Χρήσιμες συμβουλές μαλλιών για εκείνες που δεν πιάνουν τα χέρια τους

Γίνε επιτέλους expert!
Χρήσιμες συμβουλές μαλλιών για εκείνες που δεν πιάνουν τα χέρια τους



Σίγουρα θα σου έχει τύχει να κάνεις μπούκλες και μετά από δύο ώρες να έχουν ισιώσει τα μαλλιά σου. Ή να βλέπεις κάποιο tutorial στο internet και να λες στον εαυτό σου πόσο εύκολο είναι και τελικά όταν το έκανες εσύ δεν θύμιζε σε τίποτα το χτένισμα που υποτίθεται πως αντέγραψες. Επειδή όμως δεν είσαι η μόνη που τα παθαίνει αυτά, παρακάτω θα βρεις μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές για τα μαλλιά σου.

 

► Η θερμότητα κάνει κακό στα μαλλιά σου. Τα αφυδατώνει με αποτέλεσμα οι τρίχες να σπάνε πολύ εύκολα. Καταλαβαίνω όμως πως χωρίς το πιστολάκι δεν μπορείς να ζήσεις. Άφησε να στεγνώσουν μόνα τους μέχρι το 70% και στέγνωσε το υπόλοιπο 30% με το πιστολάκι. Έτσι η ζημιά που θα κάνεις είναι πιο μικρή.

► Στέγνωσε τα μαλλιά με χαρτί κουζίνας. Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά η αλήθεια είναι πως το χαρτί αυτό απορροφάει καλά το νερό και έχεις λιγότερες πιθανότητες να φριζάρουν τα μαλλιά σου.

► Αν χρησιμοποιήσεις όμως πετσέτα προτίμησε μια microfiber που κάνει λιγότερη ζημιά από την κανονική. Φροντίζει για όγκο και δεν δημιουργούνται τόσα εύκολα κόμπους.

► Αν θέλεις να δώσεις εύκολα μια κίνηση στα μαλλιά σου το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να στριφογυρίσεις μία μία τις τούφες και να τις στεγνώσεις έτσι με το σεσουάρ.

► Μην παραμελείς το κουμπί του κρύου αέρα του σεσουάρ. Ο σωστός τρόπος χρήσης του είναι αφού έχεις φορμάρει τα μαλλιά με τον ζεστό αέρα να φυσήξεις και λίγο αέρα για καλύτερη διάρκεια.

► Δεν έχεις πολλά μαλλιά; Δημιούργησε την ψευδαίσθηση μια ογκώδης αλογοουράς κάνοντας δύο, τη μία πάνω από την άλλη. Φρόντισε να τις κάνεις αρκετά κοντά στην άλλη για να μην φαίνονται τα λαστιχάκια.

► Για να αποκτήσεις όμως μαλλιά με όγκο, στέγνωσε τα μαλλιά ενώ έχεις γυρίσει το κεφάλι ανάποδα.