Προσπαθείς συνεχώς να χάσεις βάρος αλλά δεν γίνεται τίποτα; Σε καταλαβαίνουμε! Σημασία δεν έχει μόνο να ακολουθείς πιστά ένα διαιτολόγιο, αλλά να μάθεις να κάνεις σωστούς συνδυασμούς τροφών και φυσικά να ξέρεις ποια φαγητά πρέπει να αποφεύγεις, ώστε να μπορέσεις να πετύχεις το στόχο σου. Ακόμα, να ξέρεις πως όσο και να αδυνατίσεις τα δύο ή τρία κιλά (παραπάνω ή παρακάτω) δεν θα κάνουν τόση διαφορά ώστε να σου αλλάξουν τη ζωή. Οπότε, μην αγχώνεσαι και κυρίως τόνωσε την αυτοπεποίθησή σου! Με χαμόγελο μπορείς να καταφέρεις τα πάντα.
Fail #1: Περιορίζεις τα πάντα
Προφανώς σε μια δίαιτα πρέπει να κόψεις τις περιττές θερμίδες, τα γλυκά και τα παχυντικά φαγητά με το να βρεις πώς θα τα αντικαταστήσεις. Προσπάθησε να βάλεις ένα μέτρο στη διατροφή σου και κυρίως πρόσθεσε στο μενού λαχανικά και φρούτα. Να θυμάσαι: είναι καλό να αποφεύγεις τροφές που δεν προσφέρουν τίποτα στον οργανισμό σου, όμως κάποιες φορές και η ζάχαρη ή το άμυλο, χρειάζονται.
Fail #2: Δεν πίνεις αρκετό νερό
Πρέπει να πίνεις τουλάχιστον 6-8 ποτήρια νερό την ημέρα για να μπορέσεις να αδυνατίσεις. Ακόμα, να ξέρεις πως αν πίνεις 1-2 ποτήρια νερό λίγη ώρα πριν από το κύριο γεύμα, τότε το πιο πιθανό είναι ότι θα καταναλώσεις λιγότερη ποσότητα τροφής.
Fail #3: Δεν κοιμάσαι αρκετά
Ο περιορισμένος ύπνος επηρεάζει την ορμονική ισορροπία του οργανισμού και εμποδίζει το κάψιμο του λίπους. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «The Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism» έδειξε, ότι ακόμα και μία νύχτα αϋπνίας μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που το σώμα μας αντιδράει στην ινσουλίνη και ως εκ τούτου να μας κάνει να έχουμε τάση προς την παχυσαρκία…
Fail #4: Παραλείπεις γεύματα
Τρώγοντας τακτικά, θα ενισχύσεις το μεταβολισμό σου και έτσι θα πετύχεις την καύση περισσότερου λίπους. Η παράλειψη του πρωινού, για παράδειγμα, είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις, επειδή είναι ένα γεύμα που «ξυπνάει» τον οργανισμό σου.
Fail #5: Δεν ξέρεις ή δεν μετράς τις θερμίδες που παίρνεις
Για μια σωστή διατροφή, πρέπει να ξέρεις πόσες θερμίδες παίρνεις και πόσες καις. Αυτό κάνει πιο εύκολο το έργο σου και σε κρατά σε ένα πρόγραμμα.