Άτονες και ξηρές μπούκλες; Όχι πια!

Οι καλύτερες συμβουλές για τέλεια μαλλιά!
Άτονες και ξηρές μπούκλες; Όχι πια!



Έχεις μπούκλες; Το πιο πιθανό είναι να έχεις ξηρά μαλλιά και να φριζάρουν εύκολα. Δυστυχώς αυτά τα τρία συνδέονται σχεδόν πάντα με αποτέλεσμα οι μπούκλες σου να μην είναι πολύ όμορφες. Τα μαλλιά σου χρειάζονται φροντίδα και εδώ θα μάθεις πώς να το κάνεις σωστά. Τέλος τα ξηρά μαλλιά και οι άτονες μπούκλες! Σου μαζέψαμε τις καλύτερες συμβουλές για να μην απλεπιστείς.

 

● Πρώτα απ' όλα τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείς πρέπει να ειδικεύονται στις μπούκλες. Δηλαδή τα σαμπουάν, τα conditioner, οι μάσκες μαλλιών και οι αφροί που χρησιμοποιείς πρέπει να είναι κατάλληλα για την υφή των μαλλιών σου.

● Όταν πλένεις τα μαλλιά σου φρόντισε να το κάνεις με ένα σαμπουάν που δεν έχει πολλά χημικά και ξέπλυνε με κρύο νερό. Το κρύο νερό κλείνει τα λέπια της τρίχας με αποτέλεσμα να λάμψουν τα μαλλιά σου.

● Μην προσπερνάς ποτέ το conditioner ή ακόμα καλύτερα την μάσκα μαλλιών. Φρόντισα να τα βάλεις όμως μόνο στις άκρες για να μην βαρύνει η τρίχα και δεν έχεις όγκο μετά.

● Στέγνωσε τα μαλλιά με μια πετσέτα. Ο σωστός τρόπος δεν είναι όμως να τρίψεις την πετσέτα πέρα δώθε στα μαλλιά αλλά κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις.

● Αν και δεν συνιστούμε να στεγνώνεις τα μαλλιά με το σεσουά, καταλαβαίνουμε πως καμιά φορά δεν μπορείς να το αποφύγεις. Φρόντισε να έχεις ένα καλό πιστολάκι και χρησιμοποίησε την χαμηλότερη σκάλα στην θερμοκρασία.

● Αν θέλεις να χτενίζεις τα μαλλιά σου κάν'το όσο είναι βρεγμένα με conditioner ή με μάσκα μαλλιών αλλιώς η τρίχα σπάει και θα αποκτήσεις ψαλίδα.