Μερικές συμβουλές πριν βάψεις τα μαλλιά σου ξανθά

Σκέψου πτοτού κάνεις την αλλαγή για να μην βγεις με "καμμένο" μαλλί!
Μερικές συμβουλές πριν βάψεις τα μαλλιά σου ξανθά



Αν σκέφτεσαι να βάψεις τα μαλλιά σου ξανθά πρέπει να έχεις υπόψιν σου πολλά πράγματα. Το ξανθό μπορεί να δείχνει πολύ ωραίο αλλά είναι πολύ εύκολο να μην βγει καλό. Δεν θέλεις να φανεί “δεύτερο” το χρώμα ή να τρέχεις τελευταία στιγμή στο κομμωτήριο να διορθώσουν την ζημιά που έκανες. Παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές για τα ξανθά μαλλιά.

Από τη Δανάη Γεωργαντά

 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείς είναι αν όντως σου ταιριάζει το ξανθό και πόσο ανοιχτό το θέλεις. Γενικά δεν είναι πολύ έξυπνη ιδέα αν είσαι πολύ σκουρόχρωμη να κάνεις μια τέτοια αλλαγή γιατί οι ρίζες σου θα φανούν πολύ εύκολα και αυτό δεν είναι ωραίο. Θα είναι προφανές ότι δεν είσαι φυσική ξανθιά.

Σε περίπτωση όμως που το έχεις πάρει απόφαση να γίνεις ξανθιά, καλύτερα να πας κάποιον επαγγελματία για τον λόγω που προανέφερα. Μπορεί να σου διαλέξει καλύτερα τα χρώματα για να ταιριάζουν και με το δέρμα σου. Να είσαι προετοιμασμένη ότι περίπου κάθε 3 βδομάδες θα πρέπει να πας για ρίζα.

Το καλύτερο είναι να αποφύγεις το ντεκαπάζ (γι' αυτό και είναι καλό να μην τα βάψεις ξανθά αν είναι μελαχρινή) γιατί είναι πολύ κακό για τα μαλλιά σου και πολύ σύντομα οι άκρες θα καταστραφούν. Θα πρέπει πηγαίνεις συνέχεια για κούρεμα οπότε αν έχεις σκοπό ταυτόχρονα να τα μακρύνεις, καλύτερα περίμενε με το ξανθό.

Κοίταξε πως λάμπουν τα μαλλιά σου στον ήλιο. Αν βλέπεις ότι κοκκινίζει λίγο, θα πρέπει να προσέξεις πριν τα βάψεις ξανθά γιατί μπορεί να κιτρινίσουν εύκολα. Αν το πήρες όμως απόφαση πάρε κάποιο silver σαμπουάν για να ρίξει λίγο τους τόνους.

Αν θέλεις ένα ξανθό που μοιάζει φυσικό προτίμησε κάποιο χρώμα κοντά στις φυσικές αποχρώσεις των μαλλιών σου. Σε κάποιες γυναίκες αρέσει η δραστική αλλαγή αλλά αν θέλεις κάτι που μοιάζει φυσικό μείνε στις 2 αποχρώσεις διαφορά.

Μετά από όλα αυτά αν επιμένεις να γίνεις ξανθιά έχεις και την φροντίδα. Ανάλογα με το πόσο γρήγορα μακραίνει το μαλλί σου πρέπει να ανανεώνεις τη ρίζα το οποίο μακροχρόνια μπορεί να σου κοστίσει αρκετά. Μια φορά τους 3 μήνες μπορεί να χρειαστεί να πας για ανανέωση του χρώματος, κούρεμα συχνά γιατί θα έχει πάντα ψαλίδα, συχνή χρήση από μάσκες μαλλιών και θεραπείες.

Μην απογοήτευσε, δεν προσπαθώ να σε πείσω να μην το κάνεις γιατί και εγώ ξανθιά είμαι αλλά ξέρω ότι από πρώτο χέρι είναι πολύ ταλαιπωρία. Η δικιά μου ρουτίνα είναι 1 φορά το μήνα στο κομμωτήριο για ρίζα, 1 φορά τους 2 ή και 3 μήνες κούρεμα, σε ΚΑΘΕ λούσιμο βάζω μάσκα μαλλιών την οποία αφήνω στα μαλλιά μου 5 λεπτά, λάδι μαλλιών όταν βγαίνω από το μπάνιο και στέγνωμα με το πιστολάκι γιατί αλλιώς φριζάρουν άσχημα. Ναι είναι ταλαιπωρία αλλά τα μαλλιά μου είναι σε καλή κατάσταση για τόσο ξανθό. Η διαφορά όμως είναι ότι είμαι γενικά ανοιχτόχρωμη και δεν χρειάζεται να κάνω συνέχεια ντεκαπάζ με αποτέλεσμα να μην προκαλώ έξτρα φθορές.