Διαλέξτε σφιχτές και μεγάλες μελιτζάνες και κάντε τις στον φούρνο, γλυτώνοντας κόπο και λιπαρά.
Υλικά (για 8 μερίδες)
- Ελαιόλαδο (για πασπάλισμα στο ψήσιμο)
- 2 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
- 6 κούπες σάλτσα ντομάτας
- 1 1/2 κούπα θρυμματισμένη μοτσαρέλα
- 2 μεγάλα αυγά
- 3/4 του φλιτζανιού τρίμμα φρυγανιάς ή ψίχουλα
- 3/4 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα και 2 κουταλιές της σούπας για πασπάλισμα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό
- Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Αλείφουμε 2 λαμαρίνες με ελαιόλαδο και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με 2 κουταλιές νερό. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με την παρμεζάνα, τη ρίγανη, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
- Βουτάμε τις φέτες μελιτζάνας στο μείγμα του αυγού και αμέσως μετά στο μπολ με τη φρυγανιά. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες στις λαμαρίνες και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν 20-25 λεπτά. Γυρνάμε τις φέτες από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 20-25 λεπτά. Τις βγάζουμε από το φούρνο και αυξάνουμε την ένταση.
- Σε μια άλλη λαμαρίνα περιχύνουμε 2 κούπες από τη σάλτσα ντομάτας. Τοποθετούμε πάνω τις μισές μελιτζάνες και τις καλύπτουμε με άλλες 2 κούπες σάλτσας. Πασπαλίζουμε με μισή κούπα μοτσαρέλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες μελιτζάνες και την υπόλοιπη σος και μοτσαρέλα. Στο τέλος, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί για 15-20 λεπτά.
- Αφήστε το να σταθεί για 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Θερμίδες: 300/ μερίδα