Προσοχή κορίτσια! Τι χρειάζεσαι για να προστατέψεις τα ξανθά μαλλιά

Δεν θέλεις να κυκλοφορείς κίτρινα ή πράσινα μαλλιά.
Προσοχή κορίτσια! Τι χρειάζεσαι για να προστατέψεις τα ξανθά μαλλιά



Άνοιξε ο καιρός και αποφάσισες να ανοίξεις και τα μαλλιά σου; Το ξανθό είναι όντως εντυπωσιακό αλλά είναι ένα δύσκολο χρώμα. Πιο δύσκολο και από το κόκκινο! Το Follow Me είναι εδώ για να σου μάθει ό,τι χρειάζεται να ξέρεις για τα ξανθά μαλλιά. Για να είναι πάντα λαμπερά και όμορφα πρέπει να τα φροντίζεις με τον σωστό τρόπο.

 

Σου έχουμε πει πολλές φορές πως το συχνό λούσιμο στα μαλλιά δεν κάνει καλό. Όταν τα μαλλιά σου είναι όμως βαμμένα και ειδικά ξανθά, τότε κάνεις ακόμα περισσότερο κακό. Με το κάθε λούσιμο το χρώμα γίνεται πιο αδύναμο μέχρι να φτάσεις στο σημείο που απλά θα είναι ξεθωριασμένο. Βάλε την δεύτερη και τρίτη μέρα ένα ξηρό σαμπουάν για να απορροφήσει την λιπαρότητα και να φαίνονται τα μαλλιά σου πάλι φρέσκα.

Όπου βλέπεις προϊόντα για ξανθά μαλλιά, προτίμησε εκείνα. Αν δεν βρεις επέλεξε αυτά που είναι γενικά για βαμμένα μαλλιά.

Όταν κάνεις το τελευταίο ξέπλυμα στα μαλλιά σου προτίμησε να το κάνεις με κρύο νερό. Με αυτόν τον τρόπο κλείνουν τα λέπια της τρίχας με αποτέλεσμα να φαίνονται λαμπερά.

Μία με δύο φορές την εβδομάδα λούσε τα μαλλιά σου με σαμπουάν silver. Το συγκεκριμένο σαμπουάν εξουδετερώνει το κίτρινο χρώμα που αποκτάς από τον ήλιο.

Πηγαίνεις όμως σε πισίνες και παρατήρησες πως τα μαλλιά σου φαίνονται πράσινα από το χλώριο; Άπλωσε κέτσαπ στα μαλλιά σου και άφησέ το για 20 λεπτά. Το κόκκινο χρώμα είναι το συμπληρωματικό του πράσινο που σημαίνει πως θα επαναφέρει την ισορροπία.

Αν θέλεις να τα “ανοίξεις” κι άλλο ανακάτεψε μπύρα με χυμό λεμονιού, πέρασε το μείγμα στα μαλλιά και κάτσε στον ήλιο. Θα δεις πως ξαφνικά το χρώμα θα γίνει πιο ανοιχτό.