Νόστιμη μέρα: Μαριναρισμένο φιλέτο από μοσχάρι στο γκριλ

Νόστιμη μέρα: Μαριναρισμένο φιλέτο από μοσχάρι στο γκριλ



Πάρτε ένα καλό κομμάτι μοσχαρίσιο κρέας, καθαρίστε το από λίπη και μαρινάρετέ το για πολλές ώρες. Αμέσως μετά είναι έτοιμο για ψήσιμο. Συνδυάστε το με ψητές πατάτες ή με μια πράσινη δροσερή σαλάτα.

 

Υλικά (για 6 μερίδες)

  • 1/4 της κούπας ηλιέλαιο
  • 1/4 της κούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φιλέτο μοσχαρίσιο γύρω στα 600 γραμμάρια κομμένο σε φέτες
  • Αλάτι

 

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε σε ένα πυρέξ το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο και το πιπέρι και προσθέτουμε το φιλέτο. Το γυρνάμε από όλες τις πλευρές, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6-8 ώρες ώστε να μαριναριστεί. Προσπαθούμε να το γυρνάμε από όλες τις πλευρές κάθε τόσο.
  2. Στη συνέχεια βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, την οποία πετάμε και το αφήνουμε να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα. Το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε στην άκρη.
  3. Τοποθετούμε ένα τηγάνι - γκριλιέρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε το φιλέτο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, γυρνώντας το συχνά, για 12 περίπου λεπτά.
  4. Όταν είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε σημείο κοπής και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για 5 λεπτά. Αμέσως μετά το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε.

 

Tip

Μπορείτε να διατηρήσετε το κρέας στο ψυγείο και να το χρησιμοποιήσετε ακόμα και για σάντουιτς.