Όμορφα ανάλαφρα μαλλιά χωρίς σαμπουάν σε 11 βήματα

Επειδή κάνει να πλένεις τα μαλλιά σου μόνο 2-3 φορές την εβδομάδα, δες την εναλλακτική.
Όμορφα ανάλαφρα μαλλιά χωρίς σαμπουάν σε 11 βήματα



Ξέρεις ότι δεν κάνει να πλένεις συχνά τα μαλλιά σου γιατί χάνετε η λιπαρότητα που δεν σου αρέσει αλλά κάνει τόσο καλό στην τρίχα. Γενικά είναι καλό να τα πλένεις 2-3 φορές την εβδομάδα αλλά τι γίνεται ανα τα μαλλιά σου είναι σε κατάσταση που δεν βλέπονται; Υπάρχει τρόπος να τα πλύνεις χωρίς όμως να χρησιμοποιήσεις σαμπουάν.

 

Προετοιμασία

Πριν ξεκινήσεις με την διαδικασία πρέπει να φροντίσεις να αφαιρέσεις όλα τα υπολείμματα του σαμπουάν δηλαδή την σιλικόνη. Υπάρχει ένα ειδικό προϊόν που την αφαιρεί και θα το χρησιμοποιήσεις μόνο πριν το πλύσιμο μαλλιών χωρίς σαμπουάν.

Βρέξε τα μαλλιά σου

Βρέξε τα μαλλιά σου στο μπάνιο για να τα προετοιμάσεις για τα ακόλουθα.

Πλύνε τα μαλλιά σου με conditioner

Επειδή δεν κάνει να χρησιμοποιείς συχνά το σαμπουάν δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τα πλένεις καθόλου. Πλύνε τα μαλλιά σου με conditioner και κάνε καλό μασάζ. Αν τα μαλλιά σου είναι λιπαρά πρόσθεσε λίγο χυμό λεμονιού, άπλωσέ το στα μαλλιά με μια χτένα και μετά ξέπλυνε καλά.

Conditioner θρέψης

Στη συνέχεια βάλε ένα conditioner για ενυδάτωση και θρέψη και άφησέ το να δράσει για μερικά λεπτά στα μαλλιά.

Κόμποι στα μαλλιά

Όσο έχεις ακόμα το conditioner στα μαλλιά, φρόντισε προσεκτικά να ξεμπλέξεις όλους τους κόμπους με τα δάχτυλα σου για να μην σπάσεις τις τρίχες.

Ξέπλυμα

Ξέπλυνε ξανά και πολύ καλά τα μαλλιά.

Δεύτερο ξέπλυμα

Όχι δεν έχεις τελειώσει ακόμα... Ξαναξέπλυνε αλλά αυτή τη φορά με κρύο νερό για να μην φριζάρουν τα μαλλιά και για περισσότερη λάμψη.

Leave-in Conditioner

Στα ξηρά σημεία όπως οι άκρες των μαλλιών βάλε ένα leave-in conditioner.

Τι να προσέξεις

Πρόσεξε τώρα να μην χρησιμοποιείς προϊόντα που περιέχουν σιλικόνη, μπορεί να φροντίζουν να μην φριζάρουν τα μαλλιά και να λάμπουν αλλά μακροπρόθεσμα θα σου κάνει κακό. Η στρώση σιλικόνης στην τρίχα δεν αφήνει να περνάει η υγρασία που τελικά σου κάνει τα μαλλιά ξερά. Η σιλικόνη βρίσκεται στα περισσότερα σαμπουάν του εμπορίου οπότε προτίμησε αυτά που γράφουν PEG που σημαίνει φεύγει με το νερό.

Στέγνωμα

Καλύτερα να αφήσεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο αντί να χρησιμοποιήσει πιστολάκι.

Υπομονή

Μπορεί να χρειαστεί 2-4 βδομάδες μέχρι να επανέρθει το μαλλί σε καλή κατάσταση και μέχρι τότε να αντιμετωπίζεις ένα θέμα με την λιπαρότητα αλλά αν επιμείνεις θα δεις πολύ καλά αποτελέσματα.