Δες τι πρέπει να γνωρίζεις προτού κόψεις μόνη σου τα μαλλιά

Τη διατήρηση ενός κουρέματος μπορείς να την κάνεις και μόνη σου.
Δες τι πρέπει να γνωρίζεις προτού κόψεις μόνη σου τα μαλλιά



Καμιά φορά η διαδικασία που πρέπει να κάνεις για να κόψεις απλά λίγο τις αφέλειές σου μπορεί να είναι κουραστική. Το χειρότερο είναι να πηγαίνεις σε φίλη σου και εκείνη να δουλεύει σε άλλη περιοχή! Δεν μπορείς όμως να μην πας... Ευτυχώς όμως υπάρχει και το διαδίκτυο που σε μαθαίνει να κόβεις μόνη σου τα μαλλιά για να μην τρέχεις στα κομμωτήρια. Προτού πιάσεις όμως το ψαλίδι είναι καλό να γνωρίζεις:

 

Πώς το σωστό κούρεμα γίνεται με ειδικό ψαλίδι και όχι από εκείνο που είχες πάρει από το σούπερ μάρκετ. Τα ψαλίδια κομμωτηρίου κόβουν καλύτερα και έτσι αποφεύγεις να κόψεις κάτι που δεν ήθελες να κοπεί.

Πώς πρέπει τα μαλλιά σου να είναι νωπά. Πλύνε τα μαλλιά σου καλά, χρησιμοποίησε και conditioner, στέγνωσέ τα λίγο με την πετσέτα και ξεκίνα το κούρεμα. Όταν τα μαλλιά σου είναι βρεγμένα βλέπεις καλύτερα που φτάνουν τα μαλλιά σου οπότε μπορείς να το κάνεις σωστά.

Πώς μην δοκιμάσεις κάποιο καινούργιο κούρεμα. Το να διατηρήσεις τις αφέλειές σου είναι εύκολο αλλά δεν θα σου προτείναμε να κάνεις ξαφνικά μια φράντζα. Το πιο πιθανό είναι να βγει μια αποτυχία και να πρέπει να κυκλοφορείς μετά έτσι.