Το ξινό του κατσικίσιου τυριού μπλέκεται με το γλυκό της κίτρινης κολοκύθας και δημιουργούν μια απερίγραπτη πάστα!
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 500 γραμμάρια ριγκατόνι (1 πακέτο)
- 200 γραμμάρια φρέσκο κατσικίσιο τυρί κομματιασμένο
- 2 1/2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- Αλάτι, πιπέρι
- Ψητά κομμάτια κολοκύθας με κρεμμύδια και φασκόμηλο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ριγκατόνι και τα βράζουμε μέχρι να γίνουν al dente.
- Διατηρούμε μισή κούπα από το νερό και σουρώνουμε την πάστα.
- Ξαναβάζουμε τα ριγκατόνι στην κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο, το τυρί και τη μισή κούπα νερό. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσει το βούτυρο και να δημιουργηθεί μια κρεμώδης σάλτσα.
- Προσθέτουμε με προσοχή την ψητή κολοκύθα και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα αμέσως.
Tip
Ψήστε την κολοκύθα από την προηγούμενη για να κερδίσετε χρόνο από το μαγείρεμα και ζεστάνετέ τη λίγο πριν τη ρίξετε στο ριγκατόνι.