Οι καλύτερες συμβουλές για να χτενίζεις τα μαλλιά σωστά

Ήξερες πως δεν κάνει να τα χτενίζεις όλη την ώρα;
Οι καλύτερες συμβουλές για να χτενίζεις τα μαλλιά σωστά



Έχεις ακούσει πολλές φορές να σου λένε συμβουλές για το πως να χτενίσεις τα μαλλιά σου; Μάλλον όχι. Έχεις συνηθίσει από πολύ μικρή ηλικία απλά να περνάς τη βούρτσα από τα μαλλιά μέχρι να φύγουν όλοι οι κόμποι. Κι όμως, το πιο πιθανό είναι να τα χτενίζεις λάθος με αποτέλεσμα να κάνεις ζημία στις τρίχες. Εδώ θα βρεις τις καλύτερες συμβουλές για να χτενίσεις τα μαλλιά σου.

 

► Ίσως αυτό να το γνωρίζεις, δεν κάνει να περνάς τη βούρτσα από τη ρίζα των μαλλιών μέχρι κάτω. Οι κόμποι βρίσκονται συνήθως στις άκρες των μαλλιών οπότε αρχίζεις να τραβάς την βούρτσα. Με αυτόν τον τρόπο οι τρίχες σπάνε και μερικές μπορούν να βγουν και ολόκληρες.

► Όταν τα μαλλιά σου είναι βρεγμένα είναι πολύ πιο ευαίσθητα απ' ότι συνήθως. Περίμενε μέχρι να στεγνώσουν εντελώς προτού τα βουρτσίσεις εκτός αν έχεις τέτοιους κόμπους που μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια χτένια με αραιά δόντια για να αποφύγεις τις μεγάλες ζημιές.

► Για να φύγουν όλοι οι κόμποι στα μαλλιά, αντί να πάρεις την βούρτσα σου να τα χτενίσεις πρέπει να πρώτα να περάσεις μια χτένα με αραιά δόντια συν ένα σπρέυ για τους κόμπους. Θα δεις ότι είναι πολύ πιο εύκολα να τα ξεμπλέξεις με αυτόν τον τρόπο.

► Παλαιότερα οι γυναίκες χτενίζονταν για ώρες αλλά η αλήθεια είναι πως δεν βοηθάει την υγεία της τρίχας. Τα συχνά περάσματα της βούρτσας απλά αποδυναμώνουν την τρίχα με αποτέλεσμα να γίνουν λεπτά.

► Πόσες φορές δεν ηλεκτρίζονται τα μαλλιά σου; Είναι όντως πολύ ενοχλητικό αλλά υπάρχει τρόπος να το αποτρέψεις. Προτού αρχίσεις να τα χτενίζει ρίξε μια ελαφριά λακ ή άπλωσε λίγο λαδάκι μαλλιών.