Είναι πάντα δίπλα σου. Σε αγαπάει, σε φροντίζει, σου κρατάει το χέρι, σου βάζει ταπεράκια για τη δουλειά, σε στηρίζει, αλλά την ίδια στιγμή σου σπάει τα νεύρα. Για την ακρίβεια στα κάνει κρόσσια (που είναι και πολύ της μοδός). Ειδικά όταν λέει τα παρακάτω.
Μάζεψε το δωμάτιο σου
Με διαφορά, πρώτο. Nα κοντεύεις τα τριάντα και να σου αντιστοιχούν μόλις 3 τετραγωνικά στο σπίτι (γιατί πώς να μείνεις μόνη σου;). Ας σε αφήσει να κάνεις πόλεμο με τα ρούχα, τα παπούτσια και τα βιβλία σου.
Στα έλεγα εγώ
Οκ. Έχει σχεδόν πάντα δίκιο. Αλλά αυτή η ατάκα τρυπάει και το πιο ανθεκτικό τύμπανο.
Μην αργήσεις
Καλά αυτό λέγεται πια, από συνήθεια.
«Μαμά πάω για δουλειά»
«Εντάξει παιδί μου, μην αργήσεις»
Ε;
Ντύθηκες καλά;
Αθάνατη Ελληνίδα μάνα! Ναι ντύθηκες καλά. Φόρεσες και πουλόβερ και παλτό και σκούφο και κασκόλ και γάντια. Αλλά εκείνη ήθελε να βάλεις και μια προβιά από πάνω για να είναι σίγουρη ότι δεν θα αρρωστήσεις. Κι ας έχει 22 βαθμούς έξω.
Πάλι θα βγεις;
Αυτό που δεν σε χορταίνει με τίποτα, είναι το κάτι άλλο. Αφού και να μείνεις, θα κοιμηθεί με το που τελειώσουν οι ειδήσεις του ΣΚΑΙ. Αλλοπρόσαλλες απαιτήσεις!
Δεν έκανε αυτός για σένα
Ναι φυσικά! Όποιος σε χωρίζει είναι αυστηρά ακατάλληλος. Και ανεπαρκής και λίγος. Κι όταν έλεγε «Τι καλό παιδάκι είναι αυτός ο Βασίλης» σε ποιον αναφερόταν; Στον Βασίλη Τσιβιλίκα;
Ήρθες;
Ε όχι δα! Το είδωλο σου μπήκε μόλις. Εσύ πίνεις ακόμα καφέ στο Χαλάνδρι.
Θα γίνεις κι εσύ μάνα και θα καταλάβεις
Θεέ μου, σώσε με, δωσ’ μου να πιω το δηλητήριο, είναι η ζωή μου ένα μαρτύριο, που λέει και ένα λαϊκό άσμα.
Για αυτό το θέμα θα μπορούσα να γράψω (κι εσύ το ίδιο, ξέρω) την νέα Πάπυρος Λαρούς- Μother Version. Τι να τις κάνεις όμως τις άτιμες; Μας τη δίνουν καμιά φορά αλλά τις αγαπάμε. Οπότε πια, απλώς ακούγοντας τις εκνευριστικές τους ατάκες, χαμογελάμε. Διακριτικά. Μην το καταλάβουν και πάρουν (κι άλλο) θάρρος.
Κι αν η μανούλα σου λέγοντας τα παραπάνω γίνεται εκνευριστική, δες εδώ 21 φορές που έγινες κι εσύ (κι ας μην το κατάλαβες).