Τι πρέπει να έχεις υπόψιν σου όταν βάφεις τα μαλλιά σε περίεργες αποχρώσεις

Είσαι πραγματικά προετοιμασμένη για μια τέτοια αλλαγή;
Τι πρέπει να έχεις υπόψιν σου όταν βάφεις τα μαλλιά σε περίεργες αποχρώσεις



Από το καλοκαίρι είναι της μόδας τα παστέλ μαλλιά. Μπορεί να διαφωνήσεις μια και τα χρωματιστά μαλλιά υπήρχαν πάντα αλλά αυτό γινόταν μόνο σε όσες έχουν το ανάλογο στυλ. Πλέον έβλεπες και girlie girls με γαλάζια μαλλιά κάτι που δεν συνέβαινε πιο παλιά. Τώρα λοιπόν που μπαίνει και το γκρι χρώμα στη μόδα πρέπει να ξέρεις μερικά πράγματα προτού τα βάψεις και εσύ.

 

Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Αυτό είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο... Αν έχεις φυσικά σκουρόχρωμα μαλλιά το πιο πιθανό είναι να χρειαστεί να κάνεις ντεκαπάζ προτού περάσεις το χρώμα που θέλεις. Το ντεκαπάζ είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις στην τρίχα σου γιατί την ξεβάφεις με χημικά και έτσι θα χάσει κάθε φυσική λάμψη και θα γίνει ξηρή. Πίστεψέ με, έχω κάνει και εγώ ντεκαπάζ. Θα χρειάζεται το πιο πιθανό να βάζεις μάσκα μαλλιών κάθε φορά που λούζεσαι, στην χειρότερη μόνο conditioner. Ξέχνα τις ξέγνοιαστες μέρες όπου απλά έβρεχες τα μαλλιά σου και έβγαιναν πάλι μαλακά. Δεν θέλω να σε αποθαρρύνω, εμένα είναι αυτή είναι η ρουτίνα μου τα τελευταία 3 χρόνια άρα μπορείς να το κάνεις απλά δυστυχώς πρέπει να είσαι διατεθειμένη να τα περιποιείσαι για να έχεις ένα ωραίο αποτέλεσμα.

Η ΡΙΖΑ

Εκτός από όρεξη για φροντίδα πρέπει να έχεις την οικονομική άνεση να πηγαίνεις στο κομμωτήριο. Η ρίζα θα σου βγαίνει κάθε 1 με 1 1/2 μήνα και σίγουρα δεν μπορείς να την αφήνεις για καιρό γιατί φαίνεται πολύ άσχημο. Μερικά χρώματα όπως το ροζ ξεβάφουν πάρα πολύ εύκολα με μερικά λουσίματα οπότε εκτός από ρίζα πρέπει να βάφεις και όλα τα μαλλιά. Αν νομίζεις ότι η λύση είναι οι βαφές από το σούπερ μάρκετ επειδή είναι οικονομικές, κάνεις μεγάλο λάθος. Δεν θα πετύχεις ποτέ το χρώμα που θέλεις γιατί ο επαγγελματίας βάζει σίγουρα παραπάνω από ένα χρώμα στα μαλλιά σου και ξέρει και πόσα γραμμάρια θα σου δώσουν το σωστό αποτέλεσμα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΛΛΑΓΗ

Βαρέθηκες τα κόκκινα μαλλιά σου ή το blue black που έκανες και θέλεις να τα ανοίξεις; Να είσαι προετοιμασμένη ότι για πολύ καιρό μετά θα βλέπεις μια κοκκινίλα στα μαλλιά σου, ειδικά στο φως του ήλιου. Το κόκκινο και το μαύρο (περιέχει κόκκινο μέσα) είναι τα χειρότερα χρώματα για αλλαγή. Θα πρέπει να κάνεις μερικούς μήνες υπομονή για να έχεις το καινούργιο σου χρώμα χωρίς ίχνος κοκκινίλας. Αντίθετα το ροζ, το πράσινο, το γαλάζιο και το κίτρινο ξεβάφουν πολύ εύκολα μόνα τους οπότε με την βοήθεια ενός επαγγελματία μπορείς να το καλύψεις με οποιοδήποτε χρώμα της επιλογής σου.