Ετοιμάζεσαι για διακοπές; Προστάτεψε τα μαλλιά σου από το χλώριο

Δες πώς θα το πετύχεις.
Ετοιμάζεσαι για διακοπές; Προστάτεψε τα μαλλιά σου από το χλώριο



Ετοιμάζεσαι να πας διακοπές μιας εβδομάδας; Τέλεια! Το μόνο που δεν πρέπει να ξεχάσεις είναι να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από το χλώριο της πισίνας. Δεν είναι δύσκολο, διάβασε παρακάτω τι μπορείς να κάνεις για να παραμείνουν τα μαλλιά σου υγιή.

 

Κάνε ένα μπάνιο πριν πας για κολύμπι. Μπορεί να ακούγεται λίγο παράλογο, αλλά αυτή η συμβουλή βοηθάει πάρα πολύ. Τα μαλλιά σου λειτουργούν λίγο σαν σφουγγάρι. Μόλις έχουν απορροφήσει αρκετό νερό, το χλώριο θα κάνει δύσκολα ζημιά στην τρίχα.

Βάλε ένα σκουφάκι κολύμβησης. Οκ, γνωρίζουμε ότι φαίνεται λίγο αστείο αλλά φορώντας ένα σκουφάκι κολύμβησης θα έχεις πολλά πλεονεκτήματα. Το σκουφάκι κρατά στεγνά τα μαλλιά σας και τα προστατεύει από τις χημικές ουσίες. Δεν σε πείσαμε; Πιάσε τα μαλλιά σου τότε όσο πιο ψηλά γίνεται σε έναν κότσο ή μια αλογοουρά.

Τέλος, ξέπλυνε τα μαλλιά μετά το κολύμπι. Είτε έχεις είτε δεν έχεις σαμπουάν πρέπει να ξεπλύνεις οπωσδήποτε τα μαλλιά σου. Έτσι θα διώξεις ό,τι χημικά έμειναν στα μαλλιά σου και το χρώμα θα παραμείνει άθικτο.