Φροντίδα για σκούρα βαμμένα μαλλιά

Όλες οι οδηγίες για να κρατήσεις ζωντανό το καστανό σου!
Φροντίδα για σκούρα βαμμένα μαλλιά



Είσαι καστανή ή μελαχρινή και τα βάφεις; Πώς θα κρατήσεις το χρώμα χωρίς να ξεθωριάσει; Συνήθως ακούς τι προβλήματα τραβάνε οι ξανθιές βαμμένες (όχι ότι δεν ισχύει) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι σκουρόχρωμες απλά απολαμβάνουν το χρώμα τους χωρίς φροντίδα.

 

Για αρχή πρέπει να αποφύγεις το φως του ήλιου. Η θερμότητα αφυδατώνει τη τρίχα με αποτέλεσμα να έχεις ξηρά μαλλιά και το φως σου ξεθωριάζει το χρώμα. Αγόρασε κάποια αντηλιακή για τα μαλλιά σου και χρησιμοποίησε την κάθε φορά που βγαίνεις από το σπίτι είτε είναι χειμώνας είτε καλοκαίρι.

Απέφυγε τα εργαλεία styling. Αυτό ισχύει για όλα τα μαλλιά αλλά κυρίως στο σκούρο χρώμα είναι ό,τι χειρότερο. Αν τελικά χρησιμοποιήσεις κάποιο τέτοιο εργαλείο φρόντισε να το βάλεις στην χαμηλότερη θερμοκρασία και ψέκασε κάποιο σπρέυ κατά της θερμότητα πριν ξεκινήσεις το styling.

Χρησιμοποίησε σαμπουάν, conditioner και μάσκα μαλλιών για βαμμένα μαλλιά. Θα πάρει με αυτό τον τρόπο η τρίχα σου ό,τι θρεπτικά συστατικά χρειάζεται.

Μην πλένεις όμως κάθε μέρα τα μαλλιά σου για να μην ξεθωριάσει το χρώμα.

Πήγαινε συχνά στο κομμωτήριο. Με αυτό το τρόπο μπορεί να σου προτείνει ο κομμωτής θεραπείες ή ανανέωση του χρώματος. Καλό θα είναι να κουρεύεις αρκετά συχνά τις άκρες των μαλλιών σου για να μην φαίνονται ταλαιπωρημένα.

Βούρτσισε τα μαλλιά σου με μια χτένα με αραιά δόντια για να μην σπάσουν οι τρίχες.