα γυριστεί μέσα σε 100 μέρες, ενδεχομένως σε 4 τοίχους και θα απευθύνεται στο μέσο ενήλικο κοινό. Αντιθέτως, οι πόροι διατίθενται σε blockbuster και ταινίες "ευρείας" κατανάλωσης, που δεν θα πολυ-προβληματίσουν τον θεατή".

Ο 77χρονος ηθοποιός σημείωσε ότι η τηλεόραση μοιάζει πια να αντικαθιστά αυτόν τον κινηματογράφο που έχει εκλείψει. "Νομίζω ότι η τηλεόραση είναι στα "καλύτερά" της. Παραγωγές όπως το The Knick και το True Detective ή το House of Cards του David Fincher με πρωταγωνιστή τον Kevin Spacey, είναι δουλειές που αποδεικνύουν πως η ελίτ της μεγάλης οθόνης, φιλοξενείται με επιτυχία και σπουδαίες δουλειές, στην μικρή".

Τηλεόραση vs Κινηματογράφος, σημειώσατε 1. Και έχει απόλυτο δίκιο. 

Δες εδώ όλες τις ταινίες που θα θέλαμε να είχαμε παίξει έστω και ως κομπάρσοι (και καμία από αυτές δεν είναι blockbuster).